NBA

Νικς: Διευκρινιστική επιστολή στους υπαλλήλους λόγω του σάλου που δημιουργήθηκε

Νικς: Διευκρινιστική επιστολή στους υπαλλήλους λόγω του σάλου που δημιουργήθηκε
AP Photo/Kathy Willens AP PHOTO/KATHY WILLENS

Έπειτα από τον σάλο που έχει δημιουργηθεί επειδή οι Νικς δεν έχουν βγάλει ανακοίνωση για την δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ και του e-mail που διέρρευσε, ο Τζέιμς Ντόλαν έστειλε νέα επιστολή στους υπαλλήλους.

Οι Νικς βρέθηκαν στο επίκεντρο επειδή ήταν η μοναδική ομάδα του ΝΒΑ που δεν πήρε επίσημα θέση για την δολοφονία του αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ από αστυνoμικούς, με το e-mail που έστειλαν στους υπαλλήλους τους εξηγώντας τον λόγο να κάνει χειρότερα τα πράγματα. Η αντίδρασή τους; Να στείλουν νέο e-mail.

Βλέποντας τον σάλο που δημιουργήθηκε, ο Τζέιμς Ντόλαν θέλησε να διευκρινίσει κάποια πράγματα, προσπαθώντας να μαζέψει ό,τι έγινε. Το αν τα κατάφερε βέβαια είναι κάτι σχετικό.

"Χθες έκανα μία ειλικρινή προσπάθεια να σας δείξω την οπτική μου σε ένα πολύ δύσκολο θέμα στο οποίο δεν υπάρχουν εύκολες απαντήσεις. Ξέρω πόσο σημαντικό είναι αυτό το θέμα σε πολλούς και δεν θέλω να υπάρχει σύγχυση σχετικά με το πού στέκομαι εγώ ή η εταιρεία. Θα είμαι ξεκάθαρος λοιπόν: Αποδοκιμάζουμε σθεναρά και απορρίπτουμε τον ρατσισμό εναντίον όλων" αναφέρει αρχικά στην επιστολή ο Ιδιοκτήτης των Νικς, για να προσθέσει:

"Αυτό που ήθελα να τονίσω με την προηγούμενη επιστολή μου ήταν η σημασία των δράσεων και η τήρηση των αρχών μας. Ο ρατσισμός γεννιέται από την αμάθεια και εξαρτάται από τον καθένα μας να καταλάβει ότι ο άνθρωπος που εργάζεται δίπλα του είναι ίσος του, ανεξαρτήτως χρώματος ή άλλων στοιχείων. Οποιουδήποτε είδους αδικία σε έναν άνθρωπο είναι αδικία για όλους. Έτσι παλεύουμε εμείς τον ρατσισμό Ξεκινάμε από τους εαυτούς μας και από οι πράξεις μας καθορίζουν το ποιοι είμαστε. Έτσι θέτουμε το παράδειγμα και αυτό ήταν το μήνυμά μου στην προηγούμενη επιστολή μου.

Είμαι περήφανος για το περιβάλλον που έχετε δημιουργήσει. Ξέρω ότι είναι δύσκολη περίοδος και πάντα θα επικοινωνούμε για τα δύσκολα θέματα. Θα συνεχίσω να κάνω ό,τι μπορώ για να βοηθήσω την κοινότητά μας να βελτιωθεί και ξέρω ότι θα κάνετε το ίδιο".

AP Photo/Kathy Willens

TAGS NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ