NBA

Λέοναρντ: MVP με αριθμούς Τζόρνταν και ΛεΜπρον

Λέοναρντ: MVP με αριθμούς Τζόρνταν και ΛεΜπρον
(AP PHOTO/BEN MARGOT)

Οι Τορόντο Ράπτορς κατάφεραν να φτάσουν στην κορυφή του ΝΒΑ για πρώτη φορά στην ιστορία τους. Μία επιτυχία που συνοδεύτηκε κι από αρκετά ατομικά ρεκόρ.

Οι Τορόντο Ράπτορς έγραψαν ιστορία. Κατάφεραν για πρώτη φορά να φτάσουν στην κορυφή του κόσμου και σκόρπισαν χαρά στον κόσμο τους. Παράλληλα, στους τελικούς με τους Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς, υπήρξαν και πολλά ατομικά ρεκόρ.

Ο Καγουάι Λέοναρντ αναδείχθηκε πολυτιμότερος παίκτης των τελικών. Συνολικά, μέτρησε 732 πόντους στην postseason. Αυτή είναι η τρίτη κορυφαία επίδοση της ιστορίας σύμφωνα με το ESPN, με τον Μάικλ Τζόρνταν να είναι στην κορυφή (759 πόντοι το 1992) και τον ΛεΜπρον Τζέιμς να τον ακολουθεί (748 πόντοι το 2018).

Παράλληλα, το δίδυμο των Λέοναρντ και Σιάκαμ μέτρησε 1.187 πόντους στη διάρκεια των playoffs. Κάπως έτσι ισοφάρισαν τους Μάικ Τζόρνταν και Σκότι Πίπεν, ενώ το μοναδικό δίδυμο που τους έχει ξεπεράσει είναι αυτό του ΛεΜπρον Τζέιμς και του Ντουέιν Γουέιντ (1.222 πόντοι το 2012).

Το ESPN κατέγραψε κι ακόμα μία σημαντική επίδοση. Βλέπετε, οι Ράπτορς έγιναν οι πρώτη ομάδα από τη σεζόν 1986-86 που κατακτά το ΝΒΑ με 6 παίκτες με +10 πόντους μέσο όρο στους τελικούς!

Πέρα από τα ρεκόρ του Λέοναρντ και των συμπαικτών του, ιστορία έγραψε και ο Νικ Νερς. Έγινε ο τρίτος rookie προπονητής τις 5 τελευταίες σεζόν που φτάνει στην κατάκτηση του τίτλου μετά τους Στιβ Κερ (2015) και Τάιρον Λου (2016). Πριν από αυτούς, τα είχε καταφέρει ο Πατ Ράιλι το 1982 ως head coach των Λέικερς.

(AP Photo/Ben Margot)

TAGS NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ