ΜΠΑΣΚΕΤ

Μπάτλερ και Σίξερς αλλάζουν επίπεδο

Minnesota Timberwolves' Jimmy Butler plays against the Houston Rockets during the first half of Game 4 in an NBA basketball first-round playoff series Monday, April 23, 2018, in Minneapolis. (AP Photo/Jim Mone)
AP Photo/Jim Mone AP PHOTO/JIM MONE

Η ανταλλαγή του Τζίμι Μπάτλερ μετατρέπει τους 76ερς από ομάδα playoffs, σε διεκδικητές μιας θέσης στους Τελικούς του ΝΒΑ.

Η ανατολική περιφέρεια δεν θα είναι πια η ίδια μετά το βράδυ της Παρασκευής (10/11). Η Φιλαντέλφια δεν θα είναι ξανά η ίδια. Το ίδιο και ο Τζίμι Μπάτλερ. Το πολυαναμενόμενο trade του "Jimmy Buckets" πραγματοποιήθηκε και μάλιστα σε μία ομάδα που δεν είχε καν συμπεριληφθεί στα σενάρια των τελευταίων εβδομάδων, από τότε δηλαδή που άρχισε η... σαπουνόπερα της Μινεσότα.

Οι 76ερς αποφάσισαν να πάρουν το πιο... ασφαλές ρίσκο που είχαν μπροστά τους. Παρέκκλιναν από το περίφημο "trust the process" και επέλεξαν να ακολουθήσουν έναν πιο σύντομο δρόμο προς την διεκδίκηση του τίτλου. Τέρμα η αναμονή λοιπόν. Οι Σίξερς τα θέλουν όλα και τα θέλουν τώρα. Αυτό είναι τουλάχιστον το μήνυμα πίσω από την ανταλλαγή του Τζίμι Μπάτλερ, για τα μάτια του οποίου η "Φίλι" παραχώρησε δύο πενταδάτους, τους Ντάριο Σάριτς, Ρόμπερτ Κόβινγκτον, τον παραγκωνισμένο Τζέριντ Μπέιλες και ένα draft-pick 2ου γύρου του 2022.

ΣΤΗΝ 6Η ΘΕΣΗ ΤΩΝ ΦΑΒΟΡΙ

Οι 76ερς δεν έγιναν αυτομάτως το μεγάλο φαβορί για την πρόκριση στους Τελικούς του ΝΒΑ. Οι πιθανότητές τους πάντως βελτιώθηκαν αισθητά. Δεν θεωρούνται τυχαία πλέον από τους μπουκ του Λας Βέγκας το 6ο φαβορί για το πρωτάθλημα, πίσω από το Γκόλντεν Στέιτ, την Βοστώνη, το Τορόντο, το Χιούστον και το Μιλγουόκι.

Με τον Μπάτλερ στο γήπεδο, οι 76ερς προσθέτουν άλλον έναν εξαιρετικό παίκτη δίπλα στον Τζοέλ Εμπίντ και τον Μπεν Σίμονς, που μαζί με τον Τζέι Τζέι Ρέντικ δημιουργούν μία τετράδα-φωτιά και στην επίθεση. Χώρια την προφανή βελτίωση που θα έχουν στην άμυνα, προσθέτοντας στην πεντάδα έναν από τους καλύτερους two-way παίκτες στο ΝΒΑ.

PHILADELPHIA, PA -  MARCH 26:  Joel Embiid #21, JJ Redick #17, Ben Simmons #25 and Robert Covington #33 of the Philadelphia 76ers celebrate from the bench during the game against the Denver Nuggets on March 26, 2018 in Philadelphia, Pennsylvania. NOTE TO USER: User expressly acknowledges and agrees that, by downloading and/or using this Photograph, user is consenting to the terms and conditions of the Getty Images License Agreement. Mandatory Copyright Notice: Copyright 2018 NBAE (Photo by David Dow/NBAE via Getty Images)
PHILADELPHIA, PA - MARCH 26: Joel Embiid #21, JJ Redick #17, Ben Simmons #25 and Robert Covington #33 of the Philadelphia 76ers celebrate from the bench during the game against the Denver Nuggets on March 26, 2018 in Philadelphia, Pennsylvania. NOTE TO USER: User expressly acknowledges and agrees that, by downloading and/or using this Photograph, user is consenting to the terms and conditions of the Getty Images License Agreement. Mandatory Copyright Notice: Copyright 2018 NBAE (Photo by David Dow/NBAE via Getty Images) GETTY IMAGES

Ο Μπάτλερ είναι ο παίκτης που μπορεί να ανεβάσει την Φιλαντέλφια ένα επίπεδο ψηλότερα. Ο παίκτης που μπορεί να "δέσει" όλους τους υπόλοιπους. Αυτός που θα τους καθοδηγήσει στα δύσκολα, θα πάρει την μπάλα όταν "καίει", θα κάνει το τελευταίο σουτ. Εάν "κουμπώσει" καλά δίπλα στους Εμπίντ και Σίμονς, τότε οι Σίξερς δεν θα χρειαστεί να εμπιστευτούν άλλο το "process". Θα βρίσκονται ήδη στο επόμενο επίπεδο. Σε επίπεδο διεκδικητή τίτλου.

Παράλληλα, οι Σίξερς μπορούν να αποδειχτούν και το μεγαλύτερο λαχείο στην καριέρα του Μπάτλερ. Η μεγάλη ευκαιρία του. Στο νεανικό Σικάγο δεν πρόλαβε ποτέ να κάνει το μεγάλο άλμα στα playoffs -πέραν του ότι είχε πάντα μπροστά του τον ΛεΜπρόν Τζέιμς. Στη Μινεσότα δεν "κόλλησε" ποτέ. Στην Φιλαντέλφια όμως μπορεί να κάνει θαύματα. Από την άλλη, μπορεί και να τους διαλύσει... Άλλωστε, το μοντέλο της "Φίλι" δεν απέχει άλλωστε πολύ από αυτό της Μινεσότα.

ΤΑ ΚΟΙΝΑ ΣΗΜΕΙΑ 76ΕΡΣ - ΤΙΜΠΕΡΓΟΥΛΒΣ

Οι 76ερς κατόρθωσαν μέσα σε μία διετία να γίνουν από ομάδα της... φάπας (είχαν ρεκόρ 10-72 την σεζόν 2015/16) σε ομάδα playoffs (52-30 πέρυσι). Η Μινεσότα, από τη μεριά της, έμοιαζε να είναι μία από τις ανερχόμενες δυνάμεις στην δυτική περιφέρεια, προσθέτοντας τον Τζίμι Μπάτλερ δίπλα στους Καρλ-Αντονι Τάουνς και Αντριου Γουίγκινς. Κάπως έτσι η ομάδα που τη σεζόν 2016/17 κέρδισε 31 αγώνες, μπήκε την περασμένη χρονιά στα playoffs για πρώτη φορά από το 2004. Μέχρι που διαλύθηκε μέσα σε ένα καλοκαίρι...

Το ερώτημα που αναφύεται λοιπόν είναι πλέον το εξής στην Φιλαντέλφια: Θα τους αλλάξει επίπεδο ο Μπάτλερ ή θα τους... χαλάσει κι αυτούς; Υπομονή μερικούς μήνες και θα το μάθουμε. Καταπώς φαίνεται πάντως, ούτε ο Εμπίντ είναι Τάουνς, ούτε ο Σίμονς μοιάζει με τον Γουίγκινς. Και στην "πόλη της αδερφικής αγάπης" έχουν κάθε λόγο να ονειρεύονται πλέον ακόμα μεγαλύτερα πράγματα.

Photo credits: AP Photo/Jim Mone

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ