NBA

Με το ενάμιση πόδι εκτός Σάρλοτ ο Κέμπα Γουόκερ, πρώτο φαβορί οι Σέλτικς

Με το ενάμιση πόδι εκτός Σάρλοτ ο Κέμπα Γουόκερ, πρώτο φαβορί οι Σέλτικς
AP Photo/Chuck Burton AP PHOTO/CHUCK BURTON

Σάρλοτ Χόρνετς και Κέμπα Γουόκερ συμφωνούν ότι... διαφωνούν και οι Σέλτικς είναι έτοιμοι να πάρουν τον έμπειρο πόιντ γκαρντ στη Βοστώνη.

Στα 29 του χρόνια, ο Κέμπα Γουόκερ είναι σταρ. Δεν είναι σούπερσταρ, δεν είναι ένας από τους 5-6 κορυφαίους πόιντ γκαρντ, είναι όμως ένας πάρα πολύ καλός σκόρερ που σε οκτώ σεζόν επαγγελματικής καριέρας έχει 19.8 πόντους, 3.8 ριμπάουντ, 5.5 ασίστ και 1.3 κλεψίματα ανά 34.1 λεπτά συμμετοχής σε 605 αγώνες. Λίγες μέρες πριν ανοίξει η Free Agency (το απόγευμα της 30ης Ιουνίου δηλαδή) ο έμπειρος άσος βρίσκεται με το ενάμιση πόδι εκτός Σάρλοτ καθώς όπως αποκάλυψε ο Σαμς Καράνια του Athletic οι συζητήσεις του με τους Χόρνετς έχουν σταματήσει μιας κι η διαφορά που υπάρχει μεταξύ τους είναι αρκετά μεγάλη.

Ο Γουόκερ μπορεί να πάρει πενταετή επέκταση αξίας 221.3 εκατομμυρίων δολαρίων από τις Σφήκες, έχει παραδεχθεί πως είναι διατεθειμένος να κάνει "έκπτωση" για να βοηθήσει την ομάδα να διατηρήσει μια κάποια ευελιξία, όμως στην Σάρλοτ δεν δείχνουν να "καίγονται" για να τον κρατήσουν. Δεν θέλουν να ξοδέψουν τόσα χρήματα και κάπως έτσι οι ομάδες που ενδιαφέρονται για εκείνον αρχίζουν σιγά-σιγά να προετοιμάζουν τα πλάνα τους ώστε να τον πείσουν.

Σύμφωνα με τον Έιντριαν Βοϊναρόφσκι οι Σέλτικς είναι πλέον το φαβορί για τον Κέμπα, έχουν χώρο στο σάλαρι καπ για να τον αποκτήσουν και μπορούν να του δώσουν μέχρι τέσσερα χρόνια. Ξέρουν ότι θα χάσουν τον Καϊρί Ίρβινγκ και πιθανότατα δεν θεωρούν τον Τέρι Ροζίερ ικανό να αναλάβει τη θέση του βασικού άσου, με αποτέλεσμα να στρέφονται στον Γουόκερ που ξέρει ότι τόσο οι Νικς, όσο και οι Μάβερικς τον έχουν στο στόχαστρό τους και θα κάνουν την προσπάθειά τους για να τον πάρουν στη Νέα Υόρκη και το Ντάλας αντίστοιχα.

Τη σεζόν 2018/19 ο Γουόκερ είχε 25.6 πόντους από 49.4% στο δίποντο, 35.6% στο τρίποντο και 84.4% στις βολές, μαζί με 4.4 ριμπάουντ, 5.9 ασίστ και 1.2 κλεψίματα ανά 34.9 λεπτά συμμετοχής σε 82 ματς της κανονικής περιόδου.

TAGS NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ