NBA

Μιλγουόκι Μπακς: Τα δεδομένα για τον Κρις Μίντλετον

Μιλγουόκι Μπακς: Τα δεδομένα για τον Κρις Μίντλετον
(AP Photo/Rich Pedroncelli (AP PHOTO/RICH PEDRONCELLI

Ο Κρις Μίντλετον αποφάσισε να σπάσει το συμβόλαιό του με τους Μπακς και το Sport24.gr εξηγεί τα δεδομένα στην περίπτωση ενός παίκτη που δεν έχει αριθμούς σούπερσταρ, αλλά θέλει να πληρωθεί σαν τέτοιος.

Στα 27 του, λίγες εβδομάδες πριν γιορτάσει τα 28α γενέθλιά του, ο Κρις Μίντλετον είναι ένας από τους κορυφαίους free agents του φετινού καλοκαιριού. Το απόγευμα της Τετάρτης (19/6) ενημέρωσε τους Μπακς ότι θα πετάξει τον τελευταίο χρόνο του συμβολαίου του και μαζί 13.000.000 δολάρια, ώστε να πάρει μια νέα συμφωνία με το maximum των αποδοχών. Είτε στο Μιλγουόκι για πέντε χρόνια, είτε σε οποιαδήποτε άλλη ομάδα της Λίγκας για τέσσερα. Κι αυτό είναι μόνο ένα από τα ανοιχτά ζητήματα που πρέπει να αντιμετωπίσουν ο GM Τζον Χορστ κι ο head coach Μάικ Μπουντενχόλζερ φέτος το καλοκαίρι .

Αν ο Μίντλετον μείνει στους Μπακς, θα πάρει 190 εκατομμύρια δολάρια για πέντε χρόνια. Αν υπογράψει, για παράδειγμα, στους Ιντιάνα Πέισερς που ενδιαφέρονται για εκείνον θα πάρει 140 εκατομμύρια δολάρια για τέσσερα χρόνια. Η αλήθεια είναι πως ο έμπειρος πλέον περιφερειακός έχει "κουμπώσει" άψογα στο πλευρό του Γιάννη Αντετοκούνμπο, αντιλαμβάνεται πως ο ρόλος του είναι να λειτουργεί ως δεύτερη επιλογή στην επίθεση, δεν έχει πρόβλημα να τον υπηρετήσει και απολαμβάνει τη θητεία του στο Ουισκόνσιν. Η σχέση του με τον Greek Freak είναι άψογη, μπορεί να μη βγαίνουν παρέα και να μη βρίσκονται ο ένας στο σπίτι του άλλου, όμως στην καθημερινότητά τους συνεργάζονται αρμονικά, εκτιμούν και σέβονται ο ένας τον άλλο στον υπερθετικό βαθμό.

Με απλά λόγια, ο Μίντλετον μάλλον ελπίζει πως οι Μπακς θα του δώσουν το maximum συμβόλαιο για να μείνει στο Μιλγουόκι. Δεν θέλει να κάνει "έκπτωση", θεωρεί ότι αξίζει πέρα για πέρα το συγκεκριμένο ποσό, πιστεύει πως το έχει κερδίσει με τη συνολική του πορεία αυτή την τετραετία στο Μιλγουόκι και πλέον το μπαλάκι βρίσκεται στα χέρια των ιδιοκτητών του οργανισμού που επίσης τον εκτιμούν και θέλουν να τον κρατήσουν κοντά τους.

Με δεδομένο ότι υπάρχουν πολλά ανοιχτά μέτωπα στην ομάδα, με δεδομένο ότι τα Ελάφια θέλουν να κρατήσουν και τον Μάλκολμ Μπρόγκντον αλλά και τον Μπρουκ Λόπεζ, μπορεί να πιστέψει κανείς ότι ενδεχόμενη προσφορά 190 εκατομμυρίων στον Μίντλετον είναι υπερβολικά μεγάλη, ειδικά από τη στιγμή που μιλάμε για περιφερειακό με μέσους όρους 18.3 πόντων, 5.3 ριμπάουντ και 4.3 ασίστ ανά 31.1 λεπτά σε 77 αγώνες τη σεζόν 2018/19. Δεν έχει αριθμούς σούπερσταρ, αλλά θέλει να πληρωθεί σαν τέτοιος και μένει να δούμε αν οι Μπακς θα του δώσουν το ποσό που ζητάει.

Ξέρουν ποιος είναι, τι μπορεί να τους δώσει, πόσο ταιριάζει στο πλευρό του Αντετοκούνμπο, ξέρουν τι θα πάρουν από εκείνον εντός κι εκτός αγωνιστικών χώρων, όμως τα 190 εκατομμύρια δολάρια είναι ένας πολύ μεγάλος αριθμός και η απόφαση δεν θα είναι εύκολη.

TAGS NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ