ΜΠΑΣΚΕΤ

Ματς με 35 σουτ και 0 ασίστ: Κι όμως, έχει συμβεί 35 φορές στο ΝΒΑ!

Ματς με 35 σουτ και 0 ασίστ: Κι όμως, έχει συμβεί 35 φορές στο ΝΒΑ!
AP PHOTO/CHRIS SZAGOLA

Ο Ντόνοβαν Μίτσελ έγινε ο 12ος παίκτης που επιχείρησε σε ένα ματς 35 σουτ, δίχως να μοιράσει ούτε μία ασίστ. Έγινε πάντως ο πρώτος γκαρντ στην ιστορία του ΝΒΑ με τέτοια στατιστική.

Δεν αποτελεί σύνηθες φαινόμενο ένας παίκτης να επιχειρεί σε έναν αγώνα 35 σουτ, δίχως να μοιράσει ούτε μία ασίστ. Πολύ περισσότερο, δε, εάν πρόκειται για περιφερειακό και δη παίκτη που είναι παράλληλα και δημιουργός. Αυτό που έκανε λοιπόν ο Ντόνοβαν Μίτσελ στο ματς της Γιούτα με την Φιλαντέλφια έχει ιστορική σημασία. Πολύ απλά διότι παρόμοια στατιστική δεν έχει καταγραφεί ποτέ ξανά στο ΝΒΑ . Όχι από έναν γκαρντ, όπως ο Μίτσελ!

Συνολικά έχουν υπάρξει 35 περιπτώσεις στην 73χρονη ιστορία του ΝΒΑ, που ένας παίκτης επιχείρησε τουλάχιστον 35 σουτ και δεν μοίρασε καμία ασίστ. Στις 22 εξ αυτών θύτης ήταν ο (σέντερ) Γουίλτ Τσέιμπερλεν, ενώ τρεις φορές κάτι τέτοιο έκανε ο (φόργουορντ/σέντερ) Έλβιν Χέιζ.

Όσο για τους υπόλοιπους παίκτες που έγραψαν τέτοια νούμερα σε ένα παιχνίδι; Αυτοί είναι οι Ρικ Μπάρι (φόργουορντ), Πάτρικ Γιούιν (σέντερ), Τζο Φουλκς (φόργουορντ/σέντερ), Λου Χάντσον (σμολ φόργουορντ), Μπομπ Λαβ (φόργουορντ), Μάικ Μίτσελ (φοργουορντ), Κάζι Ράσελ (σμολ φόργουορντ), Αντουάν Γουόκερ (φόργουορντ) και Καρμέλο Αντονι (φόργουορντ), ο τελευταίος που το έκανε χρονικά.

Αμιγώς περιφερειακός παίκτης, πάντως, δεν είχε ποτέ ξανά τέτοια επίδοση, μέχρι να εμφανιστεί ο Ντόνοβαν Μίτσελ στην Φιλαντέλφια.

Photo credits: AP Photo/Chris Szagola

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ