ΜΠΑΣΚΕΤ

Μπελάδες στη Φιλαδέλφεια, "απασφάλισε" ο Τζοέλ Εμπίντ

Philadelphia 76ers' Joel Embiid in action during an NBA basketball game against the Memphis Grizzlies, Sunday, Dec. 2, 2018, in Philadelphia. (AP Photo/Matt Slocum)
Philadelphia 76ers' Joel Embiid in action during an NBA basketball game against the Memphis Grizzlies, Sunday, Dec. 2, 2018, in Philadelphia. (AP Photo/Matt Slocum) AP

Απογοητευμένος από τον τρόπο με τον οποίο τον χρησιμοποιεί ο προπονητής του δήλωσε ο μεγάλος αστέρας των Φιλαδέλφεια Σέβεντι Σίξερς, Τζοέλ Εμπίντ.

Δεν έχει συμπληρωθεί καλά-καλά ένας μήνας από τη μέρα που οι Σίξερς απέκτησαν μέσω ανταλλαγής τον Τζίμι Μπάτλερ και στη Φιλαδέλφεια άρχισαν οι γκρίνιες για τους αρκετά διαφοροποιημένους ρόλους που έχουν οι σημαντικότεροι παίκτες των Σίξερς.

Με τον Μαρκέλ Φουλτζ εκτός δράσης, ο Μπάτλερ λειτουργεί συχνά ως δημιουργός στο πλευρό του Μπεν Σίμονς, με αποτέλεσμα η μπάλα να φτάνει με μικρότερη συχνότητα στα χέρια του Τζοέλ Εμπίντ που -γνωστός για τον αυθορμητισμό του- δεν δίστασε να μιλήσει για τα συναισθήματά του.

" Το τελευταίο διάστημα δεν είμαι ο εαυτός μου. Αυτό συμβαίνει εξαιτίας του τρόπου με τον οποίο με χρησιμοποιεί ο προπονητής. Με βάζει να ανοίγω χώρους, να παίζω σαν strech-5 και γι' αυτό σουτάρω με χαμηλά ποσοστά από το τρίποντο. Φαίνεται πως ο coach με βάζει αποκλειστικά στην περιφέρεια κι αυτό πραγματικά με απογοητεύει και με προβληματίζει" δήλωσε ο Εμπίντ στο Philly.com.

Ο 24χρονος σέντερ δεν έπαιξε στο ματς με τους Πίστονς για να ξεκουράσει το κορμί του, πριν συνυπάρξει με τον Τζίμι Μπάτλερ είχε 27.7 πόντους, 13.1 ριμπάουντ, 3.6 ασίστ και 2.3 κοψίματα ανά 35 λεπτά, ενώ από τις 12 Νοεμβρίου κι έπειτα μετρά 24.8 πόντους, 13.7 "σκουπίδια", 3.6 τελικές πάσες και 1.6 μπλοκ ανά 33.5 λεπτά συμμετοχής. Στους τρεις αγώνες με τους Γουίζαρντς, τους Γκρίζλις και τους Ράπτορς έμεινε στους 13.7 πόντους, τα 13.7 ριμπάουντ και τις 2.7 ασίστ ανά 32.2 λεπτά.

" Συμφωνώ ότι πρέπει να ανοίγουμε το γήπεδο, πολλές φορές όμως, με τα συστήματα που έχουμε στην ομάδα, μένω υπερβολικά πολλή ώρα στην περιφέρεια" πρόσθεσε ο Εμπίντ, με τον head coach Μπρετ Μπράουν να εξηγεί πως: " Όλοι πρέπει να δουλέψουμε περισσότερο για να δημιουργήσουμε χώρους για τον Τζοέλ".

Οι Σίξερς βρίσκονται στην τρίτη θέση της Ανατολικής Περιφέρειας με ρεκόρ 18-9.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ