NBA

ΛεΜπρόν: "Δεν ήταν καλά πληροφορημένος ο Μόρεϊ"

ΛεΜπρόν: "Δεν ήταν καλά πληροφορημένος ο Μόρεϊ"
AP Photo/Mark J. Terrill AP PHOTO/MARK J. TERRILL

Ο ΛεΜπρόν Τζέιμς σχολίασε το tweet του Μόρεϊ που διατάραξε τις σχέσεις του ΝΒΑ με την Κίνα, με τις αινιγματικές απαντήσεις του να προκαλούν προβληματισμό, ενώ ακολούθως έκανε τα πράγματα χειρότερα μέσω twitter.

Οι επιπτώσεις του tweet του Ντάριλ Μόρεϊ για το Χονγκ Κονγκ συνεχίζουν να υπάρχουν στο ΝΒΑ. Τώρα ήρθε η σειρά του ΛεΜπρόν Τζέιμς να σχολιάσει το θέμα έπειτα από ερωτήσεις που δέχθηκε, με τις απαντήσεις του να προκαλούν τουλάχιστον προβληματισμό.

Σα να μην έφτανε μάλιστα αυτό, μερικές ώρες αργότερα θέλησε να δώσει διευκρινήσεις μέσω twitter, κάνοντας τα πράγματα... χειρότερα.

Ο Τζέιμς μίλησε στα ΜΜΕ πριν από τον αγώνα των Λέικερς με τους Γουόριορς. Αφού λοιπόν στην αρχή ξεκαθάρισε ότι δεν θα μιλήσει για τις σχέσεις του ΝΒΑ με την Κίνα, στην συνέχεια σχολίασε σχετικά με το tweet του Μόρεϊ: Μπορούμε όλοι να μάθουμε από αυτό που έγινε. Να καταλάβουμε πως μπορείς να μιλήσεις, αλλά ενώ μιλάμε για ελευθερία λόγου υπάρχουν και συνέπειες, όταν δεν σκέφτεσαι τους άλλους, αλλά μόνο τον εαυτό σου.

Δεν θέλω να έρθω σε κόντρα με τον Μόρεί, αλλά πιστεύω ότι δεν ήταν καλά εκπαιδευμένος και μίλησε. Πολλοί θα μπορούσαν να πληγούν, όχι μόνο οικονομικά, αλλά και σωματικά, πνευματικά και συναισθηματικά. Απλώς πρέπει να προσέχουμε τι λέμε και κάνουμε. Έχουμε ελευθερία λόγου, αλλά μπορεί να προκύψουν πολλά αρνητικά από αυτό".

Ακολούθως ο Τζέιμς τόνισε έπειτα από νέα ερώτηση σχετικά με τον Μόρεϊ και κατά πόσο το tweet του άλλαξε τα δεδομένα που ισχύουν: " Θεωρώ πως είτε δεν ήταν καλά πληροφορημένος ή δεν ήταν καλά εκπαιδευμένος για την κατάσταση. Αν όμως ήταν, τότε ας είναι. Απλώς αυτή είναι η άποψή μου. Όταν λες και κάνεις πράγματα, αν ξέρεις ότι αυτό μπορεί να επηρεάσει κόσμο, οικογένειες, τα πράγματα μπορεί να αλλάξουν. Καμία φορά τα social media δεν είναι ο σωστός τρόπος για να μιλήσεις για ένα θέμα".

Με το ύφος των δηλώσεών του να έχει παρεξηγηθεί από αρκετό κόσμο, ο Τζέιμς θέλησε στην συνέχεια να κάνει... μετάφραση σε αυτά που είπε με δύο post στο twitter. Ο τρόπος που επέλεξε να εκφραστεί ωστόσο φάνηκε να κάνει τα πράγματα ακόμα χειρότερα.

Συγκεκριμένα, ο ΛεΜπρόν έγραψε αρχικά: " Αφήστε με να ξεκαθαρίσω το μπέρδεμα. Δεν πιστεύω ότι λήφθηκαν υπόψη οι συνέπειες που θα υπήρχαν από αυτό το tweet. Δεν συζητώ για το περιεχόμενο του tweet. Άλλοι μπορούν να μιλήσουν για αυτό".

ΛεΜπρόν: "Δεν ήταν καλά πληροφορημένος ο Μόρεϊ"

Ακολούθως, ο ΛεΜπρόν τόνισε: "Η ομάδα μου και η λίγκα πέρασε μία δύσκολη εβδομάδα. Νομίζω ότι ο κόσμος πρέπει να καταλάβει τι μπορεί να κάνει στους άλλους ένα tweet ή μία δήλωση. Και πιστεύω ότι κανείς δεν σταμάτησε να σκεφτεί τι μπορούσε να γίνει. Θα μπορούσε να περιμένει μία εβδομάδα πριν γράψει το tweet".

ΛεΜπρόν: "Δεν ήταν καλά πληροφορημένος ο Μόρεϊ"

AP Photo/Mark J. Terrill

TAGS NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ