NBA

NBA: Οι διαιτητές στηρίζουν το μποϊκοτάζ των παικτών

NBA: Οι διαιτητές στηρίζουν το μποϊκοτάζ των παικτών
AP PHOTO/ASHLEY LANDIS, POOL

Η απόφαση των Μπακς να μποϊκοτάρουν το ματς με τους Μάτζικ συντάραξε συθέμελα το NBA, με το επίσημο όργανο των διαιτητών να τάσσεται υπέρ τους.

Έγραψαν ιστορία. Οι παίκτες των Μιλγουόκι Μπακς δεν άντεξαν μετά και από το τελευταίο περιστατικό αστυνομικής βίας εις βάρος Αφροαμερικανού στις ΗΠΑ και θέλησαν να στείλουν ένα ξεκάθαρο μήνυμα πως πρέπει να μπει ένα οριστικό "STOP" μέσα από μία γενναία και υπερήφανη απόφαση.

Αυτή του να μην κατέβουν για τον 5ο αγώνα της σειράς με τους Μάτζικ, με την απόφασή τους αυτή να προκαλεί ντόμινο εξελίξεων καθώς την ίδια τύχη με το δικό τους ματς θα έχουν και τα άλλα δύο της βραδιάς: Ρόκετς - Θάντερ και Μπλέιζερς - Λέικερς.

Η συγκεκριμένη μάλιστα στάση έχει και σύμμαχο τους διαιτητές του NBA, με την ομοσπονδία να προχωράει στην ακόλουθη ανάρτηση μέσω του επίσημου προφίλ της στο Twitter:

"Το επίσημο όργανο των διαιτητών στέκεται αλληλέγγυο στην απόφαση των παικτών μας να μποϊκοτάρουν τους αποψινούς αγώνες ως μορφή διαμαρτυρίας στις συνεχόμενες αδικαιολόγητες δολοφονίες μαύρων ανδρών και γυναικών από ανθρώπους που είναι επιφορτισμένοι με την επιβολή της τάξης.

Υπάρχουν πολύ σημαντικότερα θέματα στη χώρα μας από το μπάσκετμπολ και ελπίζουμε αυτή η κίνηση να εμπνεύσει για αλλαγή", ανέφερε το σχετικό τιτίβισμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

TAGS NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ