NBA

Μεγαλώνει η ιαπωνική παροικία στο ΝΒΑ με τον Μπάμπα

Μεγαλώνει η ιαπωνική παροικία στο ΝΒΑ με τον Μπάμπα
FIBA FIBA

Μετά τον Γουατανάμπε και τον Χατσιμούρα προστέθηκε και τρίτος Ιάπωνας στο ΝΒΑ, με τους Μάβερικς να προσφέρουν συμβόλαιο στον Γιουντάι Μπάμπα.

Ο Γιουντάι Μπάμπα άφησε καλές εντυπώσεις στο Παγκόσμιο Κύπελλο και προφανώς έπεισε τους Μάβερικς να του δώσουν μία ευκαιρία. Το Ντάλας προσέφερε λοιπόν μη εγγυημένο συμβόλαιο για την προετοιμασία στον Ιάπωνα σούτινγκ γκαρντ (24χρ., 1,98μ.), κλείνοντας παράλληλα το ρόστερ του ενόψει της έναρξης των training camps του ΝΒΑ στο τέλος του μήνα.

Οι πιθανότητες να... επιβιώσει ο Μπάμπα από την προετοιμασία και να αποφύγει τα τελικά κοψίματα, δεν είναι βέβαια πολλές. Θα έχει πάντως την ευκαιρία να πάρει μέρος στην προετοιμασία των Μάβερικς μαζί με άλλους 19 παίκτες και να διεκδικήσει μία θέση στο ρόστερ της κανονικής περιόδου. Στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Κίνας ο Μπάμπα είχε 9,2 πόντους, 2,6 ριμπάουντ και 3 ασίστ κατά μέσο όρο, ενώ τον Ιούλιο είχε παίξει και στο summer league του Λας Βέγκας με τους Μαβς.

Ο ΖΕΛΕΡ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ

Σε άλλες κινήσεις που έγιναν το τελευταίο 24ωρο στο ΝΒΑ, οι Ντένβερ Νάγκετς υπέγραψαν για την προετοιμασία τον Τάιλερ Ζέλερ , που έπαιξε μόνο σε έξι αγώνες την προηγούμενη χρονιά σε Ατλάντα, Μέμφις, ενώ οι Πίστονς ολοκλήρωσαν την απόκτηση του Τζο Τζόνσον με μερικώς εγγυημένο συμβόλαιο.

* Ο Αρον Αφλάλο ήταν μεταξύ των παικτών που πήγαν για προπονήσεις με τους Χιούστον Ρόκετς στο Λας Βέγκας αυτή την εβδομάδα. Ο 34χρονος γκαρντ/φόργουορντ έχει να παίξει στο ΝΒΑ από τη σεζόν 2017/18 στο Ορλάντο.

* Ο Ντάριλ Μέικον θεωρείται ο επικρατέστερος για την 20ή θέση στην προετοιμασία του Μαϊάμι.

* Οι Τορόντο Ράπτορς έκλεισαν τις θέσεις για την προετοιμασία, υπογράφοντας τον γκαρντ Αϊζάια Τέιλορ.

* Χάλασε η συμφωνία των Φοίνιξ Σανς με τον Χέιγουντ Χάισμιθ, με αποτέλεσμα ο 23χρονος σμολ φόργουορντ να παραμένει free agent .

Photo credits: FIBA

TAGS NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ