ΜΠΑΣΚΕΤ

ΛεΜπρόν vs Γουέιντ: Ο τελευταίος χορός

Miami Heat forward LeBron James, right, and guard Dwyane Wade smile during the second half Game 6 in the NBA basketball playoffs Eastern Conference finals against the Indiana Pacers, Friday, May 30, 2014, in Miami. The Miami Heat defeated the Indiana Pacers 117-92 to advance to the NBA Finals. (AP Photo/Lynne Sladky)
AP Photo/Lynne Sladky AP PHOTO/LYNNE SLADKY

Έπειτα από 15 χρόνια κοινής πορείας στο ΝΒΑ και 4 χρόνια συνύπαρξης στο Μαϊάμι, οι ΛεΜπρόν και Γουέιντ θα τεθούν σήμερα (12/10) αντιμέτωποι για τελευταία φορά στην καριέρα τους, σε ένα ματσάρισμα γεμάτο αναμνήσεις.

Ηταν λίγο πριν το ΝΒΑ Draft του 2003 όταν o ΛεΜπρόν Τζέιμς και ο Ντουέιν Γουέιντ γνωρίστηκαν περνώντας από διάφορα τεστ και μετρήσεις για χάρη των ομάδων. Εκείνη τη στιγμή δεν το ήξεραν, αλλά οι δυο τους θα άλλαζαν το ΝΒΑ.

Ο ΛεΜπρόν και ο Γουέιντ μπήκαν στην κορυφαία λίγκα του κόσμου με διαφορετικό βιογραφικό. Ο πρώτος μεγάλωσε μόνο με τη μητέρα του ήταν σταρ από το Γυμνάσιο, έχοντας την ταμπέλα του “εκλεκτού”. Ο δεύτερος χρειάστηκε να φτάσει στο 3ο έτος στο Κολέγιο του Μαρκέτ για να κάνει θόρυβο και δεν είχε... ούτε τη μητέρα του, αφού αυτή μπαινόβγαινε στην φυλακή για μία 5ετία για εμπόριο κοκαϊνης. Αμφότεροι πέρασαν πολλά. Αυτό που σίγουρα δεν περίμεναν την ημέρα της γνωριμίας τους ήταν τι θα ακολουθούσε.

Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ ΣΕ ΜΙΑ ΑΡΜΟΝΙΚΗ ΣΧΕΣΗ

Ο Γουέιντ και ο ΛεΜπρόν βρισκόντουσαν στα πρώτα εφτά χρόνια της καριέρας τους στις δύο άκρες μίας ζυγαριάς για το ποιος είναι ο καλύτερος παίκτης της φουρνιάς τους. Το 2010 αποφάσισαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να αφήσουν αυτή την κουβέντα στην άκρη. Δεν είχε σημασία το ποιος ήταν ο καλύτερος. Σημασία είχε ο μεγαλύτερος στόχος, αυτός της κατάκτησης ενός πρωταθλήματος, το οποίο πάντως ο Γουέιντ είχε ήδη προλάβει να κατακτήσει το 2006, όταν αναδείχθηκε και MVP των Τελικών. Η συνύπαρξή τους με τον Κρις Μπος θα άλλαζε το ΝΒΑ.

Η σχέση τους τα 4 χρόνια που συνυπήρξαν στο Μαϊάμι ήταν αρμονική. Ο κυριότερος λόγος όμως που συνυπήρξαν δεν ήταν ο κοινός στόχος (πρωτάθλημα). Ο κυριότερος λόγος ήταν ο δεσμός φιλίας που τους ένωσε. Τα τηλέφωνα στις 3 το πρωί. Η στήριξη του ΛεΜπρόν στον Γουέιντ όταν ο κολλητός του βρισκόταν στα δικαστήρια με την πρώην γυναίκα του και πάλευε για την επιμέλεια των παιδιών του. Η προσκλήσεις του ενός στο σπίτι του άλλου. Οι κοινές διακοπές. Ήταν τέτοια η αγάπη του ενός για του άλλου που πέρυσι (2017/18) θέλησαν να ξαναζήσουν αυτή τη μαγεία στο Κλίβελαντ, μέχρι να αποδεχθούν ότι αυτό δεν γινόταν να συμβεί και αποφασιστεί να παραχωρηθεί ο Γουέιντ με ανταλλαγή στους Χιτ. Αυτό ήταν το τέλος της σχέσης τους εντός του παρκέ, αλλά όχι και έξω από αυτό.

Η... ΙΣΟΠΑΛΙΑ ΣΤΑ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΚΑΙ Ο ΕΠΙΛΟΓΟΣ

Ο ΛεΜπρόν θα είναι ο οικοδεσπότης στην τελευταία αναμέτρηση των δύο ανδρών στο Λος Άντζελες, στον αγώνα των Λέικερς με τους Χιτ, εκτός κι αν έρθουν τα πάνω-κάτω στον κόσμο και οι δύο ομάδες συναντηθούν στον τελικό. Αυτός θα είναι ο 31ος αγώνας της κανονικής περιόδου που θα τεθούν αντιμέτωποι, με αμφότερους να μετράνε από 15 νίκες στις προηγούμενες 30 αναμετρήσεις τους! Κοινώς, σε αυτό το παιχνίδι θα κριθεί μεταξύ άλλων και ποιος θα είναι ο μεγάλος νικητής στη μεταξύ τους κόντρα, σε ένα πράγμα που θα συζητούν μέχρι τα βαθιά γεράματα!

Ο επίλογος των αναμετρήσεων των δύο ανδρών αναμένεται να έχει αρκετή λάμψη. Είναι δεδομένο ότι οι δυο τους θα μιλήσουν πολύ, θα γελάσουν αρκετά, θα θυμηθούν ιστορίες. Για 48 λεπτά όμως θα θέλει ο ένας να κερδίσει τον άλλο και δεν πρόκειται να κάνει πίσω. Είναι το λιγότερο που μπορεί να κάνει ο ένας για τον άλλο εξάλλου έπειτα από 15 χρόνια που η καριέρα τους πηγαίνει χέρι-χέρι. Και μόλις το παιχνίδι τελειώσει, θα μπορέσουν να είναι ξανά φίλοι. Βασικά, θα είναι ξανά αδέλφια.

AP Photo/Lynne Sladky

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ