NBA

Νοβίτσκι: "Ποτέ δεν θα έλεγα ότι είμαι ο κορυφαίος Ευρωπαίος"

Νοβίτσκι: "Ποτέ δεν θα έλεγα ότι είμαι ο κορυφαίος Ευρωπαίος"
AP PHOTO/CHUCK BURTON

Στο μυαλό των περισσότερων ο Ντιρκ Νοβίτσκι θεωρείται ο κορυφαίος Ευρωπαίος που έχει παίξει ποτέ στο ΝΒΑ. Όχι όμως και για τον ίδιο.

Παρά την τεράστια καριέρα του ο Ντιρκ Νοβίτσκι παραμένει ταπεινός. Δεν αισθάνεται ότι είναι ο κορυφαίος Ευρωπαίος που έχει περάσει από το ΝΒΑ και προτιμά να αναφέρει άλλους σπουδαίους παίκτες που έχουν παίξει στο παρελθόν πριν από αυτόν, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο σάιτ των Ντάλας Μάβερικς στο πλαίσιο του All-Star Game της Σάρλοτ, του τελευταίου στην καριέρα του.

" Ποτέ δεν θα το έλεγα αυτό για τον εαυτό μου", αποκρίθηκε ο 7ος σκόρερ όλων των εποχών στο ΝΒΑ, όταν του αναφέρθηκε ότι θεωρείται ο κορυφαίος μη Αμερικανός παίκτης στη λίγκα. " Υπάρχουν τόσοι πολλοί σπουδαίοι παίκτες που σέβομαι, αρχίζοντας από τον Ντέτλεφ Σρεμπφ, προφανώς επειδή είναι Γερμανός. Υπάρχουν ακόμα ο Τόνι Κούκοτς και ο Ντράζεν Πέτροβιτς, που η καριέρα του κόπηκε δυστυχώς απότομα και νωρίς, ο Βλάντε Ντίβατς", συνέχισε ο Νοβίτσκι.

" Υπάρχουν τόσοι πολλοί να αναφέρεις, παίκτες που κατά κάποιον τρόπο άνοιξαν τον δρόμο για μένα. Εάν βοήθησα να αλλάξει το παιχνίδι ή βοήθησα κάποιους άλλους Ευρωπαίους στην πορεία, τότε αυτό αποτελεί τιμή για μένα και είναι κάτι σπουδαίο", υπογράμμισε ο Νοβίτσκι.

Photo credits: AP Photo/Chuck Burton

TAGS NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ