NBA

Μαρκ και Πάου Γκασόλ: Τα πρώτα αδέλφια που κατακτούν πρωτάθλημα ΝΒΑ

Μαρκ και Πάου Γκασόλ: Τα πρώτα αδέλφια που κατακτούν πρωτάθλημα ΝΒΑ
AP Photo/Morry Gash AP PHOTO/MORRY GASH

Ο Μαρκ Γκασόλ και ο Πάου Γκασόλ είναι πλέον κάτοχοι ενός σπουδαίου ρεκόρ, αφού είναι τα μοναδικά αδέλφια που έχουν κατακτήσει το πρωτάθλημα στο ΝΒΑ.

Οι Ράπτορς κατέκτησαν το πρώτο πρωτάθλημα της ιστορίας τους χάρη στη νίκη τους με 114-110 στο Game 6 των τελικών μέσα στο Γκόλντεν Στέιτ . Ένας από τους παίκτες που βοήθησε τα μέγιστα σε αυτό το επίτευγμα ήταν βέβαια ο Μαρκ Γκασόλ, ο οποίος παράλληλα έγραψε την δική του ιστορία.

Την στιγμή που ο Μαρκ Γκασόλ αναδείχθηκε πρωταθλητής, πέρασε μαζί με τον Πάου Γκασόλ στο πάνθεον στου ΝΒΑ, ως τα μοναδικά αδέλφεια που έχουν κατακτήσει το πρωτάθλημα της κορυφαίας λίγκας του κόσμου! Συγκεκριμένα, ο Πάου Γκασόλ έχει κατακτήσει δύο πρωταθλήματα με την φανέλα των Λέικερς το 2009 και το 2010.

Αξίζει πάντως να αναφερθεί ότι υπάρχουν δύο ακόμα αδέλφια που θεωρητικά μπορούν να μπουν στην ίδια πρόταση, αλλά κυρίως για... τεχνικούς λόγους. Ο λόγος για τα αδέλφια Ντελόν και Ντορέλ Ράιτ.

Ο πρώτος ξεκίνησε την σεζόν στο Τοροντο - πριν παραχωρηθεί στους Γκρίζλις την τελευταία ημέρα των ανταλλαγών για χάρη του... Γκασόλ - και θα λάβει κανονικά δακτυλίδι. Ο αδελφός του, Ντορέλ, ο οποίος φέτος φόρεσε την φανέλα της Λοκομοτίβ Κουμπάν, ήταν μέλος της ομάδας των Μαϊάμι Χιτ που κατέκτησε το πρωτάθλημα το 2006 και πήρε κανονικά δακτυλίδι, παρά το γεγονός ότι δεν είχε πάρει χρόνο συμμετοχής στα playoffs.

Το συγκεκριμένο γεγονός βέβαια είναι μία... λεπτομέρεια και η αλήθεια είναι ότι λίγοι την λαμβάνουν υπόψιν, ωστόσο είναι ένας γεγονός που έπρεπε να αναφερθεί.

AP Photo/Morry Gash

TAGS NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ