NBA

Νέο επεισόδιο στην διαμάχη του Ζάιον Γουίλιαμσον με αθλητική εταιρία μάρκετινγκ

Νέο επεισόδιο στην διαμάχη του Ζάιον Γουίλιαμσον με αθλητική εταιρία μάρκετινγκ
AP Photo/Steve Marcus AP PHOTO/STEVE MARCUS

Ο Ζάιον Γουίλιαμσον κατηγορεί για ληστρικές μεθόδους και ψευδή στοιχεία την αθλητική εταιρία μάρκετινγκ που του έκανε αγωγή, ζητώντας 100 εκατομμύρια δολάρια.

Ακόμα μεγαλύτερες διαστάσεις παίρνει η δικαστική διαμάχη μεταξύ του Ζάιον Γουίλιαμσον και της αθλητικής εταιρίας μάρκετινγκ, η οποία διεκδικεί από τον περασμένο Ιούνιο αποζημίωση ύψους 100 εκατομμυρίων δολαρίων από το Νο. 1 του φετινού Draft του ΝΒΑ .

Στο κατηγορητήριο που συνέταξαν οι δικηγόροι του Γουίλιαμσον, υποστηρίζουν ότι η Prime Sports LLC τον προσέγγισε με " ληστρικές μεθόδους" τον περασμένο Ιανουάριο, ενώ ήταν ακόμα παίκτης του Ντιουκ. Συν τοις άλλοις, υποστηρίζουν ότι παρουσίασε στον Γουίλιαμσον ψευδή στοιχεία για προηγούμενες συνεργασίες με σταρ του ΝΒΑ, που στην πραγματικότητα δεν υπήρξαν ποτέ, βασιζόμενοι στο Νόμο της Βόρειας Καρολίνας περί αθέμιτων και παραπλανητικών εμπορικών πρακτικών.

Οι δύο πλευρές υπέγραψαν συμβόλαιο λίγο μετά την επιλογή του Γουίλιαμσον στο Νο. 1 του Draft από τη Νέα Ορλεάνη, αλλά ο φόργουορντ των Πέλικανς επέλεξε να το ακυρώσει, βασιζόμενος σε δύο στοιχεία: 1) η συγκεκριμένη εταιρία δεν είναι αναγνωρισμένη από την Ένωση Παικτών του ΝΒΑ και 2) στο συμβόλαιο που υπέγραψε, δεν υπήρξε με έντονα κεφαλαία γράμματα η επισήμανση ότι ο Γουίλιαμσον θα έχανε την δυνατότητα να επιστρέψει στο κολέγιο εάν έβαζε την υπογραφή του σε αυτό, όπως δηλαδή απαιτείται σε τέτοιες περιπτώσεις.

Η Prime Sports LLC, από τη μεριά της, απάντησε με αγωγή στον νεαρό σταρ, ζητώντας αποζημίωση ύψους 100 εκατομμυρίων δολαρίων για αθέτηση συμβολαίου.

Photo credits: AP Photo/Steve Marcus

TAGS NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ