NBA

Μπιλ Ράσελ για Τραμπ: "Είσαι διχαστικός και δειλός"

Μπιλ Ράσελ για Τραμπ: "Είσαι διχαστικός και δειλός"
AP Photo/Steven Senne AP PHOTO/STEVEN SENNE

Ο θρύλος των Σέλτικς, Μπιλ Ράσελ, έστειλε το δικό του δυναμικό μήνυμα στον Ντόναλντ Τραμπ, χαρακτηρίζοντάς τον δειλό και διχαστικό.

Οι ΗΠΑ βρίσκονται ακόμα σε αναταραχή λόγω της δολοφονίας του αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ από αστυνομικούς. Ο Ντόναλντ Τραμπ συνεχίζει να διχάσει, λέγοντας πάλι ότι το να γονατίζει κάποιος στην αμερικανική σημαία δείχνει ασέβεια. Και ο σπουδαίος Μπιλ Ράσελ δεν σκόπευε να το αφήσει αυτό να περάσει.

Ο θρύλος των Σέλτικς, ο οποίος εκτός από σπουδαίος μπασκετιμπολίστας υπήρξε ενεργός ακτιβιστής την δεκαετία του 60' και αποτέλεσε σύμβολο για τους αφροαμερικανούς, ξέσπασε μέσω twitter.

Ο Ράσελ ανέβασε μία φωτογραφία που είχε ανεβάσει και το 2017 για χάρη του Κόλιν Καπέρνικ, όταν είχε ποζάρει γονατιστός φορώντας στον λαιμό του το "Μετάλλιο της ελευθερίας" (την ύψιστη τιμή για τους Αμερικανούς) το οποίο έλαβε το 2011 από τον Μπαράκ Ομπάμα. Τα δε λόγια του τα έλεγαν όλα:

" Τραμπ προβάλλεις το αφήγημά σου ότι το να γονατίζουμε είναι ασεβές και αντιαμερικανικό. Ποτέ δεν αφορούσε αυτό! Είσαι διχαστικός και δειλός. Χρειάζεται πραγματικό κουράγοι για να υψώσεις το ανάστημά σου για αυτό που θεωρείς σωστό και να ρισκάρεις την ζωή σου εν μέσω μίας πανδημίας".

Δείτε το post του Ράσελ:

AP Photo/Steven Senne

TAGS NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ