ΜΠΑΣΚΕΤ

NBA 2018/19: 10 παιχνίδια που δεν πρέπει να χάσεις μέχρι τα Χριστούγεννα

Los Angeles Lakers forward LeBron James (23) shoots between Golden State Warriors forward Kevin Durant, left, and guard Andre Iguodala during the first half of an NBA preseason basketball game Wednesday, Oct. 10, 2018, in Las Vegas. (AP Photo/John Locher)
AP Photo/John Locher AP PHOTO/JOHN LOCHER

Το ΝΒΑ κάνει πρεμιέρα και το Sport24.gr σας παρουσιάζει τα 10 παιχνίδια που πρέπει οπωσδήποτε να δείτε μέχρι τα Χριστούγεννα. Μία λίστα που απλώς τα έχει όλα!

Το ΝΒΑ είναι και πάλι εδώ. Έπειτα από αναμονή σχεδόν 4 μηνών, που πάντα φαίνεται μεγαλύτερη από ότι είναι, η κορυφαία λίγκα του κόσμου κάνει πρεμιέρα σήμερα (16/10).

ΛεΜπρόν, Ντουράντ, Κάρι, Χάρντεν, Ντέιβις και φυσικά ο Γιάννης Αντετοκούνμπο ετοιμάζονται για υψηλές πτήσεις, σε μία σεζόν που αναμένεται να είναι εκ των καλύτερων των τελευταίων χρόνων. Έχοντας αυτό υπόψη του, το Sport24.gr σας παρουσιάζει τα 10 παιχνίδια που... απαγορεύεται να χάσετε μέχρι τα Χριστούγεννα αν θέλετε να βιώσετε την ατμόσφαιρα του ΝΒΑ. Βασικά, στην πραγματικότητα είναι... 10+1 παιχνίδια και υπάρχει λόγος. Αυτό όμως είναι κάτι που θα διαπιστώσετε στο τέλος γιατί συνέβη.

Ιδού λοιπόν οι 10 αγώνες που δεν πρέπει να χάσετε μέχρι τις 25 Δεκεμβρίου:

16 Οκτωβρίου: Σέλτικς – Σίξερς

Γιατί να δείτε αυτό το παιχνίδι: Με τον ΛεΜπρόν να βρίσκεται πλέον στην Δύση, οι Σέλτικς και οι Σίξερς αναμένεται να είναι μαζί με τους Ράπτορς τα νέα αφεντικά της Ανατολής. Το ΝΒΑ το γνωρίζει, για αυτό και φρόντισε να τους βάλει να κοντραριστούν στην πρεμιέρα της σεζόν, βάζοντας από τη μία πλευρά τους Τζοέλ Εμπίντ και Μπεν Σίμονς και από την άλλη τους Καϊρί Ίρβινγκ, Αλ Χόρφορντ, Τζέισον Τέιτουμ και Γκόρντον Χέιγουορντ.

Boston Celtics forward Gordon Hayward (20) shoots during the second half of a preseason basketball game in Boston, Sunday, Sept. 30, 2018. The Celtics defeated the Hornets 115-112. (AP Photo/Charles Krupa)
AP Photo/Charles Krupa AP PHOTO/CHARLES KRUPA
AP Photo/Charles Krupa

Και, μιας και η κουβέντα πήγε στον Χέιγουορντ, αυτό θα είναι το πρώτο επίσημο παιχνίδι του ταλαντούχου φόργουορντ έπειτα από 364 ημέρες και τον φρικιαστικό τραυματισμό του στην πρεμιέρα της περασμένης σεζόν κόντρα στους Καβαλίερς. Ακόμα να πειστείτε;

16 Οκτωβρίου: Ουόριορς – Θάντερ

Γιατί να δείτε αυτό το παιχνίδι: Είναι η πρεμιέρα των πρωταθλητών του ΝΒΑ κόντρα σε έναν από τους.. σφετεριστές του τίτλου. Στην πραγματικότητα ωστόσο αυτό το παιχνίδι αξίζει κάποιος να το δει για έναν – ας πούμε – εξωαγωνιστικό λόγο: Οι παίκτες των Ουόριορς αναμένεται σε αυτό το παιχνίδι να παραλάβουν τα δακτυλίδια τους για την κατάκτηση του περσινού πρωταθλήματος. Αυτές οι τελετές είναι πάντα όμορφες και αξίζουν τον κόπο να τις παρακολουθήσει κάποιος. Ακόμα και αν αυτή θα είναι η τρίτη φορά τα τέσσερα τελευταία χρόνια που θα δει να συμβαίνει αυτό στο Γκόλντεν Στέιτ.

18 Οκτωβρίου: Μπλέικερς – Λέικερς

Γιατί να δείτε αυτό το παιχνίδι: Είναι το πρώτο επίσημο παιχνίδι του ΛεΜπρόν Τζέιμς με την φανέλα των Λέικερς, έστω και εκτός έδρας. Μπορεί θεωρητικά αυτός ο αγώνας να μην έχει σημασία, αλλά στην πραγματικότητα θα σηματοδοτήσει και επίσημα το τέλος μίας ολόκληρης εποχής: Αυτής της κυριαρχίας του ΛεΜπρόν Τζέιμς στην Ανατολή, όπου φορώντας τις φανέλες των Χιτ και των Καβαλίερς έφτασε μέχρι τους Τελικούς του ΝΒΑ 8 συνεχόμενες σεζόν!

NBA 2018/19: 10 παιχνίδια που δεν πρέπει να χάσεις μέχρι τα Χριστούγεννα
AP PHOTO/MARK J. TERRILL
AP Photo/Mark J. Terrill

Η αλήθεια πάντως είναι ότι και το παιχνίδι αυτό κάθε αυτό θα έχει ενδιαφέρον. Ο λόγος είναι ότι οι Μπλέιζερ με τους Λέικερς παραδοσιακά είχαν μία κόντρα, ενώ παράλληλα το Πόρτλαντ έχει ανά καιρούς υποχρεώσει τις ομάδες του Τζέιμς σε βαριές ήττες.

19 Οκτωβρίου: Μπακς – Πέισερς

Γιατί να δείτε αυτό το παιχνίδι: Είναι το πρώτο επίσημο εντός έδρας παιχνίδι των Μπακς στη νέα τους έδρα, το πανέμορφο “Fiserv Forum”. Είναι επίσης η πρώτη φορά στην ιστορία που μία ομάδα του ΝΒΑ θα μπει σε καινούριο γήπεδο έχοντας ως Franchise player έναν Έλληνα και στην προκειμένου περίπτωση τον Γιάννη Αντετοκούνμπο. Η βαρύτητα αυτής της πρότασης είναι μεγαλύτερη από ότι φαντάζεται ο κοινός νους.

Ξέχωρα πάντως από την ιστορική σημασία αυτού του αγώνα, υπάρχει και το αγωνιστικό μέρος. Κι αυτό γιατί θα κοντραριστούν δύο ανερχόμενες ομάδες της Ανατολής, οι οποίες φιλοδοξούν να μπουν σφήνα στην τριάδα των Σέλτικς/Σίξερς/Ράπτορς.

24 Οκτωβρίου: Χοκς – Μάβερικς

Γιατί να δείτε αυτό το παιχνίδι: Στα χρόνια που θα έρθουν, μία εκ των δύο ομάδων θα... στοιχειώνεται από την ανταλλαγή που έγινε την ημέρα του ΝΒΑ Draft του περασμένου Ιουλίου. Όταν δηλαδή οι Χοκς επέλεξαν στο Νο3 του Λούκα Ντόντσιτς και τον έστειλαν στους Μάβερικς, που επέλεξαν στο Νο5 τον Τρε Γιανγκ.

NBA 2018/19: 10 παιχνίδια που δεν πρέπει να χάσεις μέχρι τα Χριστούγεννα
AP PHOTO/KIN CHEUNG
AP Photo/Kin Cheung

Είτε το θέλουν είτε όχι οι δύο rookies, η μοίρα τους θα είναι πάντα συνδεδεμένη και όλοι θα θέλουν να ξέρουν ποια εκ των δύο ομάδων πήρε την σωστή απόφαση και ποια πιάστηκε... κορόιδο. Στις 24 Οκτωβρίου μία από τις δύο ομάδες θα χαμογελάει περισσότερο, αφού τότε οι δύο νεαροί παίκτες θα τεθούν για πρώτη φορά αντιμέτωποι.

15 Νοεμβρίου: Ρόκετς – Ουόριορς

Γιατί να δείτε αυτό το παιχνίδι: Τον περασμένο Μάιο οι δύο ομάδες πρόσφεραν στον κόσμο μία από τις καλύτερες σειρές αγώνων που έχουμε δει στους Τελικούς της Δύσης, με τους Ουόριορς να επιστρέφουν από το 3-2 και να παίρνουν την πρόκριση στους Τελικούς του ΝΒΑ με 4-3 νίκες, κερδίζοντας στο Χιούστον στο Game 7. Σχεδόν 5 μήνες αργότερα, οι δύο ομάδες θα συναντηθούν ξανά στο Χιούστον, στο πρώτο από τα συνολικά τέσσερα παιχνίδια που θα δώσουν η μία με την άλλη στην φετινή κανονική περίοδο.

Houston Rockets guard James Harden (13) drives past Golden State Warriors forward Kevin Durant during the first half of Game 6 of the NBA basketball Western Conference Finals in Oakland, Calif., Saturday, May 26, 2018. (AP Photo/Marcio Jose Sanchez)
AP Photo/Marcio Jose Sanchez AP PHOTO/MARCIO JOSE SANCHEZ
AP Photo/Marcio Jose Sanchez

Τόσο οι Ρόκετς όσο και οι Ουόριορς γνωρίζουν βέβαια ότι το αποτέλεσμα αυτού του παιχνιδιού δεν θα κρίνει λογικά τίποτα. Με τις “πληγές” να είναι όμως ακόμα ανοιχτές από την προηγούμενη κόντρα στους, είναι δεδομένο ότι θα υπάρχει κλίμα playoffs στο συγκεκριμένο παιχνίδι.

21 Νοεμβρίου: Καβαλίερς – Λέικερς

Γιατί να δείτε αυτό το παιχνίδι: Ο ΛεΜπρόν Τζέιμς επιστρέφει ξανά στο Κλίβελαντ ως αντίπαλος. Σε αντίθεση βέβαια με ό,τι είχε γίνει την σεζόν 2010/11 – όταν είχε επιστρέψει ως... εχθρός της πόλης όντας μέλος των Χιτ – τώρα ο “Βασιλιάς” έφυγε με πολύ καλύτερους όρους, αφού φεύγοντας άφησε παρακαταθήκη ένα πρωτάθλημα και ολόκληρο σχολείο!

Είναι δεδομένο ότι η φυγή του Τζέιμς “πόνεσε” τους φίλους των Καβς. Η λογική λέει ωστόσο ότι σε αντίθεση με ό,τι γινόταν την περίοδο που ήταν παίκτης των Χιτ, τώρα λογικά θα τον αποθεώσουν, για να του πουν με τον δικό τους τρόπο “ευχαριστώ” επειδή άλλαξε τη μοίρα όλης της πόλης. Αυτό είναι κάτι που δεν πρέπει να χάσει κανένας φίλος του ΝΒΑ.

1 Δεκεμβρίου: Νικς – Μπακς

Γιατί να δείτε αυτό το παιχνίδι: Όποτε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο παίζει στη Νέα Υόρκη γίνεται κάτι μαγικό. Την περασμένη σεζόν ας πούμε έγινε... αυτό:


Το περίφημο “Madison Square Garden” κάτι κάνει στους παίκτες. Όντας το πιο ιστορικό γήπεδο του ΝΒΑ και το γεγονός ότι βρίσκεται στη Νέα Υόρκη έχει ως αποτέλεσμα οι σταρ της Λίγκας να θέλουν να δώσουν το δικό τους σόου σε αυτό το μέρος. Ο Γιάννης δεν αποτελεί εξαίρεση, αφού λατρεύει να παίζει σε αυτό το γήπεδο, κάτι που του αρέσει για ακόμα έναν λόγο: Σε κάθε παιχνίδι που γίνεται εκεί τον περιμένουν μετά το τέλος του αγώνα 100αδες Έλληνες της διασποράς, οι οποίοι τον αποθεώνουν κατά την διάρκεια, αλλά και μετά το τέλος του αγώνα.

10 Δεκεμβρίου: Θάντερ – Τζαζ

Γιατί να δείτε αυτό το παιχνίδι: Πέρασε στα... ψιλά πέρυσι επειδή όλοι ασχολήθηκαν με τα πιο μεγάλα ονόματα της Λίγκας, αλλά στην σειρά του πρώτου γύρου των Θάντερ με τους Τζαζ έγινε... χαμός. Σε καμία άλλη σειρά δεν υπήρχε μεγαλύτερη ένταση, σε καμία άλλη δεν έπεσε περισσότερο “ξύλο” (με και χωρίς εισαγωγικά), σε καμία άλλη σειρά δεν συμμετείχε ο κόσμος τόσο έντονα.

Όταν στις 10 Δεκεμβρίου οι Τζαζ βρεθούν στην Οκλαχόμα Σίτι, το κλίμα αναμένεται να είναι... πολεμικό. Οι φίλοι των Θάντερ είναι από τους πλέον δυναμικούς στο ΝΒΑ και υπήρξαν πολύ περισσότεροι τσακωμοί από το συνηθισμένο στα περασμένα playoffs ώστε να μην περιμένει κανείς ότι στην πρώτη ευκαιρία θα έχουμε... ομορφιές στο γήπεδο. Είναι με διαφορά το πιο υποτιμημένο παιχνίδι αυτής της λίστας, αλλά θα αξίζει πραγματικά το ξενύχτι.

25 Δεκεμβρίου: Ουόριορς – Λέικερς

Γιατί να δείτε αυτό το παιχνίδι: Έπειτα από 4 χρόνια που ο ΛεΜπρόν συνάντησε τους Ουόριορς στους Τελικούς του ΝΒΑ ως παίκτης των Καβαλίερς, τώρα θα τους αντιμετωπίσει για πρώτη φορά ως παίκτης Δυτικής Περιφέρειας. Και μάλιστα τα Χριστούγεννα! Πραγματικά αυτό θα μοιάζει με το καλύτερο χριστουγεννιάτικο δώρο για τους φίλους του ΝΒΑ.

Golden State Warriors guard Stephen Curry shoots around Los Angeles Lakers center JaVale McGee during the second half of an NBA preseason basketball game Wednesday, Oct. 10, 2018, in Las Vegas. (AP Photo/John Locher)
AP Photo/John Locher AP PHOTO/JOHN LOCHER
AP Photo/John Locher

Στην κορυφαία λίγκα ξέρουν καλά τι κάνουν. Αυτή θα είναι η πρώτη φορά που οι Ουόριορς θα αντιμετωπίσουν τον ΛεΜπρόν για την σεζόν 2018/19. Επί δύο μήνες το ΝΒΑ θα χτίζει... ένταση για αυτό το παιχνίδι. Και, αν όλα πάνε καλά, θα είναι σίγουρα ένα παιχνίδι που θα αξίζει να δει ο κόσμος.

Bonus: 3 Ιανουαρίου 2019: Σπέρς – Ράπτορς

Γιατί να δείτε αυτό το παιχνίδι: Δεν γινόταν να λείπει αυτό το παιχνίδι από την λίστα, ακόμα και αν χρειάστηκε να γίνει μία... παρασπονδία για να χωρέσει ως... ενδέκατο. Αν έλειπε όμως αυτός ο αγώνας, αυτή η λίστα θα ήταν “μισή”.

Στις 3 Ιανουαρίου 2019, λιγότερο από 10 μέρες μετά τα Χριστούγεννα, ο Κουάι Λέοναρντ θα επιστρέψει για πρώτη φορά ως αντίπαλος στο Σαν Αντόνιο έπειτα από την περσινή... σαπουνόπερα και την κόντρα του με τους Σπερς. Είναι δεδομένο ότι οι φίλοι των “Σπιρουνιών”, οι οποίοι τον λάτρευαν μέχρι πέρυσι, θα τον περιμένουν με... άγριες διαθέσεις επειδή αισθάνονται ότι πρόδωσε την ομάδα τους. Επειδή μιλάμε για το ΝΒΑ βέβαια δεν πρόκειται να γίνουν έκτροπα. Σίγουρα όμως το κλίμα θα είναι όσο πιο άσχημο γίνεται για τον άλλοτε σταρ του Σαν Αντόνιο, που θα περάσει δύσκολο βράδυ στις 3 Ιανουαρίου.

Κεντρική φωτογραφία: AP Photo/John Locher

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ