NBA

Μιλγουόκι Μπακς: Προβληματισμός, συζήτηση και προσπάθεια ανασυγκρότησης

Μιλγουόκι Μπακς: Προβληματισμός, συζήτηση και προσπάθεια ανασυγκρότησης
Mike Ehrmann/Pool Photo via AP MIKE EHRMANN/POOL PHOTO VIA AP

Με το μυαλό πολλών παικτών να βρίσκεται μακριά από τη "φούσκα" και το μπάσκετ, οι Μπακς έκαναν σήμερα (25/8) μια συζήτηση, μια προσπάθεια για να συγκεντρωθούν ξανά στον στόχο τους που δεν είναι άλλος από την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Δεν παίζουν καλά στη "φούσκα". Δεν θυμίζουν τους Μπακς που απολαμβάναμε έως τη διακοπή του περασμένου Μαρτίου. Κι αν οι οκτώ αγώνες της κανονικής περιόδου ήταν για εκείνους μια πραγματική αγγαρεία, η σειρά με τους Μάτζικ δεν έχει εξελιχθεί όπως θα ήθελαν κι ας προηγούνται με 3-1. Η ομάδα του Μιλγουόκι έχει προβληματίσει και στην άμυνα και στην επίθεση, πλην του Γιάννη Αντετοκούνμπο που είναι πραγματικά μια κατηγορία μόνος του, με τον Έρικ Μπλέντσο να προσπαθεί να προσαρμοστεί σε συμπληρωματικό ρόλο, τον Κρις Μίντλετον να μην έχει καλή ψυχολογία, τον Μπρουκ Λόπεζ να σπάει καρέκλες σε πάγκους και σε τοίχους και γενικά τον Μάικ Μπουντενχόλζερ αρκετά μπερδεμένο από την εικόνα των Ελαφιών.

Οι χθεσινοβραδινές δηλώσεις του Τζορτζ Χιλ, ήταν σίγουρα διαφωτιστικές για την γενικότερη ατμόσφαιρα που υπάρχει όχι μόνο στους Μπακς, αλλά στη "φούσκα" του Ορλάντο γενικότερα. Οι Αμερικανοί παρακολουθούν τι συμβαίνει στην κοινωνία, είναι θυμωμένοι με την αστυνομική βία και με τον τρόπο διακυβέρνησης της χώρας από τον Ντόναλντ Τραμπ και πλέον το δηλώνουν φωναχτά πως το μπάσκετ έχει περάσει για εκείνους σε δεύτερη μοίρα. Σίγουρα αυτή είναι η δουλειά τους, σίγουρα πληρώνονται πολύ καλά για να συμπεριφέρονται με επαγγελματισμό, είναι όμως πάνω απ' όλα άνθρωποι και αυτό δεν μπορεί να αλλάξει.

Σήμερα (25/8), μία μέρα μετά από την επικράτηση επί των Ορλάντο Μάτζικ για το 3-1 στη σειρά, οι Μπακς κάθισαν στο κέντρο του γηπέδου και συζήτησαν. Προσπάθησαν να πείσουν ο ένας τον άλλο πως ό,τι κι αν συμβαίνει στον έξω κόσμο, βρίσκονται στη "φούσκα" επειδή υπάρχει ένας στόχος για τον οποίο έχουν δουλέψει πολύ σκληρά τα τελευταία δύο χρόνια. Ξέρουν, άλλωστε, ότι στη Disney World έχουν μια πλατφόρμα μέσω της οποίας μπορούν να στείλουν τα μηνύματά τους, ξέρουν ότι κάποιες μέρες δεν θα είναι χαρούμενες και κάποιες θα έχουν αρκετό θυμό. Ξέρουν όμως ότι είναι ομάδα πρωταθλητισμού και γι' αυτόν τον στόχο πρέπει να συνεχίσουν να παλεύουν, όσο δύσκολο κι αν είναι για μερικούς εξ' αυτών να συγκεντρωθούν στο μπάσκετ με όσα συμβαίνουν σε κάθε σχεδόν γωνιά των ΗΠΑ.

Ο Γουέσλι Μάθιους ήταν ένας από τους ελάχιστους που πήραν τον λόγο, πριν κάνουν το ίδιο τόσο ο Ντάρβιν Χαμ (assistant coach) και ο παλαίμαχος Βιν Μπέικερ που επίσης εργάζεται στο επιτελείο του Μπουντενχόλζερ. Μένει να δούμε αν θα υπάρξει συσπείρωση και απόλυτη συγκέντρωση αρχής γενομένης από το αυριανό (26/8 στις 23:00) πέμπτο παιχνίδι της σειράς με τους Ορλάντο Μάτζικ ή αν το μυαλό αρκετών θα συνεχίσει να βρίσκεται πολύ μακριά από τα κλειστά γυμναστήρια της "φούσκας" της Disney World.

TAGS NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ