NBA

Μπακς - Χιτ 94-103: Έσκασε σαν φούσκα κι αποκλείστηκε το Μιλγουόκι

Miami Heat's Jae Crowder, left, goes to the basket defended by Milwaukee Bucks' Marvin Williams (20) in the first half of an NBA conference semifinal playoff basketball game Tuesday, Sept. 8, 2020 in Lake Buena Vista, Fla. (AP Photo/Mark J. Terrill)
Miami Heat's Jae Crowder, left, goes to the basket defended by Milwaukee Bucks' Marvin Williams (20) in the first half of an NBA conference semifinal playoff basketball game Tuesday, Sept. 8, 2020 in Lake Buena Vista, Fla. (AP Photo/Mark J. Terrill) AP

Με τον Τάιλερ Χίρο MVP και με πραγματικά εντυπωσιακό πλουραλισμό, οι Χιτ νίκησαν τους δίχως τον Γιάννη Αντετοκούνμπο Μπακς, έκαναν το 4-1 στη σειρά και προκρίθηκαν στους τελικούς της Ανατολικής Περιφέρειας.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο το πάλεψε όσο μπορούσε, δεν κατάφερε όμως να παίξει στο Game 5 της ημιτελικής σειράς της Ανατολής και οι Μπακς ηττήθηκαν για τέταρτη φορά σε πέντε αγώνες από τους Χιτ (94-103) για να αποχαιρετήσουν τη σεζόν 2019/20. Το Μαϊάμι προχωρά στους τελικούς της περιφέρειας και περιμένει τον νικητή του ζευγαριού Ράπτορς - Σέλτικς, την ώρα που το Μιλγουόκι γυρίζει στη βάση του με κατεβασμένα κεφάλια, με πολλά ζητήματα που χρειάζονται διόρθωση και με αμέτρητα ερωτηματικά για τους λόγους που έγιναν τόσα πολλά βήματα προς τα πίσω από μια ομάδα που έμοιαζε ικανή να φτάσει έως το τέλος του δρόμου.

Το καταπληκτικό ξεκίνημα των Ελαφιών και το +13 (28-15) στα τέλη της πρώτης περιόδου ενθουσίασαν και εκτόξευσαν το ενδιαφέρον, μέχρι οι παίκτες του Έρικ Σπόλστρα να αποφασίσουν να γυρίσουν τον διακόπτη στο δεύτερο δεκάλεπτο. Κυκλοφόρησαν καλύτερα τη μπάλα, μείωσαν τα λάθη, κούρασαν τον Μίντλετον και είχαν τον έλεγχο των ριμπάουντ, με αποτέλεσμα να βάλουν τις βάσεις της νίκης. Με ένα μικρό, αλλά σταθερό προβάδισμα η ομάδα του Μαϊάμι πέτυχε τον στόχο της δίχως να λάμψει ή να ενθουσιάσει, θα ξεκουραστεί και θα προσπαθήσει να κάνει ακόμα μία υπέρβαση με την πρόκρισή της στους NBA Finals.

Ο MVP

Miami needed a Hero και τον βρήκε στο πρόσωπο του... Τάιλερ Χίρο! Ο ρούκι γκαρντ είναι παίκτης που μπορεί να εξελιχθεί σε καταπληκτική μονάδα για ομάδα πρωταθλητισμού, ίσως να μη γίνει ποτέ σταρ, σίγουρα όμως έχει ένα υπέροχο πακέτο εκτέλεσης και δημιουργίας που θα τον βοηθήσει να κάνει μεγάλη καριέρα. Στο Game 5 ο νεαρός σουτέρ είχε 14 πόντους, οκτώ ριμπάουντ, έξι ασίστ, ένα κλέψιμο, ένα μπλοκ και καθοριστική συμβολή στο δεύτερο μέρος, την ώρα που πολλοί ακόμη συμπαίκτες του έκαναν καλή δουλειά, όχι όμως τόσο καλή όσο εκείνος. Τρομερή επίδοση οι 17 πόντοι του Τζίμι Μπάτλερ που πήρε μόλις έξι σουτ σε 37 λεπτά συμμετοχής, αφήνοντας το παιχνίδι να κυλήσει χωρίς να εκβιάσει καταστάσεις.

Ο ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ

Ο Έρικ Μπλέντσο. Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψουν την απαράδεκτη εμφάνισή του, τις ακατανόητες επιλογές του στην επίθεση, το πείσμα του να αποδείξει πως διαθέτει στοιχεία που... απλώς δεν διαθέτει. Σε 36 λεπτά είχε εννέα πόντους από 2/12 σουτ (1/8 δίποντα, 1/4 τρίποντα, 4/6 βολές), την ώρα που ο Κρις Μίντλετον μετρούσε 8/25 και ο Μπρουκ Λόπε 7/16. Δεν χρειάζονται ιδιαίτερες αναλύσεις, όταν οι τρεις καλύτεροι παίκτες μιας ομάδας που δεν έχει τον ηγέτη της διαθέσιμο έχουν αυτά τα ποσοστά.

ΤΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΑΝ

Οι Χιτ είχαν 7/18 σουτ και έξι λάθη στην πρώτη περίοδο, με μόλις δύο ασίστ την ώρα που οι Μπακς είχαν μοιράσει πέντε περισσότερες για τρία λάθη. Στο ημίχρονο το Μαϊάμι μετρούσε 24 ριμπάουντ, επτά περισσότερα από τους αντιπάλους του, ενώ το Μιλγουόκι αστόχησε σε 11 διαδοχικά σουτ (!) από τη στιγμή που πλησίασε στον πόντο (56-57) στις αρχές της τρίτης περιόδου. Οι Μπακς ξεκίνησαν το ματς με 4/8 τρίποντα και το έκλεισαν με 9/33. Είχαν δηλαδή 5/25 μετά από την καλή τους εκκίνηση, με αποτέλεσμα να μην εκμεταλλευθούν τα 21 λάθη που έκαναν οι παίκτες του Σπόλστρα, οι οποίοι είχαν βέβαια 15 περισσότερα ριμπάουντ παρά το γεγονός ότι ο Μπρουκ Λόπεζ έκανε τεραστίων διαστάσεων υπέρβαση με 14 δικά του!

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Με... φούρια μπήκαν στο ματς οι Μπακς, που έχτισαν γρήγορα ένα μικρό προβάδισμα έξι πόντων (9-3 στο 2'), το πήγαν στους δέκα (21-11 στο 8') με καταπληκτικούς τους ΝτιΒιντσέντζο - Μίντλετον και στους 13 με μακρινό σουτ του Κόβερ. Από το 28-15 στο 11' οι Χιτ έτρεξαν ένα επί μέρους 4-14 μέσα σε τέσσερα λεπτά για να μαζέψουν τη διαφορά στους δύο (32-30), να πάρουν το momentum και να αρχίσουν να πιστεύουν περισσότερο στις δυνάμεις τους. Μείωσαν τα λάθη, κυκλοφόρησαν με ψυχραιμία τη μπάλα, ακολούθησαν τον ηγετικό Ντράγκιτς και όχι μόνο πέρασαν μπροστά, αλλά πήγαν και στο +8 (37-45) με το επί μέρους σκορ να φτάνει στο 9-30 σε οκτώ λεπτά. Η συνοχή των Μπακς χάθηκε, ο Μίντλετον κουράστηκε και το 46-52 του ημιχρόνου μάλλον κολάκευε τα Ελάφια που δεν έδειχναν ικανά να παλέψουν μέχρι τέλους για τις πιθανότητές τους απέναντι στους όχι και τόσο εντυπωσιακούς έως τότε Χιτ.

Milwaukee Bucks' Giannis Antetokounmpo, center, shouts from the bench in the first half of an NBA conference semifinal playoff basketball game against the Miami Heat Tuesday, Sept. 8, 2020 in Lake Buena Vista, Fla. (AP Photo/Mark J. Terrill)
Milwaukee Bucks' Giannis Antetokounmpo, center, shouts from the bench in the first half of an NBA conference semifinal playoff basketball game against the Miami Heat Tuesday, Sept. 8, 2020 in Lake Buena Vista, Fla. (AP Photo/Mark J. Terrill) AP

Η άμυνα των Μπακς ήταν καταπληκτική στο ξεκίνημα της τρίτης περιόδου, το ματς πήγε στον πόντο (56-57), όμως οι επιλογές του Μπλέντσο στην επίθεση ήταν ακατανόητες. Ο Σπόλστρα προσπάθησε να αποφύγει το γρήγορο timeout, το πήρε τελικά μετά από τέσσερα λεπτά όταν τίποτα δεν λειτουργούσε για την ομάδα του, είδε τα Ελάφια να σπαταλούν πολλές ευκαιρίες και με ένα γρήγορο 0-8 η τάξη αποκαταστάθηκε (56-65).

Ο Μπουντενχόλζερ ίσως πίστεψε ότι κάποιος έβαλε καπάκι στη στεφάνη που σούταραν οι παίκτες του, καθώς τους είδε να βρίσκουν έντεκα φορές σίδερο σε ισάριθμες προσπάθειες, ακόμη κι έτσι όμως το Μιλγουόκι ήταν στο ματς. Το 65-73 του δωδεκαλέπτου δεν ήταν και τόσο βαρύ, όμως το Μιλγουόκι δεν μπορούσε να το ανατρέψει. Κι ας έβρισκε συνεχώς ευκαιρίες. Κι ας του έλεγε το Μαϊάμι πως ήθελε περισσότερη πίεση.

Με τον Χίρο να κάνει πράγματα και θαύματα σε δημιουργία και εκτέλεση και με τον Κράουντερ να σκοράρει μεγάλο τρίποντο για το 76-87, οι Χιτ δεν κοίταξαν ποτέ ξανά πίσω. Ακόμη κι αν δεν εντυπωσίασαν, πέτυχαν τον στόχο τους, ως πέμπτοι στην Ανατολική Περιφέρεια απέκλεισαν την ομάδα με το καλύτερο ρεκόρ σε όλο το ΝΒΑ και αν μπουν με λιγότερο άγχος στον επόμενο γύρο, ειδικά αν απέναντί τους βρεθούν οι Σέλτικς, θα έχουν καλές πιθανότητες για ακόμα μια υπέρβαση. Όσο γα τους Μπακς; Τα δύσκολα τώρα έρχονται...

ΤΑ ΔΩΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 28-19, 46-52, 64-73, 94-103

ΜΠΑΚΣ (Μπουντενχόλζερ): Μάθιους 11 (3/3 δίποντα, 0/3 τρίποντα, 5/6 βολές), Μίντλετον 23 (6/16 δίποντα, 2/9 τρίποντα, 5/6 βολές, 7 ριμπάουντ, 6 ασίστ, 6 λάθη, 6 φάουλ), Μπρουκ Λόπεζ 15 (7/13 δίποντα, 0/3 τρίποντα, 14 ριμπάουντ), ΝτιΒιντσέντζο 17 (3), Μπλέντσο 9 (2/12 σουτ, 2 ριμπάουντ, 9 ασίστ, 2 κλεψίματα, 2 μπλοκ), Χιλ 2 (1/8 σουτ), Κόνατον 3 (1), Γουίλιαμς 11 (1 τρίποντο, 8 ριμπάουντ), Κόρβερ 3 (1)

ΧΙΤ (Σπόλστρα): Μπάτλερ 17 (4/6 σουτ, 8/8 βολές, 10 ριμπάουντ, 6 ασίστ), Κράουντερ 16 (4/9 τρίποντα, 6 ριμπάουντ), Αντεμπάγιο 13 (4/9 δίποντα, 5/6 βολές, 6 ριμπάουντ), Ρόμπινσον 2, Ντράγκιτς 17 (7/15 σουτ), Χίρο 14 (3 τρίποντα, 8 ριμπάουντ, 6 ασίστ), Ιγκουοντάλα 6, Ναν 6, Ολίνικ 12 (1 τρίποντο, 6 ριμπάουντ)

Τα ομαδικά στατιστικά των Μπακς: 24/58 δίποντα, 9/33 τρίποντα, 19/26 βολές, 41 ριμπάουντ (28 αμυντικά - 13 επιθετικά), 20 ασίστ, 7 κλεψίματα, 5 μπλοκ, 11 λάθη

Τα ομαδικά στατιστικά των Χιτ: 24/42 δίποντα, 11/31 τρίποντα, 22/24 βολές, 48 ριμπάουντ (43 αμυντικά - 5 επιθετικά), 21 ασίστ, 6 κλεψίματα, 7 μπλοκ, 21 λάθη

TAGS NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ