NBA

NBA: Κανονικά στο Ορλάντο οι μεγαλύτεροι σε ηλικία προπονητές

NBA: Κανονικά στο Ορλάντο οι μεγαλύτεροι σε ηλικία προπονητές
AP Photo/Marcio Jose Sanchez AP PHOTO/MARCIO JOSE SANCHEZ

Το ΝΒΑ ενημέρωσε ότι δεν πρόκειται να αποκλείσει τους προπονητές που είναι +65 ετων από την επανέναρξη της σεζόν με κριτήριο την ηλικία τους, ξεκαθαρίζοντας ότι θα υπάρχει ένα πρωτόκολλο που θα ακολουθηθεί από όλους.

Το ΝΒΑ πήρε την απόφασή του: Οι προπονητές και οι εργαζόμενοι που είναι +65 ετών - που βάσει εντολών του παγκόσμιο οργανισμού υγείας ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες λόγω κορονοΪού - δεν θα αποκλειστούν από την επανέναρξη της σεζόν μόνο και μόνο λόγω ηλικίας.

Η λίγκα έστειλε μία επιστολή 113 σελίδων με τους κανόνες υγείας και ασφαλείας που θα ακολουθηθούν στην "φούσκα" που θα μπουν οι ομάδες στο Ορλάντο, ξεκαθαρίζοντας ότι θα τεθούν πολύ πιο συγκεκριμένα κριτήρια πριν παρθεί οποιαδήποτε απόφαση για τον αποκλεισμό κάποιου.

Συγκεκριμένα, όλοι όσοι προβλέπεται να πάνε στο Ορλάντο θα πρέπει να συμπληρώσουν ένα ερωτηματολόγιο όπου θα κληθούν να απαντήσουν σε ερωτήσεις σχετικά με το αν έχουν συγκεκριμένες ασθένειες (άσθμα, καρδιακά προβλήματα, αν ακολουθούν χημειοθεραπεία ή αν έχουν πρόβλημα σε ζωτικά όργανα), αλλά και άλλα θέματα (αν είναι καπνιστές, τι μάζα σώματος έχουν). Αυτά τα ερωτηματολόγια θα εξεταστούν από ειδικούς γιατρούς, οι οποίοι και θα πάρουν τις όποιες αποφάσεις.

Η απόφαση να μην τεθεί ως βασικό κριτήριο η ηλικία σημαίνει ότι οι μεγαλύτεροι σε ηλικία προπονητές θα μπορέσουν εκτός απροόπτου να μεταβούν κανονικά στο Ορλάντο. Ο λόγος για τους Γκρεγκ Πόποβιτς (71 ετών - Σπερς), Μάικ Ντ' Αντόνι (69 ετών - Ρόκετς) και Άλβιν Τζέντρι (65 ετών - Πέλικανς), οι οποίοι αρχικά θεωρήθηκε ότι ανήκαν σε ευπαθείς ομάδες.

AP Photo/Marcio Jose Sanchez

TAGS NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ