NBA

Ντοκ Ρίβερς: "Αγαπάμε αυτή τη χώρα, αλλά δεν το εισπράττουμε πίσω"

Ντοκ Ρίβερς: "Αγαπάμε αυτή τη χώρα, αλλά δεν το εισπράττουμε πίσω"

Ο Ντοκ Ρίβερς μίλησε για ακόμη μία φορά για τα φαινόμενα αστυνομικής βίας μετά τους πισώπλατους πυροβολισμούς που δέχθηκε ο Τζέικομπ Μπλέικ στο Ουισκόνσιν.

Για ακόμη μία φορά, το ΝΒΑ βρίσκεται σε αναβρασμό μετά το νέο φαινόμενο αστυνομικής βίας κατά Αφροαμερικανού. Ο Τζέικομπ Μπλέικ δέχθηκε πισώπλατους πυροβολισμούς από αστυνομικό στο Ουισκόνσιν, γεγονός που έχει δημιουργήσει νέο έντονο αναβρασμό μεταξύ παικτών και προπονητών στη "φούσκα" της Disney World. Πολλοί έχουν ήδη εκφράσει ανοιχτά την άποψή τους για το θέμα, με τους Τορόντο Ράπτορς να επεξεργάζονται το (ακραίο) σενάριο να μην κατέβουν στο Game 1 της σειράς με τους Μπόστον Σέλτικς σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

Μεταξύ αυτών που τοποθετήθηκαν (ξανά) για το συγκεκριμένο θέμα ήταν ο Ντοκ Ρίβερς. Λίγα λεπτά μετά την εντυπωσιακή νίκη των Λος Άντζελες Κλίπερς επί των Ντάλας Μάβερικς, ο έμπειρος τεχνικός μόνο για αθλητισμό δεν ήθελε να μιλήσει. Κάθισε στην καρέκλα του, έβγαλε τη μάσκα για να είναι σίγουρος ότι ακούγεται καθαρά και είπε τη δική του αλήθεια:

"Το μόνο που ακούς είναι ο Ντόναλντ Τραμπ και όλοι αυτοί να μιλούν για φόβο. Εμείς είμαστε αυτοί που δολοφονούνται. Εμείς είμαστε αυτοί που δεχόμαστε πυροβολισμούς. Εμείς είμαστε αυτοί που βιώνουμε την άρνηση να ζήσουμε σε συγκεκριμένες περιοχές. Έχουμε κρεμαστεί. Έχουμε πυροβοληθεί. Και μετά απ' όλα αυτά, το μόνο που συνεχίζεις να ακούς είναι για τον φόβο. Είναι απίστευτο γιατί αγαπάμε αυτή τη χώρα, αλλά εκείνη δεν μας αγαπά, δεν εισπράττουμε πίσω αυτή την αγάπη. Είναι τόσο λυπηρό, θα έπρεπε να είμαι απλά ένας προπονητής. Πολλές φορές μου θυμίζουν το χρώμα μου. Είναι τόσο λυπηρό. Πρέπει να τα πάμε καλύτερα. Αλλά πρέπει κιόλας να απαιτήσουμε καλύτερα πράγματα. Είναι αστείο. Διαδηλώνουμε, στέλνουν αστυνομικούς ταραχών. Στέλνουν ανθρώπους ντυμένους για διαδήλωση.

Εμφανίζονται στο Μίσιγκαν με όπλα. Φτύνουν τους αστυνομικούς και δεν γίνεται τίποτα. Πρέπει να αλλάξει τρόπος προετοιμασίας των αστυνομικών δυνάμεων. Τα συνδικάτα πρέπει να καταρριφθούν εντός της Αστυνομίας. Ο πατέρας μου ήταν αστυνομικός. Πιστεύω στους καλούς αστυνομικούς. Δεν προσπαθούμε να "ξεζουμίσουμε" την Αστυνομία και να πάρουμε τα χρήματά της. Προσπαθούμε να τους κάνουμε να μας προστατεύσουν, όπως προστατεύουν όλο τον κόσμο".

TAGS NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ