NBA

Ντιρκ Νοβίτσκι: Τρίτος σε συμμετοχές στην ιστορία του ΝΒΑ!

Dallas Mavericks forward Dirk Nowitzki (41) in the first half of an NBA basketball game Tuesday, Dec. 18, 2018, in Denver. (AP Photo/David Zalubowski)
AP Photo/David Zalubowski AP PHOTO/DAVID ZALUBOWSKI

Ο Ντιρκ Νοβίτσκι σημείωσε ακόμα ένα σπουδαίο επίτευγμα στην πλούσια καριέρα του, αφού κόντρα στους Μάτζικ ξεπέρασε τον Τζον Στόκτον και ανέβηκε στην τρίτη θέση σε συμμετοχές στην ιστορία του ΝΒΑ!

Ο Ντιρκ Νοβίτζκι έγραψε, ξανά, ιστορία. Ο σπουδαίος Γερμανός σημείωσε ακόμα ένα σπουδαίο επίτευγμα στον αγώνα των Μάβερικς με τους Μάτζικ ( νίκη με 111-106 για τους δεύτερους ), αφού ανέβηκε στην 3η θέση στην λίστα με τις περισσότερες συμμετοχές στην ιστορία του ΝΒΑ, ξεπερνώντας τον Τζον Στοκτον!

Συγκεκριμένα, αυτή ήταν η 1.505η παρουσία του Νοβίτσκι σε αγώνα κανονικής περιόδου στο ΝΒΑ, έναντι 1.504 του Hall of Famer γκαρντ. Παράλληλα βέβαια ο σπουδαίος Γερμανος έσπασε ακόμα ένα ρεκόρ: Αυτό με τις περισσότερες συμμετοχές με την φανέλα μίας ομάδας στο ΝΒΑ , αφού όλες οι συμμετοχές του έχουν πραγματοποιηθεί με την φανέλα των Μάβερικς, ενώ του Στόκτον έχουν όλες σημειωθεί με την φανέλα των Τζαζ!

Πρόκειται για το απόλυτο παράδειγμα συνέπειας, αλλά και αγάπης για μία ομάδα από πλευράς του σπουδαίου Γερμανού, ο οποίος στο παρελθόν είχε την ευκαιρία να αποχωρήσει από το Ντάλας, αλλά δεν το έκανε ποτέ. Τουναντίον, είναι πάρα πολλές οι φορές που επέλεξε να μείνει στην ομάδα με λιγότερα χρήματα προκειμένου να έχει καλύτερους συμπαίκτες, ώστε να είναι πιο ανταγωνιστικοί οι Μαβς!

Για την ιστορία, πρώτος σε συμμετοχές στο ΝΒΑ παραμένει ο Ρόμπερτ Πάρις με 1.611 αγώνες, με τον Καρίμ Αμπντουλ-Τζαμπαρ να ακολουθεί με 1.560 συμμετοχές.

AP Photo/David Zalubowski

TAGS NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ