NBA

Ντόνοβαν Μίτσελ: Μένει στη Γιούτα με supermax συμβόλαιο

Utah Jazz's Donovan Mitchell celebrates a 3-point basket against the Denver Nuggets during the fourth quarter of Game 4 of an NBA basketball first-round playoff series, Sunday, Aug. 23, 2020, in Lake Buena Vista, Fla. (Kevin C. Cox/Pool Photo via AP)
Utah Jazz's Donovan Mitchell celebrates a 3-point basket against the Denver Nuggets during the fourth quarter of Game 4 of an NBA basketball first-round playoff series, Sunday, Aug. 23, 2020, in Lake Buena Vista, Fla. (Kevin C. Cox/Pool Photo via AP) KEVIN C. COX/POOL PHOTO VIA AP

Νέο συμβόλαιο πενταετούς διάρκειας αξίας 170 εκατομμυρίων δολαρίων αναμένεται να υπογράψει τον Οκτώβριο με τους Γιούτα Τζαζ ο Ντόνοβαν Μίτσελ.

Ο Ντόνοβαν Μίτσελ αναδείχθηκε σε απόλυτο πρωταγωνιστή των Γιούτα Τζαζ στη σειρά των playoffs με τους Ντένβερ Νάγκετς. Με μέσο όρο 36,3 πόντων στα επτά παιχνίδια, αποτέλεσε τον κύριο εκφραστή των επιθέσεων της Γιούτα και αντίπαλο δέος στον Τζαμάλ Μάρεϊ. Οι μεταξύ τους μονομαχίες ήταν το highlight της σειράς, ενώ οι επιθετικές τους συγκομιδές έμειναν στην ιστορία. Μάλιστα, ξέσπασε σε δάκρυα με τη λήξη του έβδομου παιχνιδιού, δείγμα της έντασης των αγώνων και χαρίζοντας μαζί με τον αντίπαλό του ένα όμορφο στιγμιότυπο.

Η σεζόν για αυτούς, όμως, ολοκληρώθηκε και σειρά έχει ο σχεδιασμός για το 2020-21. Και πρώτη προτεραιότητα για τους Τζαζ, όπως φαίνεται, είναι η ανανέωση του συμβολαίου του σταρ της ομάδας.

Όπως αποκαλύπτει o Αμερικανός δημοσιογράφος, Κρις Χέινς από το Yahoo Sports, ο 23χρονος γκαρντ θα υπογράψει νέο συμβόλαιο με τους Μορμόνους όταν θα ανοίξει η free agency τον Οκτώβριο. Ο Ντόνοβαν Μίτσελ είναι σε θέση να λάβει ένα maximum συμβόλαιο αξίας 170 εκατομμυρίων δολαρίων περίπου για τα επόμενα 5 χρόνια.

Ο Μίτσελ αγωνίζεται στους Τζαζ από το καλοκαίρι του 2017 όταν έγινε ντραφτ από το Πανεπιστήμιο του Λούιβιλ στο Νο13 του πρώτου γύρου. Μέσα σε αυτές τις 3 σεζόν στo Σολτ Λέικ Σίτι, αποτελεί βασικό πυλώνα στην ομάδα του Κουίν Σνάιντερ μετρώντας συνολικά 22,7 πόντους κατά μέσο όρο στο ΝΒΑ, ενώ είχε και πολύ ενεργό συμμετοχή στο κίνημα Black Lives Matter και ευαισθησία σε θέματα αστυνομικής βίας και φυλετικού ρατσισμού.

Kevin C. Cox/Pool Photo via AP

TAGS NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ