ΜΠΑΣΚΕΤ

Νοά: Τον... έφαγαν τα πάρτι στη Νέα Υόρκη

Νοά: Τον... έφαγαν τα πάρτι στη Νέα Υόρκη
AP PHOTO/KATHY WILLENS

Ο Ζοακίμ Νοά είπε σε ραδιοφωνική εκπομπή ότι η... ζωή στη Νέα Υόρκη ήταν ο λόγος της απογοητευτικής διετίας που πέρασε στους Νικς.

Η μετακίνηση του Ζοακίμ Νοά στη Νέα Υόρκη θα μείνει στην ιστορία των Νικς ως μία από τις πιο αποτυχημένες κινήσεις στην ιστορία της ομάδας. Σύμφωνα με τον Γάλλο σέντερ, πάντως, δεν ήταν ούτε οι τραυματισμοί, ούτε αγωνιστικοί οι λόγοι που δεν στέριωσε στο "μεγάλο μήλο". Ο λόγος ήταν η... υπερβολικά καλή ζωή που έκανε στην αμερικανική μεγαλούπολη.

" Είμαι υπερβολικά γλεντζές για να παίξω στη Νέα Υόρκη. Το Μέμφις είναι το τέλειο μέρος για μένα. Και στο Σικάγο περνούσα καλά, επίσης, αλλά ήμουν νεαρότερος και μπορούσα να ανακάμψω γρηγορότερα. Δεν ήμουν έτοιμος για τη Νέα Υόρκη. Θυμάμαι ότι μετά το πρώτο μου παιχνίδι είχα περίπου 60 άτομα στο σπίτι", δήλωσε ο 33χρονος Γάλλος στην εκπομπή του Κρις Βέρνον.

Ο Νοά πήγε στη Νέα Υόρκη το 2016, υπογράφοντας τετραετές συμβόλαιο αξίας 72 εκατομμυρίων δολαρίων. Εν τέλει έπαιξε μόνο 53 αγώνες σε δύο χρόνια, μέχρι που αποδεσμεύτηκε τον περασμένο Οκτώβριο, για να υπογράψει στους Γκρίζλις πριν από σχεδόν δύο εβδομάδες. " Έκανα όλη την ώρα πάρτι. Παίρνω εκατομμύρια δολάρια, δεν έχω τι να κάνω και είμαι 32 ετών. Τα πάρτι και η ζωή ενός αθλητή δεν πηγαίνουν μαζί", είπε μεταξύ άλλων ο Γάλλος.

" Έχασα σε μεγάλο βαθμό την αυτοπεποίθησή μου. Απέτυχα σε ντόπινγκ κοντρόλ, έπρεπε να αντιμετωπίσω και τα Μ.Μ.Ε. της Νέας Υόρκης. Αντιμετώπισα πολλά σκ@τά. Ξέρω πολύ κόσμο στην θέση μου που θα έλεγαν: «δεν τα χρειάζομαι όλα αυτά, πληρώθηκα, έδωσα πολλά στο άθλημα», και θα αποσύρονταν. Ήξερα όμως ότι έχω πολλά να δώσω ακόμα και γι αυτό το λόγο είμαι χαρούμενος εδώ πέρα. Το να παίζεις στο ΝΒΑ, είναι ευλογία", κατέληξε.

Photo credits: AP Photo/Kathy Willens

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ