NBA

Μιλγουόκι Μπακς: Οι συνέπειες της ιστορικής απόφασης και το "παράσημο"

Μιλγουόκι Μπακς: Οι συνέπειες της ιστορικής απόφασης και το "παράσημο"
AP Photo/Aaron Gash AP PHOTO/AARON GASH

Χάνουν το ματς και ενδέχεται να πληρώσουν έως και 5.000.000 δολάρια πρόστιμο, ωστόσο οι Μιλγουόκι Μπακς είναι συνειδητοποιημένοι και γράφουν ιστορία στον παγκόσμιο αθλητισμό.

Το βράδυ της Τετάρτης (26/8) είναι ιστορικό όχι μόνο για το ΝΒΑ, αλλά για τον παγκόσμιο αθλητισμό γενικότερα. Οι Μπακς αποφάσισαν να μην κατέβουν στο Game 5 της σειράς με τους Μάτζικ, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την αστυνομική βία και την ανισότητα σε κάθε γωνιά των ΗΠΑ, με αποτέλεσμα να στείλουν ένα ηχηρό μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση με την υποστήριξη όλου του ΝΒΑ, ακόμη και των υψηλόβαθμων παραγόντων του.

Θεωρητικά, η Λίγκα έχει το δικαίωμα να τιμωρήσει αυστηρά την ομάδα του Μιλγουόκι, αλλά δεν πρόκειται να το κάνει ή τουλάχιστον δεν φαίνεται τέτοια διάθεση σε τούτη τη φάση. Τα Ελάφια χάνουν το ματς με αποτέλεσμα οι Μάτζικ να μειώνουν στο 3-2 (αν και δεν το θέλουν στα χαρτιά) και από εκεί και πέρα σύμφωνα με τους κανονισμούς είναι δυνατό να δεχθούν πρόστιμο μέχρι και 5.000.000 δολαρίων. Αυτή τη στιγμή δεν τους ενδιαφέρει κανένα πρόστιμο, καμία τιμωρία, ξέρουν τις συνέπειες, ξέρουν πως η απόφασή τους είναι... "πυρηνική" και θα περιμένουν την αντίδραση και των υπόλοιπων ομάδων.

Οι Ρόκετς θα αντιμετωπίσουν απόψε (01:30) τους Θάντερ και οι Λέικερς τους Μάτζικ (04:00), προς το παρόν όμως μοιάζει πολύ δύσκολο να γίνουν οι δύο αναμετρήσεις από τη στιγμή που ο Γιάννης Αντετοκούνμπο και η παρέα του ακολούθησε τον δύσκολο δρόμο, για να "αναγκάσει" τον παγκόσμιο πληθυσμό να υποκλιθεί στο σθένος τους.

TAGS NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ