ΜΠΑΣΚΕΤ

Λέοναρντ για Πόποβιτς: "Μάλλον ξέχασε ότι είμαι ηγέτης"

Toronto Raptors' Kawhi Leonard moves the ball against the Orlando Magic during the first half of an NBA basketball game, Tuesday, Nov. 20, 2018, in Orlando, Fla. (AP Photo/John Raoux)
AP Photo/John Raoux AP PHOTO/JOHN RAOUX

Μία δήλωση του Γκρεγκ Πόποβιτς ότι ο Κουάι Λέοναρντ δεν ήταν ηγέτης των Σπέρς είχε ως αποτέλεσμα να απαντήσει ο All Star φόργουορντ ότι μάλλον στο Σαν Αντόνιο ξέχασαν τι μπορεί να κάνει επειδή δεν έπαιξε πέρυσι.

Ο Γκρεγκ Πόποβιτς άνοιξε μέτωπο με τον Κουάι Λέοναρντ. Το μόνο που χρειαζόταν ήταν η κατάλληλη ερώτηση για να τον... ζεστάνει, με αποτέλεσμα για πρώτη φορά να έχουμε έναν διάλογο μέσω δημοσιευμάτων για τους δύο άνδρες.

Ο τεχνικός των Σπερς ρωτήθηκε πρόσφατα πώς θα μπορέσει η ομάδα του να καλύψει τα κενά που άφησαν οι Μανού Τζινόμπιλι (αποσύρθηκε) και ο Κουάι Λέοναρντ στην θέση του ηγέτη στην ομάδα και... απασφάλισε, λέγοντας ότι " ο Κουάι ήταν σπουδαίος παίκτης, αλλά όχι ηγέτης. Ο Μανού και ο Πάτι Μιλς ήταν οι ηγέτες μας πέρυσι. Το ταλέντο του Λέοναρντ πάντα θα μας λείπει, αλλά δεν ήταν ηγέτης την περίοδο που βρέθηκε στην ομάδα".

Αυτή η ατάκα του Πόποβιτς φαίνεται ότι χτύπησε... νεύρο στον - συνήθως σιωπηλό - Λέοναρντ, ο οποίος πέρυσι πήρε μέρος μόλις σε 9 αγώνες λόγω τραυματισμού πριν ζητήσει ανταλλαγή το καλοκαίρι. Όταν ρωτήθηκε λοιπόν να πει την άποψή του ήταν πιο επιθετικός από ότι συνήθως, δηλώνοντας: " Την άκουσα την δήλωση. Είναι αστείο για εμένα αυτό, επειδή δεν ξέρω αν μιλάει μόνο για πέρυσι ή όχι, αλλά υποθέτω πως όταν δεν παίζεις ξεχνάει ο κόσμος ότι είσαι ηγέτης και οδηγείς μία ομάδα. Δεν έχει σημασία όμως. Βρίσκομαι στους Ράπτορς και με ενδιαφέρει τι κάνω εδώ και όχι τι συμβαίνει αλλού".

Κλείνοντας ο Λέοναρντ τόνισε ότι είναι ηγέτης με τον δικό του τρόπο: " Εγώ είμαι ηγέτης δίνοντας το παράδειγμα με το να έρχομαι κάθε μέρα για προπόνηση και να είμαι πνευματικά έτοιμος για τους αγώνες. Οι συμπαίκτες μου με ρωτάνε πράγματα και τους δίνω συμβουλές και κίνητρο. Προσπαθώ να σηκώσω το ηθικό τους".

Όπως και να έχει και μόνο το γεγονός ότι ο Πόποβιτς υποχρέωσε με τον τρόπο του τον Λέοναρντ να εκφραστεί με τρόπο που δεν έχει συνηθίσει τον κόσμο σίγουρα κάτι δείχνει.

AP Photo/John Raoux

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ