NBA

Μπρούκλιν Νετς: Οι αριθμοί μίας απίστευτης ανατροπής

Μπρούκλιν Νετς: Οι αριθμοί μίας απίστευτης ανατροπής
AP Photo/Rich Pedroncelli AP PHOTO/RICH PEDRONCELLI

Οι Νετς ανέτρεψαν διαφορά 28 πόντων κόντρα στους Κινγκς πριν νικήσουν με 123-121, γράφοντας την δική τους ιστορία. Διαβάστε τους αριθμούς πίσω από το αυτή την τρελή ανατροπή.

Οι Νετς τρέλαναν κόσμο κόντρα στους Κινγκς στο Σακραμέντο. Ένα παιχνίδι που για τρεις περιόδους έμοιαζε χαμένο, με το Μπρούκλιν να βρίσκεται ακόμα και στο -28 και να ξεκινάει την τέταρτη περίοδο από το -25, εξελίχθηκε σε θρίαμβο, με τους Νεοϋορκέζους να νικούν με 123-121 !

Ήταν μία απίστευτη ανατροπή. Η μεγαλύτερη ανατροπή την φετινή σεζόν στο ΝΒΑ για την ακρίβεια και η μεγαλύτερη στην ιστορία των Νετς. Το Μπρούκλιν βέβαια νωρίτερα μέσα στην σεζόν είχε νικήσει τους Μάτζικ με 117-115 επιστρέφοντας από το -21! Κοινώς, οι Νεοϋορκέζοι έχουν δείξει φέτος ότι τους ταιριάζουν οι ανατροπές.

Πίσω από αυτή την ανατροπή βέβαια υπάρχουν και αρκετοί αριθμοί, οι οποίοι δείχνουν το μέγεθος αυτού που πέτυχε το Μπρούκλιν, το οποίο σόκαρε το ΝΒΑ με αυτά που έκανε στην τέταρτη περίοδο!

Ιδού λοιπόν μερικοί από τους πιο ενδιαφέροντες αριθμούς αυτής της τρελής ανατροπής:

- Από τότε που στο ΝΒΑ καθιερώθηκε η επίθεση των 24 δευτερολέπτων (1954/55) μόλις τρεις φορές μία ομάδα επέστρεψε από το -25 στην τέταρτη περίοδο. Οι Νετς έγιναν η 4η ομάδα που τα κατάφερε.

- Το συνολικό ρεκόρ όταν μία ομάδα ξεκινάει την 4η περίοδο ευρισκόμενη στο +25 ήταν πριν τον αγώνα των Νετς με τους Κινγκς ήταν 3.028 νίκες για την προπορευόμενη ομάδα και 3 νίκες για την ομάδα που προσπάθησε για την ανατροπή. Κοινώς, το Μπρούκλιν έκανε κάτι που συμβαίνει μία φορά κάθε 757 αγώνες!

- Το ρεκόρ των Νετς στο παρελθόν σε παιχνίδια που βρέθηκαν οποιαδήποτε στιγμή μέσα σε έναν αγώνα στο -25 ήταν 0 νίκες και 178 ήττες! Η 179η φορά αποδείχθηκε η τυχερή.

- Ο Ντ'Αντζελο Ράσελ σημείωσε τους 27 από τους 44 πόντους του (ρεκόρ καριέρας) στην τέταρτη περίοδο του αγώνα. Αυτοί είναι οι περισσότεροι πόντοι που έχει σημειώσει ένας παίκτης φέτος στην τέταρτη περίοδο ενός αγώνα.

- Οι Κινγκς άνοιξαν την τρίτη περίοδο με σερί 20-0, μετατρέποντας το 66-58 του πρώτου ημιχρόνου σε 86-58 μέσα σε 4.5 λεπτά! Αυτό, όπως αποδείχθηκε αργότερα, δεν ήταν αρκετό.

- Ο πρώτος σκόρερ των Κινγκς, Μπάντι Χιλντ, έμεινε σε μονοψήφιο αριθμό πόντων έπειτα από σχεδόν 2.5 μήνες, έχοντας 8 πόντους με 0/8 τρίποντα. Η τελευταία φορά που συνέβη αυτό ήταν στη νίκη επί των Λέικερς με 117-116 στις 28 Δεκεμβριου, όταν είχε μείνει στους 6 πόντους με 0/2 τρίποντα.

Στο VIDEO που παρατίθεται μπορείτε να δείτε την απίστευτη ανατροπή των Νετς, βήμα-βήμα:

AP Photo/Rich Pedroncelli

TAGS NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ