ΜΠΑΣΚΕΤ

ΛεΜπρόν vs Γουέιντ: Η τελευταία φάση, η αγκαλιά και η συγκινητική αφιέρωση

Miami Heat guard Dwyane Wade, left, shakes hands with Los Angeles Lakers' LeBron James at the end of an NBA basketball game Monday, Dec. 10, 2018, in Los Angeles. (AP Photo/Marcio Jose Sanchez)
AP Photo/Marcio Jose Sanchez AP PHOTO/MARCIO JOSE SANCHEZ

Ο ΛεΜπρόν Τζέιμς και ο Ντουέιν Γουέιντ τέθηκαν για τελευταία φορά αντιμέτωποι, σε μία βραδιά που τα είχε όλα: Από εμπλοκή τους στην φάση που έκρινε το παιχνίδι, μέχρι το συγκινητικό μήνυμα του Γουέιντ στην φανέλα που έδωσε στον κολλητό του.

Ο ΛεΜπρόν Τζέιμς και ο Ντουέιν Γουέιντ ήξεραν ότι η τελευταία μονομαχία τους είχε ιστορική χροιά . Έπειτα από 15 χρόνια κοινής πορείας στο ΝΒΑ τέθηκαν αντιμέτωποι για 31η φορά, με το σκορ στις μεταξύ τους μονομαχίες να είναι 15-15. Το τέλος του αγώνα των Λέικερς με τους Χιτ βρήκε τους πρώτους να κερδίζουν με 108-105 και το φινάλε να είναι αυτό που άρμοζε στο παιχνίδι: Τον ΛεΜπρόν να μαρκάρει τον Γουέιντ στην τελευταία επίθεση!

Στην τελευταία μονομαχία των δύο κολλητών, ο Τζέιμς έπαιξε την τέλεια άμυνα, υποχρεώνοντας τον Γουέιντ σε ένα άστοχο σουτ, για να ακολουθήσει νέο άστοχο σουτ του Τζάστις Γουίνσλου. Με κάποιο τρόπο, η μπάλα βρέθηκε ξανά στα χέρια του ΛεΜπρόν, ο οποίος την πέταξε στον αέρα, με τον Γουέιντ να τρέχει και να τον αγκαλιάζει. Το παιχνίδι είχε τελειώσει.

φώναξε αστειευόμενος ο Τζέιμς κοιτάζοντας τον κολλητό του και για 4 χρόνια συμπαίκτη του στους Χιτ (2010-2014), διάστημα στο οποίο κατέκτησαν 2 Πρωταθλήματα (2012 και 2013), χτίζοντας μία σπάνια φιλία, για να προσθέσει ο Γουέιντ: " Ήξερε την κίνησή μου στο τέλος και δε με άφησε να πάρω το σουτ που ήθελα. Τόσο καλά ξέρουμε ο ένας τον άλλο. Είμαστε απλώς δύο ανταγωνιστικοί τύποι που απολαμβάνουμε το παιχνίδι και αγαπάμε ο ένας τον άλλο. Είμαι περήφανος που στα 16 χρόνια που μοιραστήκαμε στο παρκέ, που συνυπήρξαμε, μπορέσαμε να αφήσουμε το σημάδι μας". Και τι σημάδι.

Ο κόσμος μπορεί να σταθεί στην συνεργασία των δύο τους (και του Κρις Μπος βέβαια) στους Χιτ. Ενώ όμως όλοι στάθηκαν στα πρωταθλήματα που κατέκτησαν παρέα οι δύο κολλητοί και τις επιτυχίες τους εντός παρκέ, οι ίδιοι είναι περήφανοι που έκαναν την διαφορά με άλλο τρόπο: Μιλώντας για ζητήματα που είχαν σημασία, όπως ο ρατσισμός, η βία, η πολιτική. Οι δυο τους δεν φοβήθηκαν ποτέ να πάρουν θέση για σοβαρά ζητήματα, μη μένοντας στα του μπάσκετ. Εκεί, απλώς περνούσαν καλά, κάνοντας αυτό που αγαπούσαν.

Είναι αλήθεια πως οι ΛεΜπρόν και Γουέιντ θα είναι πάντα γνωστοί για αυτά που έκαναν μέσα στο παρκέ. Αμφότεροι ωστόσο επέλεξαν από την αρχή της σχέσης τους να βλέπουν πιο μακριά από ένα γήπεδο μπάσκετ. Έγιναν κολλητοί. Έγιναν αδέλφια. Και, στην τελευταία φορά που μοιράστηκαν το παρκέ ως αντίπαλοι, πρόσφεραν ακόμα ένα σόου στον κόσμο, όπως μόνο αυτοί ξέρουν.

AP Photo/Marcio Jose Sanchez

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ