ΜΠΑΣΚΕΤ

Λύτρωση στο φινάλε από τον Γκριν για τους Ράπτορς και "διπλό" στο Ορλάντο

Toronto Raptors' Danny Green (14) celebrates his game winning shot against the Orlando Magic with teammate Pascal Siakam (43) in the final seconds of an NBA basketball game, Tuesday, Nov. 20, 2018, in Orlando, Fla. (AP Photo/John Raoux)
AP Photo/John Raoux AP PHOTO/JOHN RAOUX

Με τον Ντάνι Γκριν να σημειώνει το νικητήριο καλάθι οι Ράπτορς γλίτωσαν το σοκ στο Ορλάντο, κερδίζοντας με 93-91 τους Μάτζικ. Το Τορόντο είχε προηγηθεί ακόμα και με 18 πόντους διαφορά.

Σε ένα παιχνίδι που οι δύο αντίπαλοι "έχτισαν" ένα νέο γήπεδο έχοντας παρέα 73/171 σουτ - κοινώς αστόχησαν μαζί σε 98 σουτ! - οι Ράπτορς είχαν την τύχη να δουν τον Ντάνι Γκριν να έρθει στο τέλος και να τους λυτρώνει, σημειώνοντας το νικητήριο καλάθι για να τους δώσει τη νίκη με 93-91 μέσα στο Ορλάντο.

Ήταν ένα τραγικό παιχνίδι σε επίπεδο ποιότητας, με τις δύο ομάδες απλώς να αδυνατούν να σκοράρουν, ειδικά στην δεύτερη και την τέταρτη περίοδο. Αυτό πάντως στο φινάλε ελάχιστα ενδιέφερε τους Ράπτορς, οι οποίοι έστω και αγχωτικά απέφυγαν το κάζο.

Η λέξη "κάζο" ίσως μοιάζει άσχημη, ωστόσο μόνο αντικατοπτρίζει την πραγματικότητα, αφού οι πρωτοπόροι της Ανατολής είχαν φτάσει νωρίς-νωρίς να προηγούνται ακόμα και με 18 πόντους διαφορά (40-22) στο στα μέσα της δεύτερης περιόδου. Σταδιακά ωστόσο άρχισαν να βλέπουν το Ορλάντο να επιστρέφει στο παιχνίδι και να το κάνει ντέρμπι πριν έρθει η λύτρωση από τον Γκριν.

Ο Κουάι Λέοναρντ με 18 πόντους ήταν ο κορυφαίος των νικητών, με τον Πασκάλ Σιάκαμ να προσθέτει 15 πόντους και 9 ριμπάουντ, τον Σερτζ Ιμπάκα 14 πόντους και τον Γκριν 13 πόντους. Για τους Μάτζικ, ο Εβάν Φουρνιέ είχε 27 πόντους, ο Άαρον Γκόρντον 16 πόντους (αλλά με 5/15 σουτ) και ο Νίκολα Βούτσεβιτς 14 πόντους και 18 ριμπάουντ.

Το boxscore της αναμέτρησης (Πηγή ESPN)

Λύτρωση στο φινάλε από τον Γκριν για τους Ράπτορς και "διπλό" στο Ορλάντο

Λύτρωση στο φινάλε από τον Γκριν για τους Ράπτορς και "διπλό" στο Ορλάντο

AP Photo/John Raoux

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ