NBA

Μπακς: Τα σουτ μπήκαν, ο διακόπτης δεν έχει γυρίσει

Μπακς: Τα σουτ μπήκαν, ο διακόπτης δεν έχει γυρίσει
AP Photo/Ashley Landis, Pool AP PHOTO/ASHLEY LANDIS, POOL

Η άνετη νίκη των Μπακς επί των Μάτζικ στο Game 2 κατεύνασε λίγο τις φωνές πανικού στο Μιλγουόκι. Στην πραγματικότητα βέβαια τα “Ελάφια” έκαναν απλώς το αυτονόητο.

Οι Μπακς θυμήθηκαν ένα μέρος του εαυτού τους στο Game 2 με τους Μάτζικ. Έπαιξαν όπως έπρεπε για ένα ημίχρονο και στις δύο πλευρές του παρκέ, πάτησαν γκάζι και νίκησαν με 111-96. Κοινώς, έκαναν το... αυτονόητο.

Οι Μπακς έπαιξαν για κάτι παραπάνω ως το πραγματικό Νο1 και οι Μάτζικ όπως το Νο8. Το Μιλγουόκι πρακτικά δεν άφησε περιθώρια στην αρχή στο Ορλάντο και κατόπιν κατέβασε ταχύτητα, ισοφαρίζοντας σε 1-1. Κέρδισε μέρος της αυτοπεποίθησής του, είδε τους ρολίστες που περιβάλλουν τον Γιάννη να κάνουν την δουλειά τους και τον Γιάννη να κυριαρχεί. Είναι ξεκάθαρο όμως ότι έχει δρόμο μπροστά του.

ΤΑ ΚΑΛΑ ΝΕΑ

Το Μιλγουόκι έδειξε, καταρχάς, συγκεντρωμένο από την αρχή. Αυτό φάνηκε από τον τρόπο που αμύνθηκε και πίεσε τη μπάλα, προκαλώντας ασφυξία στους Μάτζικ. Ο Έρικ Μπλέντσο κούρασε τον Μαρκέλ Φουλτζ, η κυκλοφορία των Μάτζικ έπασχε, οι Μπακς βρήκαν ευκαιρία να τρέξουν όποτε ήθελαν, να δημιουργήσουν καταστάσεις ανισορροπίας για να σκοράρουν, να δημιουργήσουν χώρους για τον Γιάννη.

Την ίδια στιγμή, το Μιλγουόκι βοήθησε τους σουτέρ του να αισθανθούν πιο άνετα. Οι Μπρουκ Λόπεζ και Πατ Κόνατον (κλειδί σε αυτό το ματς) ειδικά βρήκαν τα σουτ που έψαχναν, με τον μεν πρώτο να έχει 20 πόντους με 4/8 τρίποντα, τον δε δεύτερο 15 πόντους και 11 ριμπάουντ και 5/8 τρίποντα. Το Μιλγουόκι βρήκε λύσεις, χτύπησε το Ορλάντο εκεί που πονούσε (άμυνα στο Πικ εν Ρολ πάνω στον Βούτσεβιτς, αθλητικότητα και μάκρος στο ρόστερ λόγω των απουσιών των Άιζακ, Γκόρντον, Κάρτερ-Γουίλιαμς).

Οι Μπακς βελτίωσαν την περιφερειακή τους άμυνα, έβγαλαν εκτός ρυθμού τους σουτέρ των Μάτζικ, τους κράτησαν στα 7/33 τρίποντα όταν στο πρώτο ματς είχαν 16/41 και στους 94 πόντους έναντι των 122 στο Game 1. Αυτό δεν ήρθε τυχαία.

ΤΑ ΚΑΚΑ ΝΕΑ

Ο Κρις Μίντλετον εξακολουθεί να μην είναι καλά και φαίνεται. Σε αυτό το παιχνίδι ήταν παραφωνία, μένοντας στους 2 πόντους με 1/8 σουτ. Ο δεύτερος σκόρερ των Μπακς είναι σαφές ότι ψάχνεται, ότι ίσως είναι μπερδεμένος ανάμεσα στον ρόλο του δημιουργού και του εκτελεστή.

Την ίδια στιγμή, δεν γίνεται να μην αναφερθεί ότι παρά την εύκολη νίκη που πήραν οι Μπακς, το επιμέρους σκορ του δευτέρου ημιχρόνου ήταν 53-47 για το Ορλάντο. Οι Μάτζικ μπορεί να μην είναι κάτι εξαιρετικό, αλλά είναι ομάδα και το έδειξαν αυτό, κρατώντας μία – έστω μακρινή – επαφή με το σκορ, απλώς ακολουθώντας με συνέπεια το πλάνο τους.

Το Ορλάντο συνέχισε να σημαδεύει τον Μπρουκ Λόπεζ στο Πικ εν Ρολ, παίρνοντας μεγάλο ποσοστό των πόντων του σε αυτές τις καταστάσεις, έστησε ξανά τείχος στον Γιάννη, υποχρεώνοντάς τον σε 7 λάθη για τις 5 ασίστ που μοίρασε, έβαλε ξανά τους Μπακς στην διαδικασία να πάρουν σουτ που δεν τους βολεύουν από τις 45 μοίρες αντί για τις γωνίες. Η αλήθεια είναι πως αν δεν εμφανιζόταν ο Κόνατον να ευστοχήσει σε 5 τρίποντα (όλα από τις 45 μοίρες) δεν θα ήταν τόσο εύκολη η νίκη.

Ο Κόνατον βέβαια πήρε σουτ που πρέπει να βάλει, αλλά αυτό δεν αλλάζει ότι το ίδιο βράδυ οι Γιάννης, Μίντλετον, Μπλέντσο και Μάθιους είχαν μαζί 3/17 τρίποντα. Με το Ορλάντο αυτό μπορεί να μην στοίχισε (και λογικά δεν θα στοιχίσει σε αυτή την σειρά), αλλά στην συνέχεια των playoffs ίσως υπάρξει πρόβλημα.

ΕΧΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΔΡΟΜΟ

Οι Μπακς έκαναν απλώς το αυτονόητο ως η ομάδα με το καλύτερο ρεκόρ στο ΝΒΑ που βρήκε απέναντί της την χειρότερη από τις 16 ομάδες των φετινών playoffs: Πήραν μία άνετη νίκη. Έδειξαν πράγματι πολλά θετικά, αλλά όταν κάποιος το σκέφτεται αυτό, πρέπει να έχει υπόψη του και το επίπεδο του αντιπάλου.

Το Μιλγουόκι ανέβασε φέτος τον πήχη πάρα πολύ. Στοχεύει στον τίτλο. Ελπίζει ότι θα βρει ρυθμό μέσα από τα παιχνίδια. Ότι θα ζοριστεί και στο τέλος – όταν οι αντίπαλοι που εμφανιστούν στον δρόμο του θα είναι πιο δυνατοί – θα παίξει όπως πρέπει. Το θέμα είναι αυτός ο περίφημος διακόπτης όμως να γυρίσει την σωστή στιγμή.

AP Photo/Ashley Landis, Pool

TAGS NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ