ΜΠΑΣΚΕΤ

Μπλόκο των Χιτ στον Γιάννη Αντετοκούνμπο και τους Μπακς

Milwaukee Bucks forward Giannis Antetokounmpo (34) passes as Miami Heat center Bam Adebayo, center, and forward Derrick Jones Jr. (5) defend during the first half of an NBA basketball game, Saturday, Dec. 22, 2018, in Miami. (AP Photo/Lynne Sladky)
AP Photo/Lynne Sladky AP PHOTO/LYNNE SLADKY

Οι Χιτ υποχρέωσαν τον Γιάννη Αντετοκούνμπο στην χειρότερη φετινή του εμφάνιση και με όπλο την άμυνά τους κέρδισαν τους Μπακς με 94-87.

Το Μαϊάμι έδωσε μία γερή σφαλιάρα στους Μπακς. Οι Χιτ έπαιξαν με το μυαλό του Μιλγουόκι, άπλωσαν ένα... δάσος από χέρια μπροστά στον Γιάννη Αντετοκούνμπο και έριξαν τον ρυθμό του αγώνα, παίρνοντας μία σημαντική νίκη με 94-87.

Το Μαϊάμι αποδείχθηκε πολύ "σκληρό" για τους Μπακς. Έχοντας μία πλειάδα αθλητικών παικτών να ρίξει στο μαρκάρισμα του Γιάννη και αρκετά γρήγορους περιφερειακούς για να κυνηγάνε τους σουτέρ του Μιλγουόκι, υποχρεώνοντας τα "Ελάφια" σε μόλις 9/43 τρίποντα (!) πήρε μία δίκαιη νίκη.

Αποτέλεσμα της στρατηγικής των Χιτ ήταν να πραγματοποιήσει ο Γιάννης την χειρότερη φετινή του εμφάνιση, μένοντας στους 9 πόντους (1η φορά έμεινε σε διψήφιο αριθμό πόντων φέτος), με 3/10 δίποντα, 0/2 τρίποντα, 3/4 βολές, 13 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 2 κοψίματα και 4 λάθη σε 34 λεπτά συμμετοχής.

Ο Τζος Ρίτσαρντσον με 16 πόντους ήταν ο κορυφαίος των νικητών, με τον Ντουέιν Γουέιντ να προσθέτει 13 πόνοτους και τους Τζέιμς Τζόνσον, Κέλι Ολίνικ και Χασάν Γουάιτσαϊντ από 11 πόντους.

Για τους Μπακς, ο Κρις Μίντλετον είχε 18 πόντους (αλλά με 2/11 τρίποντα), ο Έρικ Μπλέντσο 17 πόντους και ο Τζορτζ Χιλ 10 πόντους.

ΦΑΝΗΚΕ ΑΠΟ ΝΩΡΙΣ

Οι Χιτ έδειξαν από νωρίς έτοιμοι για να κάνουν την ζημιά στους Μπακς, αφού στην πρώτη περίοδο τους κράτησαν στους 8 πόντους και ξέφυγαν με 21-8! Στην δεύτερη περίοδο οι Μπακς αντέδρασαν πάντως και βρίσκοντας ρυθμό στην επίθεση έφεραν τούμπα το παιχνίδι, κλείνοντας την δεύτερη περίοδο προηγούμενοι με 38-37. Το παιχνίδι όμως παιζόταν ακόμα στο τέμπο των Χιτ.

Στην τρίτη περίοδο το Μαϊάμι ήταν καταιγιστικό και σφίγγοντας ξανά την άμυνά του άρχισε πάλι να χτίζει μία διαφορά, πηγαίνοντας τελικά στην τέταρτη περίοδο προηγούμενο με 72-58. Οι Μπακς προσπάθησαν πάλι να βγάλουν αντίδραση και με αντεπίθεση διαρκείας μείωσαν 81-82, μπαίνοντας ξανά στο παιχνίδι. Το Μαϊάμι όμως αποδείχθηκε πιο συγκεντρωμένο στο φινάλε και κλείνοντας τον αγώνα με ένα επιμέρους σκορ 12-6 έφτασε στη νίκη.

Το boxscore της αναμέτρησης (Πηγή ESPN)

Μπλόκο των Χιτ στον Γιάννη Αντετοκούνμπο και τους Μπακς

AP Photo/Lynne Sladky

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ