ΜΠΑΣΚΕΤ

Νίκη καρδιάς για τους Γκρίζλις

Memphis Grizzlies guard Mike Conley (11) gestures in the second half of an NBA basketball game against the Portland Trail Blazers on Wednesday, Dec. 12, 2018, in Memphis, Tenn. (AP Photo/Brandon Dill)
AP Photo/Brandon Dill AP PHOTO/BRANDON DILL

Σε ένα κάκιστο παιχνίδι οι Γκρίζλις κέρδισαν με το... ευρωπαϊκό 92-83 τους Μπλέιζερς. Νίκη στον πόντο για τους Χόρνετς επί των Νικς, δύσκολα τους Νικς οι Καβς, περίπατος των Τζαζ, τρελό ματς στο Σακραμέντο!

Οι Γκρίζλις είναι μία ομάδα που στηρίζεται στην άμυνά της. Φρόντισε λοιπόν να το αποδείξει με εμφατικό τρόπο αυτό κόντρα στους Μπλέιζερς, τους οποίους κέρδισε με 92-83 στο Μέμφις έπειτα από ένα κάκιστο παιχνίδι ποιοτικά. Όπως ακριβώς τους αρέσει δηλαδή.

Το Μέμφις στηρίχθηκε σε ένα σερί 13-0 στην τέταρτη περίοδο για να ξεφύγει με 92-78 και να "καθαρίσει" το παιχνίδι, βελτιώνοντας το ρεκόρ του στο 16-11, έναντι 15-13 των Μπλέιζερς.

Ο Μάικ Κόνλεϊ με 23 πόντους ήταν ο κορυφαίος των νικητών, με τον Τζάρεν Τζάκσον να προσθέτει 14 πόντους και τον ΜαρΣόν Μπρουκς 13 πόντους.

Για τους Μπλέιζερς, ο Σι Τζέι ΜακΚόλουμ σημείωσε τους 40 από τους 83 πόντους της ομάδας (!), σε μία βραδιά που τίποτα άλλο δεν πήγε καλά για το Πόρτλαντ, με τον Ντάμιαν Λίλαρντ να μένει στους 14 πόντους με 4/18 σουτ και τον Γιουσούφ Νούρκιτς στους 2 πόντους με 1/15 σουτ!

Το boxscore της αναμέτρησης (Πηγή ESPN)

Νίκη καρδιάς για τους Γκρίζλις

ΤΖΑΖ - ΜΑΪΆΜΙ 111-84: Έκανε πλάκα η Γιούτα

Οι Τζαζ βρήκαν τους Χιτ χωρίς τους Χασάν Γουάιτσαϊντ και Γκόραν Ντράγκιτς και... δεν τους λυπήθηκαν. Στηριζόμενοι σε ένα διαστημικό πρώτο δωδεκάλεπτο, το επιμέρους σκορ του οποίου ήταν 40-15 (!) οι Μορμόνοι "καθάρισαν" νωρίς το παιχνίδι, φτάνοντας τελικά σε μία άνετη νίκη με 111-84.

Ο Ντόνοβαν Μίτσελ με 21 πόντους ήταν ο κορυφαίος των νικητών, με τον Ντέρικ Φέιβορς να προσθέτει 17 πόντους, με τον Ντάντε Έξουμ 14 πόντους.

Για τους Χιτ, ο Ρόντνεϊ ΜακΓκρούντερ είχε 16 πόντους και ο Κέλι Όλινικ 14 πόντους, με τον Τζος Ρίτσαρντσον να προσθέτει 11 πόντους.

Το boxscore της αναμέτρησης (Πηγή ESPN)

Νίκη καρδιάς για τους Γκρίζλις

ΧΟΡΝΕΤΣ - ΠΙΣΤΟΝΣ 108-107: Με ήρωα τον Λαμπ

Οι Χόρνετς δεν παίζουν... σέξι μπάσκετ. Ακόμα κι έτσι όμως πάντα βρίσκουν τρόπους να είναι ανταγωνιστικοί, κάτι που έδειξαν και κόντρα στους Πίστονς, τους οποίους κέρδισαν έπειτα από ένα τρομερό παιχνίδι με 108-107 χάρη σε καλάθι του Τζέρεμι Λαμπ με 3 δέκατα του δευτερολέπτου να μένουν για το τέλος.

Ένα καλάθι που ολοκλήρωσε μία σπουδαία αντεπίθεση για την Σάρλοτ, η οποία ανέτρεψε διαφορά 10 πόντων στα τελευταία 6 λεπτά του αγώνα, μετατρέποντας αρχικά το 91-101 εναντίον της σε 104-101 υπέρ της, πριν έρθει ο Λαμπ με σουτ να κάνει το 108-106. Το ενδιαφέρον βέβαια ήταν πως οι Χόρνετς ακολούθως χρεώθηκαν με τεχνική ποινή επειδή οι παίκτες τους μπήκαν στο παρκέ για να πανηγυρίσουν ενώ το παιχνίδι δεν είχε λήξει (!) με τον Λάνγκστον Γκάλογουεϊ να μειώνει στο τελικό 108-107 με την βολή της τεχνικής ποινής, με το Ντιτρόιτ να μην προλαβαίνει να κάνει σουτ στο τέλος.

Ο Κέμπα Γουόκερ με 31 πόντους ήταν ο κορυφαίος των νικητών, με τον Τόνι Πάρκερ να προσθέτει 16 πόντους. Για τους Πίστονς, ο Μπλέικ Γκρίφιν είχε 26 πόντους και 10 ριμπάουντ και ο Ρέτζι Τζάκσον 18 πόντους.

Το boxscore της αναμέτρησης (Πηγή ESPN)

Νίκη καρδιάς για τους Γκρίζλις

ΚΑΒΑΛΙΕΡΣ - ΝΙΚΣ 113-106: Τα εύκολα-δύσκολα το Κλίβελαντ

Οι Καβαλίερς πήγαν να χάσουν ένα δικό τους παιχνίδι κόντρα στους Νικς, αφού απώλεσαν διαφορά 22 πόντων. Στο τέλος ωστόσο βρήκαν τον τρόπο να πάρουν τη νίκη με 113-106, βλέποντας κάποια στιγμή τον κόσμο να φωνάζει ρυθμικά "M-V-P" για χάρη του Μάθιου Ντελαβεντόβα (!) στο πρώτο παιχνίδι του Αυστραλού στο Κλίβελαντ μετά την ανταλλαγή του από τους Μπακς.

Ο Τζόρνταν Κλάρκσον με 28 πόντους ήταν ο πρώτος σκόρερ των νικητών, με τον Ρόντνεϊ Χουντ να προσθέτει 23 πόντους και τον Κόλιν Σέξτον 19 πόντους.

Για τους Νικς, ο Ένες Καντέρ και ο Τιμ Χάρνταγουεί είχαν από 20 πόντους, με τον Κέβιν Νοξ να προσθέτει 19 πόντους.

Το boxscore της αναμέτρησης (Πηγή ESPN)

Νίκη καρδιάς για τους Γκρίζλις

ΚΙΝΓΚΣ - ΓΟΥΛΒΣ 141-130: Με... ανοιχτές άμυνες

Οι Κινγκς και οι Γουλβς αποφάσισαν να αφήσουν στην άκρη την άμυνα στο μεταξύ τους παιχνίδι και να εστιάσουν στην... χαρά της επίθεσης. Αποτέλεσμα ήταν ένα από τα πιο χορταστικά παιχνίδια της φετινής σεζόν, με τους Κινγκς να αποδεικνύεται ότι είχαν περισσότερες λύσεις και να παίρνουν τη νίκη με το τρελό 141-130!

Ο Νεμάνια Μπιέλιτσα με 25 πόντους ήταν ο πρώτος σκόρερ των νικητών, με τον Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς και τον Μπάντι Χιλντ να προσθέτουν από 20 πόντους.

Για τους Γουλβς, ο Άντριου Γουίγκινς είχε 25 πόντους, ο Ντέρικ Ρόουζ 20 πόντους και ο Καρλ-Άντονι Τάουνς 19 πόντους και 11 ριμπάουντ.

Το boxscore της αναμέτρησης (Πηγή ESPN)

Νίκη καρδιάς για τους Γκρίζλις

AP Photo/Brandon Dill

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ