ΜΠΑΣΚΕΤ

Νικηφόρο ντεμπούτο του DeRozan στο San Antonio

Νικηφόρο ντεμπούτο του DeRozan στο San Antonio

Οι Spurs νίκησαν το Miami 104-100 στην πρώτη εμφάνιση του DeMar DeRozan, ο οποίος πέτυχε 7 πόντους σε 18 λεπτά συμμετοχής (VIDEOS).

Ποτέ ξανά οι Spurs δεν έμοιαζαν πιο διαφορετικοί. Τουλάχιστον τα τελευταία 20 χρόνια. Με 11 νέα πρόσωπα στο ρόστερ των 19 παικτών που είχαν για το πρώτο παιχνίδι της preseason, οι Spurs επικράτησαν του Miami με 104-100 στο AT&T Center του San Antonio. Το πρόσωπο της βραδιάς, βέβαια, δεν ήταν άλλο από τον DeMar DeRozan, ο οποίος έκανε την πρώτη του εμφάνιση με τη φανέλα των "σπιρουνιών" -που λάνσαραν και το σήμα του νέου χορηγού τους, της Frost Bank.

Ο DeRozan ξεκίνησε στην αρχική πεντάδα μαζί με τους Rudy Gay, LaMarcus Aldridge, Pau Gasol και Dejounte Murray, έχασε τα πρώτα δύο σουτ που επιχείρησε και ολοκλήρωσε το παιχνίδι με 7 πόντους, 3/6 σουτ, 1/2 βολές, 2 ριμπάουντ, 2 ασίστ και 1 κλέψιμο σε 18'03'' . " Και μόνο που βρίσκομαι στο γήπεδο, είναι διασκεδαστικό", είπε μετά το ματς. " Είμαι χαρούμενος που πέταξα την σκουριά από πάνω μου και δεν ανησυχώ καθόλου. Όλα θα γίνουν. Ήμουν αγχωμένος πιο πολύ από ποτέ σήμερα. Όσο περνούν οι μέρες θα γίνεται ολοένα και ευκολότερο".

Ο Gregg Popovich χρησιμοποίησε τους 18 από τους 19 παίκτες που είχε διαθέσιμους (με εξαίρεση τον rookie Lonnie Walker IV, που είναι ελαφρώς τραυματίας) και έκανε ένα σωρό πειραματισμούς με σχήματα. Οι πρώτοι σκόρερς του San Antonio ήταν οι Rudy Gay (13 πόντοι), Derrick White (12 πόντοι), ενώ από πλευράς Miami ξεχώρισαν οι Hassan Whiteside (20 πόντοι, 8/10 σουτ, 13 ριμπάουντ) και Rodney McGruder (15 πόντοι). Από τον πάγκο ξεκίνησε την τελευταία του χρόνια στο ΝΒΑ ο Dwyane Wade, που πέτυχε 10 πόντους σε 17'36''.

Δείτε εδώ το boxscore με τα αναλυτικά στατιστικά της αναμέτρησης



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ