NBA

NBA en famille: Οικογένεια από τη Γαλλία θα κάνει το απόλυτο ταξίδι στο ΝΒΑ

NBA en famille: Οικογένεια από τη Γαλλία θα κάνει το απόλυτο ταξίδι στο ΝΒΑ

Ο Ζαν Ζακ και η Στεφανί κάνουν αυτό που ονειρεύονται όλοι οι φίλοι του ΝΒA: θα ταξιδέψουν στις ΗΠΑ για να παρακολουθήσουν (τουλάχιστον) ένα παιχνίδι σε κάθε γήπεδο. Σημείωση: μαζί θα έχουν τα τρία παιδιά τους! Το Sport24.gr παρουσιάζει μια μοναδική ιστορία από τη Γαλλία.

Σε μερικές ώρες ξεκινάει η regular season του ΝΒΑ, τα βράδια θα γεμίσουν με λόγους για να ξενυχτάει κανείς. Οι φίλοι του καλύτερου πρωταθλήματος του πλανήτη είναι στις επάλξεις, έτοιμοι για αυτά που έρχονται. Το... στερητικό σύνδρομο ανεβάζει κατακόρυφα την επιθυμία για να παρακολουθήσουν τα πρώτα παιχνίδια της σεζόν.

Αυτά κάνουν οι... τυπικοί φίλοι του ΝΒΑ. Γιατί οι "τρελοί" πάνε ένα βήμα παρακάτω. Ταξιδεύουν στις ΗΠΑ για να δουν τα παιχνίδια! Ο Ζαν Ζακ Λαρζερόν και η σύζυγός του, Στεφανί, αποφάσισαν πριν από μερικούς μήνες να κάνουν το απόλυτο ταξίδι, να ικανοποιήσουν τη μεγαλύτερη επιθυμία κάθε φίλου του ΝΒΑ: να ταξιδέψουν και να δουν από ένα παιχνίδι (τουλάχιστον) σε κάθε γήπεδο! Από τη Νέα Υόρκη μέχρι το Λος Άντζελες κι από το Σικάγο μέχρι την Οκλαχόμα Σίτι. Το "ΝΒΑ en famille" (στο ΝΒΑ με την οικογένεια) που είναι ο τίτλος που έχουν δώσει στα social meda τους είναι αυτό που θα ήθελε να κάνει ο καθένας.

Το ακόμη πιο εντυπωσιακό είναι πως δεν θα πάνε μόνοι τους, αλλά συνοδευόμενοι από τα τρία παιδιά τους: τον Εστεμπάν (12 ετών), τον Ζοάν (10 ετών) και τον Ελάν (2 ετών). Γεγονός που δίνει ξεχωριστή ομορφιά και κάνει ακόμη πιο ιδιαίτερη όλη αυτή την εξόρμηση. Από την... Καλιφόρνια της Γαλλίας, όπως έχει χαρακτηριστεί η πόλη στην οποία μένουν, το Μπιαρίτζ, στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ. Την κανονική. Για χάρη του ΝΒΑ και της επιθυμίας τους να δώσουν στα τρία παιδιά τους την ευκαιρία να ζήσουν κάτι μοναδικό. Εμπειρία ζωής χαρακτήρισαν αυτό το ταξίδι στο Sport24.gr, στο οποίο μίλησαν λίγο πριν πετάξουν για τις ΗΠΑ.

Αυτό είναι το πλάνο για το ταξίδι τους:

Η πρώτη ερώτηση ήταν η προφανής: πώς προέκυψε η ιδέα για το ταξίδι. Στον ρόλο του αφηγητή ο Ζαν Ζακ: "Πάντα ήταν ένα όνειρο για μένα αυτό, από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου. Ένα όνειρο που πάντα έδειχνε αδύνατο να πραγματοποιηθεί, να το ζήσω. Όλα αυτά βέβαια, μέχρι μια μέρα τον Δεκέμβριο του 2017, όταν πήγαμε στη Νέα Υόρκη με τη γυναίκα και τα τρία παιδιά μου για πρώτη φορά. Τότε σαν κάτι να πυροδότησε όλο αυτό. Κι ύστερα ήρθε η επίσκεψή μας στο Madion Square Garden: είδα τα παιδιά μου, τα μάτια τους πώς έλαμπαν. Αυτό ήταν μια από τις πιο όμορφες εικόνες που έχουμε ζήσει, εγώ κι η γυναίκα μου".

Η απόφαση προφανώς δεν είναι απλή, αφού περιλαμβάνει πολλές συνισταμένες: αν τα παιδιά θα μπορέσουν να διαχειριστούν την κούραση από τα συνεχόμενα ταξίδια, αν οικονομικά θα μπορέσει η οικογένεια να την "βγάλει" μέχρι τέλους δίχως να "γονατίσει".

"Θα νοικιάζουμε το σπίτι μας, όσο λείπουμε σε ταξίδι. Αυτά τα χρήματα θα τα χρησιμοποιήσουμε για το αυτοκινούμενο που θα έχουμε, όσο είμαστε στις ΗΠΑ. Οι οικονομίες που κάναμε τα τελευταία χρόνια, θα μας βοηθήσουν με τα εισιτήρια των αγώνων. Ελπίζουμε πως στην πορεία του ταξιδιού, θα έχουμε την στήριξη των φίλων μας και κάποιες συνεργασίες που μπορεί να προκύψουν, έτσι ώστε να πάμε σε περισσότερα παιχνίδια και να δούμε ακόμη περισσότερα πράγματα", ήταν η απάντηση από τον Ζαν Ζακ, ο οποίος θα προσφέρει στα τρία παιδιά του αυτό που θα ζήλευαν όλα τα παιδιά του κόσμου.

Το ταξίδι από το Μπιαρίτζ ξεκίνησε το πρωί της Δευτέρας (21/10) και ολοκληρώνεται αρκετές ώρες μετά, στη Νέα Υόρκη. Ο ίδιος εξηγεί πως "φτάνουμε στις ΗΠΑ λίγες ώρες πριν από την έναρξη της regular season, πρώτος σταθμός είναι η Νέα Υόρκη. Ο λόγος που την επιλέξαμε για να ξεκινήσουμε το ταξίδι είναι πως πρόκειται για τον πιο εύκολο προορισμό, προκειμένου να κάνουμε την εκκίνηση. Επομένως, η Νέα Υόρκη θα είναι ο πρώτος σταθμός και το μέρος από το οποίο θα πάρουμε το αυτοκινούμενο. Το πρώτο παιχνίδι που θα δούμε θα είναι αυτό των Μαϊάμι Χιτ με τους Μινεσότα Τίμπεργουλβς, που θα διεξαχθεί στη Μινεάπολις. Έως τώρα, έχουμε οργανώσει το πρόγραμμα για τους αγώνες μέχρι τα Χριστούγεννα".

NBA en famille: Οικογένεια από τη Γαλλία θα κάνει το απόλυτο ταξίδι στο ΝΒΑ

Το "μέχρι τα Χριστούγεννα" προκύπτει από τη φιλοδοξία πως το πρόγραμμα θα παραταθεί, με τα κατάλληλα μέσα. Τουτέστιν ακόμη περισσότεροι αγώνες, ακόμη περισσότερα ταξίδια και εικόνες που δεν θα σταματήσουν να επαναλαμβάνονται στα μάτια της πενταμελούς οικογένειας. "Δεν έχουμε "κλειδώσει" ακόμη όλο το πρόγραμμα. Πολλά εξαρτώνται από το πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα στις ΗΠΑ. Όπως επίσης από τον κόσμο που θα συναντήσουμε εκεί, τους φιλάθλους, κάποιες εκδηλώσεις που θα γίνουν. Πάμε να ζήσουμε ενός είδους περιπάτεια, οπότε δεν μπορούμε να προγραμματίσουμε τα πάντα, έτσι δεν είναι;" σχολιάζει. Δικαιολογημένα, αφού από την πρώτη στιγμή αυτός κι η σύζυγός του απέδειξαν πως τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο.

Όσο για το σπουδαιότερο παιχνίδι που θα δουν από κοντά; Δεν έχει να κάνει με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο ή τον ΛεΜπρον Τζέιμς. Σημασία έχει τι θα απολαύσουν περισσότερο τα παιδιά, κι όπως εξηγεί ο Ζαν Ζακ για εκείνα τίποτα δεν μπορεί να συγκριθεί με την εικόνα του Τζέιμς Χάρντεν και του Βίκτορ Ολαντίπο "Πιθανότατα το πιο σημαντικό θα είναι αυτό, όπου τα δύο μεγαλύτερα παιδιά μας, ο Εστεμπάν κι ο Γιοάν θα μπορέσουν να δουν τα είδωλά τους: τον Τζέιμς Χάρντεν και τον Βίκτορ Ολαντίπο. Οπότε έχουμε το Χιούστον Ρόκετς - Ιντιάνα Πέισερς".

Πολλοί μπορεί να σκεφτούν ότι πρόκειται για μια περίεργη απόφαση, δεδομένου ότι προτιμάται ένα ταξίδι από μια σχολική χρονιά, που θα είναι... κουτσουρεμένη στο τέλος. Η απάντηση του Ζαν Ζακ είναι αφοπλιστική: "Το κάνουμε για τα παιδιά μας, προκειμένου να ζήσουν κάτι μοναδικό, κάτι που θα θυμούνται για πάντα. Να μπορέσουν να σβήσουν κάτι τέτοιο από την bucket list τους. Πιστεύουμε ότι αυτή θα είναι μια μοναδική εμπειρία για τα παιδιά μας, ειδικά από την στιγμή που θα είμαστε όλοι μαζί, μακριά από τη Γαλλία για κάμποσο καιρό. Πιθανότατα, αυτή η χρονιά θα είναι η πιο απρόσμενη μακριά από το σχολείο, αλλά πιστεύουμε πως αυτό είναι το καλύτερο για τα παιδιά. Είναι κάτι που κάνεις μια φορά στη ζωή σου, μια μοναδική εμπειρία. Κι είναι επίσης πολύ όμορφο γιατί έτσι θα ισχυροποιήσουμε ακόμη περισσότερο τους οικογενειακούς δεσμούς μας".

Για το επιμύθιο, έξι δικές του λέξεις μετά την τελευταία ερώτηση για τον λόγο πίσω από μια τέτοια απόφαση κι ένα τόσο μεγάλο ταξίδι. "Ένας και μοναδικός: να περάσουμε καλά"!

Για τους... περίεργους, υπάρχουν τα social media που "τρέχει" εδώ και καιρό η οικογένεια για να παρουσιάζει σχεδόν επί καθημερινής βάσης όσα θα γίνονται στις ΗΠΑ. Οπότε μπορείτε να παίρνετε μια γεύση από το ταξίδι σε Facebook, Twitter, Youtube και Instagram.

TAGS NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ