NBA

Μπόστον Σέλτικς: Σε αδιέξοδο ξανά...

Μπόστον Σέλτικς: Σε αδιέξοδο ξανά...
AP PHOTO/AARON GASH

Με ενάμιση μήνα να απομένει για την λήξη της κανονικής περιόδου, οι Μπόστον Σέλτικς καλούνται να διαχειριστούν μία νέα κρίση μετά τη νέα ήττα στο Τορόντο.

Οι Σέλτικς και η λέξη "κρίση" πάνε μαζί αυτή τη χρονιά. Και αυτό θα εξακολουθήσει να συμβαίνει ότι οι φιναλίστ των περσινών ανατολικών τελικών χάνουν "εύκολα" παιχνίδια ή με κατεβασμένα χέρια, όπως συνέβη τα ξημερώματα της Τετάρτης (27/2) στο Τορόντο.

Η βαριά ήττα από τους Ράπτορς συνοδεύτηκε από... κενά βλέμματα στον πάγκο και δηλώσεις που προκαλούν απορία για μία ομάδα που ακόμα ψάχνει τις ισορροπίες της και τους ρόλους της, με μόνο ενάμιση μήνα να απομένει για το τέλος της κανονικής περιόδου.

Το βαρύ κι ασήκωτο 95-118 στο Τορόντο δεν ήταν μόνο η χειρότερη φετινή ήττα για την ομάδα του Μπραντ Στίβενς. Ήταν και αυτή που ξεχείλισε (ξανά) το ποτήρι στην Βοστώνη. Την προηγούμενη φορά ήταν ο Μάρκους Μόρις αυτός που έριξε μπηχτές στους συμπαίκτες του. Σήμερα ήταν ο Μάρκους Σμαρτ.

" Δεν είμαστε ομάδα. Ποια είναι τα κύρια συστατικά που οδήγησαν σε αυτές τις καταρρεύσεις; Δεν είμαστε όλοι μαζί. Απλά δεν είμαστε. Ξεκάθαρα. Εάν ήμασταν όλοι μαζί σε αυτό, δεν θα συνέβαιναν ήττες σαν την σημερινή. Είναι κάτι που το περνάμε καιρό και θα πρέπει να συνεχίσουμε να δουλεύουμε πάνω σε αυτό μέχρι να βρούμε μια άκρη", τόνισε ο γκαρντ των Σέλτικς.

" Αυτή είναι η άποψη του Μάρκους και την σέβομαι", είπε ο Καϊρί Ιρβινγκ, όταν του ζητήθηκε να σχολιάσει τις δηλώσεις του συμπαίκτη του, λίγο μετά το... κενό βλέμμα που είχε στον πάγκο κατά την διάρκεια του δεύτερου ημιχρόνου. Ένα βλέμμα που σε κάποιους θύμισε την εποχή που ετοιμαζόταν να πάρει τις βαλίτσες του και να φύγει από το Κλίβελαντ πριν από μερικά χρόνια..

Μπόστον Σέλτικς: Σε αδιέξοδο ξανά...
AP PHOTO/MICHAEL DWYER

Η σεζόν δεν οδεύει βέβαια (ακόμα) προς τον γκρεμό για τους Σέλτικς, εντούτοις τα προβλήματα (αγωνιστικά και μη) είναι πολλά και δεν κρύβονται κάτω από το χαλί εδώ και καιρό. Ίσα ίσα που το γενικότερο πρόβλημα που υπάρχει στην ομάδα εντείνεται όσο περνάει ο καιρός, καθώς οι Σέλτικς μετρούν έξι ήττες στους τελευταίους οκτώ αγώνες, βρίσκονται σταθερά στην 5η θέση της ανατολικής περιφέρειας με ρεκόρ 37-24 και μπορούν πλέον να ξεχάσουν μια και καλή την προοπτική της πρώτης θέσης.

Ακόμα και το πλεονέκτημα έδρας στον πρώτο γύρο φαντάζει πλέον δύσκολη αποστολή για την ομάδα του Μπραντ Στίβενς. Μετά τη νέα ήττα οι "κέλτες" βρέθηκαν δύο παιχνίδια πίσω από τους 4ους Φιλαντέλφια 76ερς (39-22), ενώ απέχουν τρία από τους 3ους Ιντιάνα Πέισερς (40-21), επτάμισι από τους 2ους Τορόντο Ράπτορς (45-17) και εννιάμισι από τους πρωτοπόρους Μιλγουόκι Μπακς του Γιάννη Αντετοκούνμπο (46-14).

Με άλλα λόγια, όπως έχει η κατάσταση αυτή τη στιγμή η Βοστώνη θα πρέπει να παίξει όλα τα playoffs εκτός έδρας, όπου έχει φέτος 14-16, ενώ την σεζόν 2017/18 είχε το 3ο καλύτερο ρεκόρ σε όλο το ΝΒΑ μακριά από το γήπεδό της (28-13).


Photo credits: AP Photo/Aaron Gash
TAGS NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ