ΜΠΑΣΚΕΤ

Νίκη-θρίλερ με σούπερ Γιάννη Αντετοκούνμπο για τους Μπακς!

Milwaukee Bucks' Giannis Antetokounmpo drives against Chicago Bulls' Jabari Parker during the first half of an NBA basketball game Wednesday, Nov. 28, 2018, in Milwaukee. (AP Photo/Morry Gash)
AP Photo/Morry Gash AP PHOTO/MORRY GASH

Με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο να "αγγίζει" ακόμα ένα triple-double και να κάνει ρεκόρ πόντων για φέτος, οι Μπακς κέρδισαν έπειτα από αγώνα-θρίλερ με 116-113 τους Μπουλς χάρη σε τρίποντο του Μίντλετον.

Οι Μπακς χαράμισαν για ακόμα μία φορά το πρώτο δωδεκάλεπτο ενός αγώνα, κόντεψαν να πάθουν "ζημιά" από τους μέτριους Μπουλς, αλλά στο τέλος τα κατάφεραν και πάλι: Πήραν τη νίκη σε ακόμα ένα θρίλερ, επιβλήθηκαν με 116-113 των Μπουλς χάρη σε τρίποντο του Κρις Μίντλετον με 5 δευτερόλεπτα να μένουν για το φινάλε του αγώνα και βελτίωσαν το ρεκόρ τους στο 15-6.

Οι Μπουλς είχαν την ευκαιρία να στείλουν το παιχνίδι στην παράταση, αλλά το σουτ του Τζάστιν Χόλιντεϊ στο τέλος του αγώνα δεν βρήκε στόχο.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο τα... έκανε όλα για τους Μπακς, όντας ο κορυφαίος της ομάδας του. Ο Γιάννης ήταν απολαυστικός, ολοκληρώνοντας τον αγώνα με 36 πόντους (ρεκόρ για φέτος) με 14/18 δίποντα, 0/3 τρίποντα, 8/12 βολές, 11 ριμπάουντ, 8 ασίστ, 2 κλεψίματα και 1 κόψιμο. Εξαιρετικός ήταν και ο Μάλκολμ Μπρόγκντον με 24 πόντους με 6/6 τρίποντα, με τον Μίντλετον να προσθέτει 17 πόντους.

Για τους Μπουλς, ο Ζακ ΛαΒίν και ο Τζαμπάρι Πάρκερ είχαν από 24 πόντους, ο Ράιαν Αρκιντιάκονο 22 πόντους και ο Ρόμπιν Λόπεζ 17 πόντους.

ΚΑΚΗ ΑΡΧΗ, ΚΑΛΟ ΦΙΝΑΛΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΠΑΚΣ

Πιστοί στις συνήθειές τους, οι Μπακς ξεκίνησαν άσχημα το παιχνίδι, βλέποντας τους Μπουλς να ξεφεύγουν νωρίς με 20-10 και τελικά με 40-30 στο τέλος της πρώτης περιόδου. Στην δεύτερη περίοδο το Μιλγουόκι έκανε πάντως το απαραίτητο... συμμάζεμα και σφίγγοντας την άμυνά του έφερε τούμπα το ματς, πηγαίνοντας στα αποδυτήρια προηγούμενο με 63-62.

Στο δεύτερο ημίχρονο το παιχνίδι ήταν πλέον ντέρμπι και ως τέτοιο έμελλε να εξελιχθεί μέχρι το φινάλε. Οι δύο ομάδες ήταν συνεχώς κοντά στο σκορ, χωρίς καμία από τις δύο να μην ξεφύγει ποτέ με διαφορά μεγαλύτερη των 4 πόντων. Κάπως έτσι έφτασαν σε ένα τρομερό φινάλε, με τον Γιάννη αρχικά να δίνει προβάδισμα με 113-111 στους Μπακς με δύο βολές και τον ΛαΒίν να ισοφαρίζει άμεσα σε 113-113 με λέι-απ, για να ακολουθήσει το μεγάλο τρίποντο του Μίντλετον για το 116-113, με τον Χόλιντεϊ να αστοχεί στο τέλος του αγώνα για τους Μπουλς.

Το boxscore της αναμέτρησης (Πηγή ESPN)

Νίκη-θρίλερ με σούπερ Γιάννη Αντετοκούνμπο για τους Μπακς!
Νίκη-θρίλερ με σούπερ Γιάννη Αντετοκούνμπο για τους Μπακς!

AP Photo/Morry Gash

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ