NBA

MVP με συντριπτικό ποσοστό ο Γιάννης Αντετοκούνμπο

Milwaukee Bucks' Giannis Antetokounmpo smiles during a press conference ahead of the NBA basketball game against Charlotte Hornets, in Paris, Thursday, Jan. 23, 2020. (AP Photo/Thibault Camus)
Milwaukee Bucks' Giannis Antetokounmpo smiles during a press conference ahead of the NBA basketball game against Charlotte Hornets, in Paris, Thursday, Jan. 23, 2020. (AP Photo/Thibault Camus) AP

Κούρσα για... έναν ήταν το βραβείο του MVP, με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο να αναδεικνύεται κορυφαίος παίκτης της σεζόν 2019/20 χωρίς να απειληθεί από τον δεύτερο, ΛεΜπρόν Τζέιμς και τον τρίτο, Τζέιμς Χάρντεν.

Είναι ο μοναδικός παίκτης στην ιστορία του ΝΒΑ που έχει κατακτήσει MVP, DPOY και MIP στην καριέρα του. Έγινε ο τρίτος που πήρε και το βραβείο του πολυτιμότερου παίκτη, αλλά και εκείνο του κορυφαίου αμυντικού στην ίδια σεζόν μετά από τον Μάικλ Τζόρνταν (1988) και τον Χακίμ Ολάζουον (1994). Είναι ακόμη 25 ετών και ήδη το βιογραφικό του έχει "βαρύνει" πολύ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Sport24.gr, ο Greek Freak αναδείχθηκε MVP του 2020 με συντριπτικό ποσοστό, καθώς ο δεύτερος (ΛεΜπρόν Τζέιμς) κι ο τρίτος (Τζέιμς Χάρντεν) δεν τον πλησίασαν καν. Οι εκπρόσωποι του Τύπου πήγαν με το μέρος του ηγέτη των Μιλγουόκι Μπακς, που σε αντίθεση με όσα λέγονταν και γράφονταν τους τελευταίους μήνες, δεν είχε αντίπαλο στην κούρσα για το πολύτιμο βραβείο.

Πλέον, ο Αντετοκούνμπο έχει δύο MVP (2019, 2020), δύο συμμετοχές στην κορυφαία πεντάδα (2019, 2020), δύο συμμετοχές στην κορυφαία αμυντική πεντάδα (2019, 2020), ένα βραβείο κορυφαίου αμυντικού (2020), ένα βραβείο πιο βελτιωμένου παίκτη (2017) και τέσσερις συμμετοχές σε All-Star Games μαζί με πολλά βραβεία εβδομάδας και μήνα στο παλμαρέ του.

Η ανακοίνωση θα γίνει στις 21:00 ώρα Ελλάδας, ενώ η ψηφοφορία είχε ολοκληρωθεί πριν οι ομάδες ξεκινήσουν τους αγώνες τους στη "φούσκα" του Ορλάντο.

TAGS NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ