NBA

Ντόρις Μπερκ: Η πρώτη γυναίκα που θα περιγράψει Τελικούς του ΝΒΑ

Ντόρις Μπερκ: Η πρώτη γυναίκα που θα περιγράψει Τελικούς του ΝΒΑ
AP Photo/Michael Ainsworth, File AP PHOTO/MICHAEL AINSWORTH, FILE

Η Ντόρις Μπερκ ετοιμάζεται να γράψει ιστορία, αφού θα γίνει η πρώτη γυναίκα που θα περιγράψει Τελικούς Περιφέρειας και Τελικούς του ΝΒΑ.

Η Ντόρις Μπερκ ετοιμάζεται να ανοίξει - ξανά - νέους δρόμους για τις γυναίκες δημοσιογράφους. Όπως έγινε γνωστό, η 55χρονη δημοσιογράφος θα κάνει το σχόλιο των αγώνων στους Τελικούς των περιφερειών και στους Τελικούς του ΝΒΑ για το ραδιόφωνο του ESPN, γράφοντας ιστορία.

Η Μπερκ αναμένεται να γίνει η πρώτη γυναίκα δημοσιογράφος που θα έχει θέση σχολιαστή σε κάποιο ΜΜΕ στους Τελικούς του ΝΒΑ, σπάζοντας ακόμα ένα στερεότυπο.

Η Ντόρις Μπερκ βέβαια δεν είναι οποιαδήποτε δημοσιογράφος, αλλά μία εκ των κορυφαίων στο είδος της. Πρώην παίκτρια, με σπουδαία καριέρα στο Πανεπιστήμιο του Πρόβιντενς, βρίσκεται στον χώρο της αθλητικής δημοσιογραφίας από το 1990, ενώ είναι η πρώτη γυναίκα που έχει βρεθεί σε θέση σχολιαστή σε αγώνα των Νικς (ραδιόφωνο και τηλεόραση) και η πρώτη γυναίκα που έχει βρεθεί σε θέση σχολιαστή σε αγώνα του NCAA, ενώ το 2017 έγινε η πρώτη γυναίκα που πήρε θέση αναλυτή σε μόνιμη βάση σε παναμερικανικό δίκτυο όταν συμφώνησε με το ESPN.

AP Photo/Michael Ainsworth, File

TAGS NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ