ΜΠΑΣΚΕΤ

NBA All-Star Game: Σημαντική αλλαγή στην ψηφοφορία

Team Stephen's forward Giannis Antetokounmpo, right, of the Milwaukee Bucks throws up a shot between Team LeBron's forward LeBron James, left, of the Cleveland Cavaliers and forward Paul George, bottom center, of the Oklahoma City Thunder during the second half of an NBA All-Star basketball game, Sunday, Feb. 18, 2018, in Los Angeles. (AP Photo/Alex Gallardo)
Team Stephen's forward Giannis Antetokounmpo, right, of the Milwaukee Bucks throws up a shot between Team LeBron's forward LeBron James, left, of the Cleveland Cavaliers and forward Paul George, bottom center, of the Oklahoma City Thunder during the second half of an NBA All-Star basketball game, Sunday, Feb. 18, 2018, in Los Angeles. (AP Photo/Alex Gallardo) AP

Το ΝΒΑ ανακοίνωσε το απόγευμα της Δευτέρας (17/12) το σύστημα ψηφοφορίας για την επιλογή των All-Stars του 2019 και σε αυτό δεν περιλαμβάνονται τα social media που έκαναν μέχρι πέρυσι τη διαφορά.

Στις 25 Δεκεμβρίου θα ξεκινήσει η ψηφοφορία για τους παίκτες που θα αγωνιστούν στο NBA All-Star Game 2019, το οποίο θα διεξαχθεί στις 17 Φεβρουαρίου 2019 στο γήπεδο των Σάρλοτ Χόρνετς. Όπως ανακοίνωσε η Λίγκα, η διαδικασία θα ολοκληρωθεί στις 21 Ιανουαρίου, με τους φίλους του μπάσκετ να έχουν αρκετούς τρόπους για να επιλέξουν τους αθλητές που θέλουν να δουν στο παρκέ του Spectrum Center, δεν θα μπορούν όμως να χρησιμοποιήσουν τα social media όπως γινόταν μέχρι πέρυσι.

Συγκεκριμένα, οι ψήφοι του κοινού θα μετρήσουν σε ποσοστό 50%, εκείνες των παικτών και των media σε ποσοστό 25% και 25% αντίστοιχα. Κάθε φίλος του ΝΒΑ θα μπορεί να ψηφίσει μέσω του NBA App (μία φορά ανά 24 ώρες), μέσω της ιστοσελίδας NBA.com/vote από desktop ή κινητό, αλλά και μέσω του Google κάνοντας μια απλή αναζήτηση (για παράδειγμα " Giannis Antetokounmpo NBA Vote"). Με τον τελευταίο τρόπο, κάθε fan μπορεί να επιλέξει έως και 10 παίκτες ημερισίως, ενώ θα υπάρξουν και πέντε ημέρες (3/1, 4/1, 10/1, 11/1, 21/1) στις οποίες οι ψήφοι θα μετρήσουν διπλές.

Οι starters των δύο ομάδων θα ανακοινωθούν από το ΤΝΤ στις 24/1, ενώ οι captains θα επιλέξουν στη συνέχεια τους συμπαίκτες τους σε μια διαδικασία που θα καλυφθεί φέτος τηλεοπτικά, χωρίς ωστόσο να υπάρχουν προς το παρόν ακριβείς λεπτομέρειες. Η ανακοίνωση με τις λεπτομέρειες αναμένεται με τεράστιο ενδιαφέρον, καθώς υπάρχει πολύ μεγάλη πιθανότητα ο ένας εκ των δύο captains να είναι ο Γιάννης Αντετοκούνμπο (αρκεί να πάρει τις περισσότερες ψήφους από κάθε άλλον στην Ανατολική Περιφέρεια) που στη συνέχεια θα πρέπει να δημιουργήσει ένα ροστερ ικανό να του δώσει τη νίκη στην τρίτη συμμετοχή του σε All-Star Game.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ