ΜΠΑΣΚΕΤ

Μαρκέλ Φουλτζ: Εκτός για ακόμα 3-6 εβδομάδες

Μαρκέλ Φουλτζ: Εκτός για ακόμα 3-6 εβδομάδες
AP PHOTO/MATT SLOCUM

Ο Μαρκέλ Φουλτζ διαγνώστηκε με "σύνδρομο θωρακικής εξόδου" και θα παραμείνει εκτός δράσης για επιπλέον 3-6 εβδομάδες.

Οι Σίξερς θα πρέπει να κάνουν υπομονή για ακόμα 3-6 εβδομάδες για να δουν τον Μαρκέλ Φουλτζ να πατάει παρκέ. Έπειτα από συναντήσεις με τουλάχιστον 10 εξειδικευμένους γιατρούς, ο 20χρονος γκαρντ έλαβε επιτέλους την διάγνωση για το πρόβλημα που τον ταλαιπωρεί στον δεξιό ώμο: Σύνδρομο θωρακικής εξόδου.

Το συγκεκριμένο σύνδρομο είναι μία νευρολογική διαταραχή που σχετίζεται με την κίνηση του ώμου, αφού επηρεάζει τα νεύρα που βρίσκονται μεταξύ του λαιμού και του ώμου. Αυτό έχει ως συνέπεια να μην μπορεί ο ασθενής - στην προκειμένη περίπτωση ο Φουλτζ - να κάνει κινήσεις μεγάλου εύρους με την άρθρωση, κάτι που εξηγεί και τον λόγο που ο γκαρντ των Σίξερς δυσκολεύεται τόσο πολύ να σουτάρει από μακρινή απόσταση.

" Ο κόσμος έλεγε ότι το πρόβλημα ήταν πνευματικό. Δεν υπάρχει περίπτωση να είσαι το Νο1 του ΝΒΑ Draft και ξαφνικά να μην μπορείς να σηκώσεις το χέρι σου για να σουτάρεις μία μπάλα. Το πρόβλημα ήταν σωματικό και τώρα βρήκαμε την απάντηση" δήλωσε για το θέμα ο μάνατζερ του Φουλτζ, Ράιμοντ Μπράδερς.

Ο Φουλτζ, ο οποίος έχει να αγωνιστεί από τις 19 Νοεμβρίου και τον αγώνα των Σίξερς με τους Σανς, θα ακολουθήσει πρόγραμμα φυσιοθεραπείας για να ξεπεράσει το πρόβλημά του, με τον Μπράδερς να γνωστοποιεί ότι αυτό θα συμβεί στο Λος Άντζελες και όχι στην Φιλαδέλφεια.

Την φετινή σεζόν ο Φουλτζ είχε μέχρι την στιγμή του τραυματισμού του 8.2 πόντους, 3.7 ριμπάουντ και 3.1 ασίστ μέσο όρο σε 22.5 λεπτά συμμετοχής.

AP Photo/Matt Slocum

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ