NBA

Νοβίτσκι: "Φοβάμαι για το μέλλον των παιδιών μου"

Νοβίτσκι: "Φοβάμαι για το μέλλον των παιδιών μου"
AP Photo/Michael Sohn AP PHOTO/MICHAEL SOHN

O Ντιρκ Νοβίτσκι ύψωσε και αυτός την φωνή του ενάντια στον ρατσισμό μετά την δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ, λέγοντας ότι φοβάται για το μέλλον των παιδιών του.

Ο Ντιρκ Νοβίτσκι βγήκε μπροστά στη μάχη εναντίον του ρατσισμού λόγω της δολοφονίας του αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ από αστυνoμικούς. Και οι λέξεις που χρησιμοποίησε έχουν μεγάλη βαρύτητα.

Με ένα δυνατό μήνυμα στο twitter, o άλλοτε σταρ του ΝΒΑ δήλωσε ότι φοβάται για το πού πηγαίνει ο κόσμος. Φοβάται για τα ίδια του τα παιδιά, αφού αυτό που συνέβη στον Τζορτζ Φλόιντ ίσως συμβεί στο μέλλον σε αυτά.

Και αν κάποιοι αναρωτηθούν προς τι ο φόβος του, η απάντηση είναι ότι ο Νοβίτσκι έχει παντρευτεί την Τζέσικα Όλσον (στην φωτογραφία είναι μαζί του) η οποία έχει καταγωγή από την Κένυα (μητέρα από την Κένυα, πατέρας από την Σουηδία) και μαζί έχουν αποκτήσει μαζί τρία παιδιά. Κοινώς, ο Νοβίτσκι είναι απόλυτα ειλικρινής όταν υποστηρίζει κάτι τέτοιο, προτάσσοντας και αυτός τα στήθη του στη μάχη εναντίον του ρατσισμού.

Αναλυτικά ο Νοβίτσκι έγραψε:

""Η καρδιά μου είναι με την οικογένεια Φλόιντ και όλες τις οικογένειες που έχουν επηρεαστεί από τον ρατσισμό και την κοινωνική αδικία. Είμαι συντετριμμένος και λυπημένος που συνεχίζουμε να βλέπουμε να συμβαίνει αυτό ξανά και ξανά. Φοβάμαι για το μέλλον των παιδιών μου. Οι οικογένειες αισθάνονται έτσι εδώ και γενιές. Χρειαζόμαστε αλλαγή τώρα!

Μπορούμε να είμαστε ευγενικοί και να σεβόμαστε, μπορούμε να ακούμε και να μαθαίνουμε ο ένας από τον άλλο; Μπορούμε να μορφώσουμε τα παιδιά μας;

Έχετε την δέσμευσή μου. Την στήριξή μου. Τα αυτιά μου και την φωνή μου.

Σας δείχνω την δέσμευσή μου με το να υποστηρίζω έναν οργανισμό που έχει ηγετικό ρόλο στην αλλαγή της κοινωνίας".

Δείτε το post του Νοβίτσκι:

AP Photo/Michael Sohn

TAGS NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ