NBA

ΛεΜπρόν για τον πυροβολισμό δύο αστυνομικών: "Δεν ανέχομαι την βία σε καμία μορφή της"

Los Angeles Lakers' LeBron James looks on during the first half of an NBA conference semifinal playoff basketball game against the Houston Rockets Saturday, Sept. 12, 2020, in Lake Buena Vista, Fla. (AP Photo/Mark J. Terrill)
Los Angeles Lakers' LeBron James looks on during the first half of an NBA conference semifinal playoff basketball game against the Houston Rockets Saturday, Sept. 12, 2020, in Lake Buena Vista, Fla. (AP Photo/Mark J. Terrill) AP PHOTO/MARK J. TERRILL

Ο Λεμπρόν Τζέιμς απάντησε στα σχόλια ρεπουμπλικανών ότι στοχοποιεί την αστυνομία με αφορμή τον πυροβολισμό δύο αστυνομικών, τονίζοντας ότι είναι εναντίον κάθε μορφής βίας.

Ο ΛεΜπρόν Τζέιμς βρέθηκε στο στόχαστρο ρεπουμπλικανών πολιτικών και σχολιαστών της τηλεόρασης μετά τον πυροβολισμό δύο αστυνομικών στο Κρομπτον (περιοχή του Λος Άντζελες).

Ο λόγος; Κατηγορήθηκε ότι προάγει επιθέσεις εναντίον των αστυνομικών επειδή έχει μιλήσει πολλές φορές για την αστυνομική βία στο πλαίσιο του "Black Lives Matter". Ο ίδιος ωστόσο ξεκαθάρισε άμεσα την θέση του.

Αμέσως μετά την ήττα από τους Νάγκετς στοGame3 των τελικών Δύσης ( 114-106) σχολίασε έπειτα από ερώτηση που δέχθηκε: “ Δεν ανέχομαι την βία εναντίον κανενός. Δεν ανέχομαι την βία εναντίον της αστυνομίας, των μαύρων, των άσπρων, κανενός, επειδή αυτό δεν θα αφήσει ποτέ τον κόσμο ή τις ΗΠΑ να γίνουν αυτό που θέλουμε.

Πότε στα 35 χρόνια της ζωής μου δεν ανέχομαι την βία. Ποτέ δεν το έκανα. Αλλά ξέρω ότι το σωστό είναι σωστό και το λάθος είναι λάθος για όλους, και μεγάλωσα στα εσωτερικά της πόλης, σε μια κοινότητα μαύρων την οποία αποκαλούμε γειτονιά ή γκέτο, όπως θέλετε πείτε το.

Και έχω δει πολλές φορές από πρώτο χέρι μαύρους να μεταχειρίζονται ρατσιστικά λόγω του χρώματός μας. Και το έχω δει πολλές φορές σε όλη την ζωή μου. Και δεν λέω ότι όλοι οι αστυνομικοί είναι κακοί επειδή και στο Γυμνάσιο που ήμουν συνέβαιναν τέτοια φαινόμενα και ήμουν μπροστά και είδα ότι δεν είναι όλοι κακοί”.

Στην συνέχεια ο Τζέιμς ήταν ακόμα πιο σαφής: “Ποτέ δεν είπα ‘ας συμπεριφερθούμε επιθετικά σε όλους τους αστυνομικούς’, απλά είπα ότι αυτό που συμβαίνει στην κοινωνία μας δεν είναι εντάξει. Φοβόμαστε για αυτό φοβόμαστε και για την ζωή μας.

Όταν βλέπεις όλα αυτά τα βίντεο που βγαίνουν στην δημοσιότητα σε όλη την Αμερική, όχι μόνο στην γενέτειρά μου, συνεχίζουμε να βλέπουμε πράξεις βίας, δεν κάνω τίποτα άλλο παρά να μιλήσω για το αυτονόητο και να βρω τον κοινό παρονομαστή”.

Κλείνοντας, ο Τζέιμς επανέλαβε ότι το μόνο που θέλει είναι δικαιοσύνη: " Τα συλλυπητήρια μου στους αστυνομικούς που πυροβολήθηκαν στο Λος Άντζελες. Θέλουμε δικαιοσύνη για αυτούς, όπως θέλουμε και για την Μπρεόνα Τέιλορ και ούτω καθεξής. Δεν θέλουμε βία. Προσευχόμαστε για το καλύτερο, για αγάπη και ειρήνη. Ελπίζω να την βρούμε κάποια στιγμή. Αυτό θα μας κάνει ξανά ένα σπουδαίο έθνος”.

AP Photo/Mark J. Terrill

TAGS NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ