NBA

ΛεΜπρόν: Τίμησε τον Τζορτζ Φλόιντ με μπλούζα που είχε ένα ρολόι που έγραφε "8:46"

ΛεΜπρόν: Τίμησε τον Τζορτζ Φλόιντ με μπλούζα που είχε ένα ρολόι που έγραφε "8:46"
AP Photo/Mark J. Terrill AP PHOTO/MARK J. TERRILL

Ο ΛεΜπρόν Τζέιμς εμφανίστηκε στο γήπεδο για τον αγώνα με τους Τζαζ με μία μπλούζα που είχε ένα ρολόι κολλημένο στα 8 λεπτά και 46 δευτερόλεπτα, όσος και ο χρόνος που γονάτισε πάνω στον λαιμό του Τζορτζ Φλόιντ ο αστυνομικός που τον σκότωσε.

Η δολοφονία του Τζορτζ Φλόινταπό τον αστυνομικό Ντέρεκ Κόβιν στη Μινεσότα, όταν στάθηκε 8 λεπτά και 46 δευτερόλεπτα στον λαιμό του, δεν έχει ξεχαστεί. Και δεν θα ξεχαστεί. Ο ΛεΜπρόν Τζέιμς θέλησε για ακόμα μία φορά να το δείξει αυτό, στέλνοντας το δικό του μήνυμα προς όλους.

Ο σταρ των Λέικερς αποφάσισε να πάει στο γήπεδο για τον αγώνα με τους Τζαζ ( νίκη με 116-108) φορώντας ένα πολύ απλό μπλουζάκι. Ένα μπλουζάκι που όμως είχε τεράστια δύναμη και λίγο-πολύ τα έλεγε όλα.

Στο μπλουζάκι λοιπόν υπήρχε ένα ρολόι χειρός, το οποίο είχε γυρίσει σε χρονόμετρο, αναγράφοντας πάνω 8:46, το οποίο μεταφράζεται ως 8 λεπτά και 46 δευτερόλεπτα, όσος και ο χρόνος που ο Κόβιν έμεινε γονατιστός πάνω από τον Φλόιντ, μέχρι που τελικά ο άτυχος άνδρας κατέληξε. Κάτω από το ρολόι υπήρχε μόνο μία λέξη: Μινεάπολις. Ξεκάθαρη αναφορά στην πολιτεία που συνέβη το έγκλημα

ΛεΜπρόν: Τίμησε τον Τζορτζ Φλόιντ με μπλούζα που είχε ένα ρολόι που έγραφε "8:46"

Το μήνυμα του ΛεΜπρόν ήταν ξεκάθαρο και φρόντισε να το στείλει ξανά μετά τον αγώνα, με δηλώσεις που τα έλεγαν όλα: " Στο προηγούμενο παιχνίδι παίζαμε με τους Ράπτορς και χρειάστηκε να μείνουμε γονατιστοί για 4 λεπτά, αφού ακούστηκαν δύο εθνικοί ύμνοι (σ.σ των ΗΠΑ και του Καναδά). Και στα μισά χρειάστηκε να αλλάξουμε γόνατο επειδή αρχίσαμε να πονάμε.

Όλα αυτά σε μόλις 4 λεπτά. Και μετά σκέφτεσαι τα 8 λεπτά και 46 δευτερόλεπτα που είχε ένας αστυνομικός το γόνατό του στον λαιμό ενός ανθρώπου. Με βίντεο ή όχι, δεν έχει σημασία. Κανείς δεν αξίζει να χάσει την ζωή του όταν αυτό μπορούσε να αποφευχθεί. Αυτό είναι το νόημα αυτής της μπλούζας, ότι όλος ο κόσμος παρακολουθούσε. Όλοι ξέρουν πόσο χρόνο κράτησε το γεγονός, όλοι ξέρουν τι έγινε. Είδαμε όλες τις διαμαρτυρίες σε όλο τον κόσμο και την στήριξη που δώσαμε στην οικογένεια του Τζορτζ Φλόιντ".

Δείτε το VIDEO με την δήλωση του ΛεΜπρόν:

AP Photo/Mark J. Terrill

TAGS NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ