ΜΠΑΣΚΕΤ

Νέο ξέσπασμα του Γκρεγκ Πόποβιτς για τη μόδα του... τριπόντου στο ΝΒΑ!

Νέο ξέσπασμα του Γκρεγκ Πόποβιτς για τη μόδα του... τριπόντου στο ΝΒΑ!

"Να βάλουμε και τετράποντο, να βάλουμε και πεντάποντο. Γιατί όχι; Ο κόσμος θα το λατρέψει" είπε ο Γκρεγκ Πόποβιτς, σε νέο ξέσπασμά του ενάντια στο μακρινό σουτ που όπως δήλωσε για ακόμα μία φορά μισεί.

Αν υπάρχει ένας προπονητής στο ΝΒΑ που δεν θα είχε πρόβλημα με την κατάργηση της γραμμής των 7μ.25, αυτός είναι ο Γκρεγκ Πόποβιτς. Ο θρυλικός coach των Σαν Αντόνιο Σπερς έχασε ένα πρωτάθλημα από ένα σουτ, από το τρίποντο του Ρέι Άλεν των Μαϊάμι Χιτ, δεν κάνει ποτέ φάουλ σε τελευταία επίθεση αν η ομάδα του έχει προβάδισμα τριών πόντων και γενικά προσπαθεί να ζήσει με όσο το δυνατόν λιγότερα σουτ. Έχει μιλήσει πολλές φορές για το ιδιαίτερο στυλ των Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς, πολλοί πιστεύουν πως κάνει... χαβαλέ για να συζητιέται σε κάθε γωνιά της Λίγκας, ωστόσο μάλλον σοβαρολογεί καθώς αναφέρθηκε ξανά στη μόδα των τελευταίων χρόνων και αυτή τη φορά επέμεινε στην θέσπιση σουτ τεσσάρων και πέντε πόντων!

Αναλυτικά οι ατάκες του Πόποβιτς:

" Το παιχνίδι στο ζωγραφιστό έχει διαλυθεί. Πρέπει να έχεις παίκτες ικανούς να διεισδύσουν, πρέπει να έχεις παίκτες ικανούς στις αλλαγές στην άμυνα, πρέπει να έχεις ψηλούς που θα μαρκάρουν κοντούς. Κυρίως, όμως, πρέπει να έχεις παίκτες που μπορούν να σουτάρουν από το τρίποντο.

Αυτή την εποχή δίνουμε μεγάλη έμφαση στο τρίποντο, καθώς έχει αποδειχθεί από τις αναλύσεις σωστό! Τώρα πια κοιτάζουμε το στατιστικό ενός αγώνα και το πρώτο πράγμα που προσέχουμε είναι τα τρίποντα. Αν έχεις βάλει και ο αντίπαλος όχι, τότε έχεις κερδίσει. Δεν κοιτάζεις καν τα ριμπάουντ, τα λάθη, τις επιστροφές στην άμυνα. Απλά δεν ενδιαφέρεσαι γι' αυτά. Τόσο μεγάλη είναι η επιρροή του τριπόντου και αποδεικνύεται από το πως παίζουν πλέον όλοι.

Το μισώ, πάντα το μισούσα. Μισώ το τρίποντο εδώ και 20 χρόνια. Γι' αυτό λέω ότι από τη στιγμή που θέλουμε ένα διαφορετικό παιχνίδι, πρέπει να δοκιμάσουμε το τετράποντο. Αν όλοι αγαπούν το τρίποντο, τότε θα αγαπήσουν και το τετράποντο. Θα ενθουσιαστούν και με το πεντάποντο! Θα είναι σπουδαίο. Δεν θα έχουμε μπάσκετ πια, δεν θα υπάρχει ομορφιά, θα είναι βαρετό. Τέλος πάντων, αυτή είναι η κατάσταση".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ