NBA

Μπακς: Το τρελό αρνητικό ρεκόρ στην ήττα από τους Ρόκετς

Μπακς: Το τρελό αρνητικό ρεκόρ στην ήττα από τους Ρόκετς
Mike Ehrmann/Pool Photo via AP MIKE EHRMANN/POOL PHOTO VIA AP

Η ήττα των Μπακς από τους Ρόκετς απέκτησε ιστορικό χαρακτήρα για μία σειρά από (στατιστικούς) λόγους, με το Χιούστον να πετυχαίνει κάτι που αποτελεί ένα στατιστικό παράδοξο.

Οι Μπακς έφτασαν κοντά στη νίκη κόντρα στους Ρόκετς, αλλά τελικά είδαν το Χιούστον να επικρατεί με 120-116. Ένα μπλακ-άουτ 90 δευτερολέπτων στην 4η περίοδο όταν βρέθηκαν να προηγούνται με 112-104 αρκούσε για να γίνει το παιχνίδι ντέρμπι, με το Χιούστον να αποδεικνύεται πιο ψύχραιμο στο τέλος. Βάσει αριθμών ωστόσο η νίκη των Ρόκετς δεν είχε λογική!

Σύμφωνα με την στατιστική υπηρεσία του ESPN, η νίκη του Χιούστον (ή η ήττα των Μπακς, ανάλογα πώς το βλέπει κανείς) αποτελεί ένα στατιστικό παράδοξο, αφού συνέβησαν μία σειρά από γεγονότα που την κάνουν μοναδική και...ιστορική.

Όπως λοιπόν ανέλυσε το μεγάλο αμερικανικό δίκτυο, οι Μπακς έγιναν η πρώτη ομάδα στην ιστορία που ηττήθηκε σε ένα παιχνίδι όπου σημείωσε +110 πόντους (116 συγκεκριμένα), πήρε τουλάχιστον 25 περισσότερα ριμπάουντ (29 περισσότερα για την ακρίβεια, αφού τα ριμπάουντ ήταν 65-36!) και κράτησε τον αντίπαλό της σε ποσοστό κάτω του 40% στα σουτ (39.6%)!

Πόσο σπάνιο είναι το συγκεκριμένο γεγονός; Ένας αριθμός αρκεί: Στις προηγούμενες 177 φορές που ίσχυσαν αυτά τα τρία δεδομένα η ομάδα που είχε αυτές τις επιδόσεις νίκησε!

Αν βέβαια κάποιος αναρωτιέται πώς συνέβη αυτό, υπάρχει και η άλλη πλευρά της στατιστικής που δείχνει ότι οι Ρόκετς έκαναν και αυτοί κάτι σωστό. Αυτή που αναφέρει ότι το Χιούστον είχε 21/61 τρίποντα έναντι 9/35 των Μπακς, είχαν 27/31 βολές έναντι 17/23 του Μιλγουόκι, υπέπεσαν σε μόλις 9 λάθη έναντι 22 των "Ελαφιών" και έκαναν 15 κλεψίματα, όταν η παρέα του Γιάννη Αντετοκούνμπο είχε μόλις 6.

Παράλληλα, οι "Ρουκέτες" έγιναν η πρώτη ομάδα στην ιστορία που ολοκλήρωσε έναν αγώνα έχοντας ευστοχήσει σε +20 τρίποντα και παράλληλα έχει κάνει τουλάχιστον 15 κλεψίματα και υπέπεσε σε λιγότερα από 10 λάθη σε ένα παιχνίδι.

Δείτε τα στιγμιότυπα του αγώνα:

Mike Ehrmann/Pool Photo via AP

TAGS NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ