NBA

Λέοναρντ: Ο... κακός μπελάς του Γιάννη Αντετοκούνμπο

Λέοναρντ: Ο... κακός μπελάς του Γιάννη Αντετοκούνμπο
AP Photo/Morry Gash AP PHOTO/MORRY GASH

Το μαρκάρισμα του Κοουάι Λέοναρντ στον Γιάννη Αντετοκούνμπο και τα στατιστικά που δείχνουν πόσο μεγάλο πρόβλημα έχει ο "Greek Freak" κόντρα στον "Klaw" (VIDEOS).

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο δεν είναι αρνητικός στη σειρά των ανατολικών Τελικών. Δεν κάνει κακές εμφανίσεις. Δεν παίζει όμως στο επίπεδο που τον είχαμε συνηθίσει σε όλη την κανονική περίοδο και στους πρώτους δύο γύρους των playoffs, ειδικά στις τρεις συνεχόμενες ήττες που έχουν υποστεί οι Μπακς. Ο λόγος έχει ονοματεπώνυμο: Κοουάι Λέοναρντ.

Από τότε που ο σούπερ σταρ του Τορόντο ανέλαβε κατά κύριο λόγο το μαρκάρισμα του "Greek Freak", έχει καταφέρει να μειώσει σημαντικά την επίδραση του Έλληνα φόργουορντ στα παιχνίδια, κάτι που αποτυπώνεται και στα αναλυτικά στατιστικά του nba.com.

Στις 131 κατοχές που έχει μαρκάρει ο Λέοναρντ τον Αντετοκούνμπο στη σειρά (περισσότερες από οποιοδήποτε άλλον στα φετινά playoffs μετά τον Αλ Χόρφορντ), τον έχει κρατήσει σε πολύ κακά νούμερα. Ο Γιάννης έχει σε αυτό το χρονικό διάστημα συνολικά 26 πόντους, 10/25 δίποντα, 1/6 τρίποντα, 4 ασίστ και 5 λάθη. Όσο για τον δείκτη του στο "+/-" σε αυτές τις κατοχές; Είναι -28.

Ο Αντετοκούνμπο κόντρα στον Λέοναρντ στον 3ο αγώνα:

Η επίδραση της άμυνας του Λέοναρντ πάνω στον Αντετοκούνμπο δεν ήταν σε κανένα ματς πιο έντονη απ' ότι στον 3ο ανατολικό τελικό . Εκείνο το βράδυ ο "Greek Freak" είχε 4 πόντους, 2 λάθη και 1 ασίστ με 2/12 σουτ επί συνόλου 41 κατοχών. Στα επόμενα δύο παιχνίδια οι επιμέρους αριθμοί του 24χρονου φόργουορντ βελτιώθηκαν κόντρα στον Λέοναρντ, πάλι όμως δεν ήταν επιπέδου MVP. Κάθε άλλο.

Στον 4ο αγώνα της σειράς ο Αντετοκούνμπο είχε 7 πόντους, 3/7 σουτ, 1 ασίστ και 2 λάθη σε 31 κατοχές. Στον 5ο ανατολικό τελικό ο "Greek Freak" είχε τα καλύτερά του νούμερα: 10 πόντους, 1 ασίστ και κανένα λάθος με 4/8 σουτ σε 37 κατοχές απέναντι στον "Klaw". Όχι όμως αρκετά καλά για να οδηγήσουν τους Μπακς στη νίκη.

Δείτε τη μονομαχία τους στον 4ο αγώνα:

Εάν το Μιλγουόκι θέλει να παρατείνει την σειρά και να επιστρέψει στο Μιλγουόκι για τον έβδομο αγώνα, θα χρειαστεί από τον Γιάννη Αντετοκούνμπο να παίξει σε επίπεδο MVP. Και για να το κάνει αυτό, θα πρέπει προηγουμένως να λύσει τον γρίφο της άμυνας του Τορόντο και πρωτίστως του Κοουάι Λέοναρντ.

Photo credits: AP Photo/Morry Gash

TAGS NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ