ΜΠΑΣΚΕΤ

Ντιρκ Νοβίτζκι: Έτοιμος για το φετινό του ντεμπούτο

Dallas Mavericks' Dirk Nowitzki applauds during their preseason NBA game against Philadelphia 76er in Shanghai, China, Friday, Oct. 5, 2018. (AP Photo)
AP Photo AP PHOTO

Ο Ντιρκ Νοβίτζκι ξεπέρασε τον τραυματισμό του και σύμφωνα με τα Αμερικανικά ΜΜΕ είναι πλέον έτοιμος να κάνει το φετινό του ντεμπούτο και να γράψει ιστορία.

Ο Ντιρκ Νοβίτζκι χρειάστηκε να περιμένει σχεδόν δύο μήνες και 26 παιχνίδια, αλλά πλέον η μεγάλη στιγμή έφτασε για αυτόν. Αν όλα εξελιχθούν όπως αναφέρει το πρόγραμμα αποθεραπείας του από τον τραυματισμό του στον αριστερό αστράγαλο, ο μεγάλος Γερμανός αναμένεται να κάνει το ντεμπούτο του στο επόμενο παιχνίδι των Μάβερικς με αντιπάλους τους Σανς στο Φοίνιξ και να γράψει ιστορία!

Την στιγμή που θα πατήσει παρκέ ο Νοβίτζκι για πρώτη φορά θα γίνει αυτόματα μία.. κατηγορία μόνος του. Ο λόγος είναι ότι η φετινή σεζόν είναι η 21η του με την φανέλα των Μάβερικς, στο απόλυτο ρεκόρ... μακροβιότητας σε μία ομάδα, αφού κανείς παίκτης στην ιστορία της Λίγκας δεν έχει περάσει περισσότερες από 20 σεζόν με την φανέλα της ίδιας ομάδας.

Το συγκεκριμένο ρεκόρ κρατάνε αυτή τη στιγμή μαζί ο Νοβίτζκι με τον Κόμπι Μπράιαντ, ωστόσο την στιγμή που ο 40χρονος Γερμανός πατήσει παρκέ, τότε αυτόματα θα ενεργοποιηθεί η 21η σεζόν του στο ΝΒΑ και το ρεκόρ θα είναι μόνο δικό του!

Αξίζει να αναφερθεί ότι στην ιστορία του ΝΒΑ υπάρχουν 5 παίκτες που έχουν καταφέρει να αγωνιστούν για 21 σεζόν στην λίγκα: Ο Ρόμπερτ Παρις, ο Κέβιν Γουίλις, ο Κέβιν Γκαρνέτ, ο Μόουζες Μαλόουν και ο Βινς Κάρτερ, με τον τελευταίο να είναι ο μοναδικός εν ενεργεία παίκτης της λίστας. Μέχρι δηλαδή να μπει στην ίδια λίστα με αυτόν ο Νοβίτζκι.

AP Photo

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ