NBA

Μάτζικ Τζόνσον: "Σταματήστε να βλέπετε τους μαύρους ως ζώα του δρόμου"

Μάτζικ Τζόνσον: "Σταματήστε να βλέπετε τους μαύρους ως ζώα του δρόμου"
Photo by Chris Pizzello/Invision/AP PHOTO BY CHRIS PIZZELLO/INVISION/AP

Ο Μάτζικ Τζόνσον ξέσπασε μέσω twitter για την δολοφονία του αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ από αστυνομικό, ζητώντας δικαιοσύνη.

Ολος ο κόσμος ς συγκλονίστηκε από το VIDEO της δολοφονίας του αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ από λευκό αστυνομικό και ο Μάτζικ Τζόνσον. Μην αντέχοντας άλλο σε αυτή την εικόνα, πήρε θέση για το ζήτημα.

Ο θρύλος των Λέικερς πήρε την σκυτάλη από τον ΛεΜπρόν Τζέιμς, τον Στιβ Κερ, τον Ντουέιν Γουέιντ και τον Ντομινίκ Γουίλκινς και ξέσπασε, λέγοντας πως πρέπει να σταματήσει ο κόσμος να βλέπει τους μαύρους άνδρες ως ζώα.

Συγκεκριμένα, ο Μάτζικ έγραψε:

" Ο Τζορτζ Φλόιντ είναι ξεκάθαρο ότι δολοφονήθηκε από αστυνομικό στη Μινεσότα. Πόσες φορές πρέπει να δούμε μαύρους άνδρες να δολοφονούνται στην τηλεόραση; Αυτό συμβαίνει για πολύ καιρό. Πρέπει να ξεκινήσουμε να βλέπουμε τους μαύρους ανθρώπους ως ανθρώπινα όντα και όχι ως ζώα στο δρόμο.

Αυτοί οι άνδρες είναι οι πατεράδες μας, τα αδέλφια μας, οι θείοι μας και τους συμπεριφέρονται απάνθρωπα αυτοί που υποτίθεται ότι μας προστατεύουν και υπηρετούν. Πού υποτίθεται ότι πρέπει να βάλουμε τα συναισθήματά που βιώνουμε όταν βλέπουμε στην τηλεόραση μαύρους άνδρες να δολοφονούνται;"

Δείτε το tweet του Μάτζικ:

Photo by Chris Pizzello/Invision/AP

TAGS NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ