NBA

Μάτζικ Τζόνσον για Στερν: "Αλλάξαμε την οπτική του κόσμου για το HIV"

Earvin "Magic" Johnson breaks out in grin as he stands with David Stern, commissioner of the National Basketball Association, Monday, May 18, 1987 at the Forum in Inglewood, Calif., after Johnson was named the NBA's Most Valuable Player for 1986-87 season. Johnson, of the Los Angeles Lakers, has a career-high 23.9 points a game and league-best 12.2 assist record. (AP Photo/Alison Wise)
Earvin "Magic" Johnson breaks out in grin as he stands with David Stern, commissioner of the National Basketball Association, Monday, May 18, 1987 at the Forum in Inglewood, Calif., after Johnson was named the NBA's Most Valuable Player for 1986-87 season. Johnson, of the Los Angeles Lakers, has a career-high 23.9 points a game and league-best 12.2 assist record. (AP Photo/Alison Wise) ASSOCIATED PRESS

Ο Μάτζικ Τζόνσον αποθέωσε τον Ντέιβιντ Στερν, τονίζοντας ότι με την βοήθειά του άλλαξε την οπτική του κόσμου για τον ιό του HIV και του AIDS.

Ηταν 7 Νοεμβρίου 1991 όταν ο Μάτζικ Τζόνσον ανακοίνωσε ότι είχε προσβληθεί από τον ιό του HIV σοκάροντας τον κόσμο. Σε μία εποχή που υπήρχε άγνοια και πολλοί νόμιζαν ότι το HIV και το AIDS ήταν το ίδιο, που νόμιζαν ότι κάποιος μπορεί να κολλήσει και από τον... αέρα, ο Μάτζικ έψαχνε για συμμάχους. Και βρήκε τον μεγαλύτερο σύμμαχο στο πρόσωπο του Ντέιβιντ Στερν.

Ο άλλοτε Κομισάριος του ΝΒΑ απεβίωσε σε ηλικία 77 ετών, βυθίζοντας στο πένθος τη λίγκα. Και αυτό έδωσε την αφορμή στον Μάτζικ να θυμηθεί μία άλλη ιστορία για τον Στερν, πιο σημαντική για αυτόν από την παγκοσμιοποίηση του αθλήματος: Την στήριξη που του έδωσε ο Στερν όταν ανακοίνωσε ότι έχει προσβληθεί από τον ιό του HIV.

Συγκεκριμένα, ο Μάτζικ έγραψε στο twitter: " Ο Ντέιβιντ Στερν έγραφε ιστορία. Όταν ανακοίνωσα το 1991 ότι είχα HIV, οι άνθρωποι νόμιζαν ότι θα κολλήσουν τον ιό από μία χειραψία μου. Όταν ο Ντέιβιντ με άφησε να αγωνιστώ στο All Star Game του 1992 και μετά με τη Dream Team στους Ολυμπιακούς αγώνες (σ.σ το 1992), μπορέσαμε να αλλάξουμε τον κόσμο".

Δείτε το post του Μάτζικ:

AP Photo/Alison Wise

TAGS NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ