NBA

ΛεΜπρόν vs Ζάιον, σημειώσατε 1

ΛεΜπρόν vs Ζάιον, σημειώσατε 1
AP Photo/Marcio Jose Sanchez AP PHOTO/MARCIO JOSE SANCHEZ

Ο Ζάιον Γουίλιαμσον είναι φαινόμενο. Ο ΛεΜπρόν όμως παραμένει ο... ΛεΜπρόν και στην πρώτη μεταξύ τους συνάντηση έδωσε έναν καλό μάθημα στον εκκολαπτόμενο σταρ.

Σε ένα ματσάρισμα που όλοι το περίμεναν εδώ και καιρό, ο ΛεΜπρόν Τζέιμς τέθηκε για πρώτη φορά αντιμέτωπος με τον Ζάιον Γουίλιαμσον στον αγώνα των Λέικερς με τους Πέλικανς ( νίκη των πρώτων με 118-109). Το αποτέλεσμα ήταν, όπως αναμενόταν, απολαυστικό.

Ο “παλιός” ΛεΜπρόν βρήκε μπροστά του τον “νέο” Γουίλιαμσον, σε ένα παιχνίδι που αμφότεροι έδειξαν στο κοινό αυτά που τους κάνουν τόσο ξεχωριστούς. Η κλάση, το εκτόπισμα και η φινέτσα του ΛεΜπρόν συνάντησαν την ωμή δύναμη και τον ενθουσιασμό του Γουίλιαμσον, σε ένα ονειρεμένο ματσάρισμα κι ας μην βρέθηκαν συχνά να μαρκάρουν ο ένας τον άλλο στο παιχνίδι.

Στο τέλος, τα 17 χρόνια εμπειρίας στο ΝΒΑ και οι παραστάσεις του ΛεΜπρόν υπερτέρησαν του ενθουσιασμού του Γουίλιαμσον, με τον “Βασιλιά” να δίνει δωρεάν μαθήματα σε έναν από τους επόμενους σταρ της λίγκας.

Ο ΛΕΜΠΡΟΝ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΤΟ ΑΦΕΝΤΙΚΟ

Ήταν ξεκάθαρο ότι ο ΛεΜπρόν είχε μεγαλύτερο κίνητρο σε αυτό το παιχνίδι από κάποια άλλα. Αυτό είναι απολύτως λογικό, αφού όποτε ένας σταρ βρίσκει μπροστά του έναν παίκτη που θεωρητικά μπορεί να πάρει την σκυτάλη, οφείλει να του δείξει ότι παραμένει ακόμα το αφεντικό. Στον αγώνα των Λέικερς με τους Πέλικανς, οι δύο παίκτες έπαιξαν το παιχνίδι με τον δικό τους τρόπο: Σε λογικό τέμπο και ένα διακριτικό άγγιγμα στο γκάζι όποτε χρειαζόταν ο ΛεΜπρόν, στα... κόκκινα ο Ζάιον Γουίλιαμσον.

Ο ΛεΜπρόν Τζέιμς εκμεταλλεύτηκε αρχικά την ανεξήγητη απόφαση των Πέλικανς να τον μαρκάρουν χωρίς βοήθειες αν και στο μαρκάρισμά του ήταν ο (εξαιρετικός αμυντικός, αλλά 15 πόντους κοντύτερος και 20 κιλά ελαφρύτερος) Τζρου Χόλιντεϊ, ποστάροντας συνεχώς, πριν αποφασίσει στο δεύτερο ημίχρονο να ανοίξει λίγο το παιχνίδι του, ευστοχώντας στην 3η περίοδο στα 4 από τα 5 τρίποντά του. Ο Γουίλιαμσον από την πλευρά του έπαιξε σαν ταύρος σε υαλοπωλείο, όντας ο σκρινέρ σε καταστάσεις Πικ εν Ρολ, τελειώνοντας δυναμικά τις φάσεις, ενώ έκανε ζημιά και στο ανοιχτό γήπεδο όπου είναι εξαιρετικός.

Το τέλος της βραδιάς, βρήκε τον ΛεΜπρόν να έχει 40 πόντους (ρεκόρ για φέτος) με 12/16 διποντα, 5/11 τρίποντα, 1/2 βολές, 8 ριμπάουντ και 6 ασίστ σε 23 λεπτά συμμετοχής και τον Γουίλιαμσον 29 πόντους με 8/18 δίποντα, 13/19 βολές, 6 ριμπάουντ και 3 ασίστ σε 33 λεπτά συμμετοχής. Η διαφορά στους αριθμούς δείχνει πολλά. Υπάρχει όμως κάτι που δείχνει ακόμα περισσότερα.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΠΑΙΚΤΩΝ

Υπάρχει ένα κοινό χαρακτηριστικό ανάμεσα στους Τζέιμς και Γουίλιαμσον: Αμφότεροι είναι θαύματα της φύσης. Τα κορμιά τους και – κυρίως – ο τρόπος που κινούνται είναι απλώς αφύσικος. Υπάρχει όμως και μία μεγάλη διαφορά, η οποία έχει προκύψει λόγω της δουλειάς που έχει ρίξει όλα αυτά τα χρόνια ο ΛεΜπρόν στο παιχνίδι του: Ο Τζέιμς μπορεί λίγο-πολύ να κάνει τα πάντα στην επίθεση και έχει εξελίξει το παιχνίδι του, ενώ ο Γουίλιαμσον ακόμα βρίσκεται στα πρώιμα στάδια της εξέλιξής του. Η πλέον ξεκάθαρη απόδειξη για αυτό έρχεται από το shotchart των δύο παικτών (το σημείο από το οποίο πήραν τα σουτ τους δηλαδή).

Ιδού του ΛεΜπρόν:

ΛεΜπρόν vs Ζάιον, σημειώσατε 1

Ιδού του Ζάιον:

ΛεΜπρόν vs Ζάιον, σημειώσατε 1

Κοιτώντας κανείς αυτές τις δύο φωτογραφίες καταλαβαίνει λίγο-πολύ τα πάντα. Από τη μία πλευρά ο ΛεΜπρόν είχε μεν 12/14 σουτ στην ρακέτα (το “ζωγραφιστό”), αλλά την ίδια στιγμή είχε 0/2 σουτ από μέση απόσταση και 5/11 τρίποντα (τα 4 εύστοχα στην τρίτη περίοδο). Από την άλλη πλευρά ο Γουίλιαμσον επιχείρησε και τα 18 του σουτ στην ρακέτα (!), ευστοχώντας στα 8 από αυτά.

Ο Γουίλιαμσον δεν κάνει βέβαια κάτι κακό. Ξέρει ποια είναι τα δυνατά του σημεία και προς το παρόν εστιάζει σε αυτά. Και ο ΛεΜπρόν εξάλλου στα πρώτα του βήματα στο ΝΒΑ θεωρείτο κακός σουτέρ και έκανε την περισσότερη ζημιά του κοντά στο καλάθι, πριν εξελίξει το παιχνίδι του. Αυτές οι δύο φωτογραφίες ενδεχομένως να δείχνουν και τον δρόμο για τον Γουίλιαμσον, ο οποίος πρέπει να δουλέψει στο μέλλον στο σουτ του προκειμένου να κάνει το απαραίτητο βήμα μπροστά. Δεν είναι απαραίτητο βέβαια να φτάνει να επιχειρεί 11 τρίποντα σε κάποιο παιχνίδι. Θα είναι καλό όμως να αποτελεί απειλή από την περιφέρεια.

ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

Ο Ζάιον Γουίλιαμσον είναι ο... εκλεκτός. Είναι ο άνθρωπος που θα κληθεί να πάρει την σκυτάλη στο μέλλον, προσπαθώντας να γίνει το αντίβαρο στους ξένους παίκτες που κυριαρχούν πλέον στο ΝΒΑ, όπως ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, ο Λούκα Ντόντσιτς, ο Νίκολα Γιόκιτς και ο Τζοέλ Εμπίντ. Οι ΗΠΑ έχουν ανάγκη από ένα δικό τους παιδί να βγει μπροστά όταν αποσυρθεί ο ΛεΜπρόν, και ο Γουίλιαμσον ταιριάζει στο προφίλ που ψάχνουν όλοι. Μέχρι να συμβεί αυτό όμως, υπάρχει ο Τζέιμς.

Στον αγώνα των Λέικερς με τους Πέλικανς το παρόν του ΝΒΑ συνάντησε το μέλλον. Ο ΛεΜπρόν το ήξερε αυτό και ήθελε να προετοιμάσει τον Ζάιον για αυτά που έρχονται, δίνοντάς του στο μεσοδιάστημα και ένα καλό μάθημα. Όλος ο κόσμος περιμένει τώρα να δει πώς θα ανταπεξέλθει ο Ζάιον σε αυτή την πρόκληση.

AP Photo/Marcio Jose Sanchez

TAGS NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ