NBA

Μπρούκλιν Νετς: Ο mr. Alibaba είναι το απόλυτο αφεντικό!

Joe Tsai, co-founder and executive vice chairman of Alibaba Group and the new owner of the New York Liberty, speaks to reporters during a news conference before a WNBA exhibition basketball game between the New York Liberty and China, Thursday, May 9, 2019 in New York. Tsai saw the team's exhibition game against the Chinese national team Thursday night as a chance to grow relations between the two countries. (AP Photo/Mary Altaffer)
Joe Tsai, co-founder and executive vice chairman of Alibaba Group and the new owner of the New York Liberty, speaks to reporters during a news conference before a WNBA exhibition basketball game between the New York Liberty and China, Thursday, May 9, 2019 in New York. Tsai saw the team's exhibition game against the Chinese national team Thursday night as a chance to grow relations between the two countries. (AP Photo/Mary Altaffer) AP PHOTO/MARY ALTAFFER

Οι Μπρούκλιν Νετς ανακοίνωσαν τη συμφωνία ανάμεσα στον Μιχαήλ Προχόροφ και τον Τζο Τσάι για την πώληση του 51% των μετοχών της ομάδας, γεγονός που καθιστά τον mr. Alibaba ως το απόλυτο αφεντικό.

Δύο μέρες μετά τη διαρροή της είδησης πως ο Τζο Τσάι ενδιαφέρεται για την απόκτηση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών των Μπρούκλιν Νετς , ήρθε η ανακοίνωση από την πλευρά της ομάδας για συμφωνία με τον Μιχαήλ Προχόροφ. Όπως έγινε επίσημα γνωστό, οι δύο άνδρες έδωσαν τα χέρια προκειμένου να μεταβιβαστεί το 51% των μετοχών από τον Ρώσο στον Καναδό, ο οποίος πλέον θα έχει τον απόλυτο έλεγχο του συλλόγου. Κι αυτό γιατί θα έχει στην κατοχή του το 100% των μετοχών -μέχρι πρότινος είχε το 49% από το 2018.

Το μόνο που μένει για να οριστικοποιηθεί η αλλαγή διοικητικής σελίδας στους Μπρούκλιν Νετς είναι το "πράσινο φως" από Board of Governors του ΝΒΑ , κάτι που πάντως μοιάζει να είναι τυπική διαδικασία.

Το νέο -απόλυτο- αφεντικό των "ασπρόμαυρων" θα έχει επίσης τον ρόλο του διευθύνοντα συμβούλου της ομάδας.

Για την ιστορία, ο Τζο Τσάι είναι ο αντιπρόεδρος και ο συνιδρυτής του Alibaba Group, εταιρείας με έδρα στην Κίνα που δραστηριοποιείται στο ηλεκτρονικό εμπόριο και την τεχνολογία, με χρηματιστηριακή αξία που φτάνει στα 417 δισεκατομμύρια δολάρια! Όσο για τον ίδιο, βρίσκεται στο Νο147 της λίστας του Forbes με τους πλουσιότερους πλανήτη, με περιουσία που ανέρχεται στα 9.4 δισεκατομμύρια δολάρια.

Όπως μάλιστα είχαν αποκαλύψει οι New York Times, προκειμένου να πάρει το 51% των μετοχών από τον Μιχαήλ Προχόροφ θα δώσει το ποσό των 2.35 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

AP Photo/Mary Altaffer

TAGS NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ